Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak ochránit lásku, aby vydržela navždy: 5 kroků ke vztahu, který nevyhasne

  • Láska nevyprchá, když o ni budete pečovat.
    7. dubna 2015 | 06:00

    Možná si myslíte, že jen pravá láska může vydržet věky. Jen ji najít. Ale každá velká láska je ta pravá, a aby se stala celoživotní, musíte na ní i na sobě po celou tu dobu pracovat. Ale není to zase taková dřina, jak by se na první pohled zdálo.

  • 1. Dbejte o sebe


    Po padesátce nezapomínejte ani na aktivní sexuální život, jen buďte opatrné!
    Autor: Shutterstock.com

    Nejčastějším důvodem poklesu sexuální vášně mezi partnery je špatné sebevědomí jednoho nebo obou z nich. Ne to, že by se jeden přestal druhému líbit. Nejistota pramení z pocitu, který mají žena i muž sami ze sebe. Postavte se před zrcadlo a podívejte se na sebe. Máte ze sebe dobrý pocit? Pokud ne, něco s tím udělejte. A neznamená to, že hned musíte zhubnout 20 kilo. Možná stačí přidat trochu pohybu do pravidelného režimu a mít se rád. Budete-li se cítit atraktivní, uvidí vás tak i váš partner, bez ohledu na to, kolik máte kilo navíc nebo šedin a vrásek.

  • 2. Dopřejte si stýskání


    Muži mají se svou nahotou mnohem menší problém než ženy, ale přesto je dobré je občas pochválit.
    Autor: shutterstock

    Žijeme v době komunikačních technologií, které nám umožňují být nepřetržitě v kontaktu, ať jste kdekoli. Ale v okamžiku, kdy se máte neustále pod dozorem a vše probíráte průběžně, nemáte šanci jeden druhého postrádat. Svůj společný čas tedy věnujte sobě a ten, který trávíte s ostatními, jim. A je jedno, jestli jste jen v práci nebo jedete s kamarádkami na wellness víkend. Alespoň si budete mít po shledání o čem povídat. Zjistíte, že život je plný příběhů, které můžete sdílet. Navíc získáte potřebnou míru nezávislosti a svého prostoru.

  • 3. Naučte svůj mozek vnímat pozitivně


    muž, žena, senioři, pár
    Autor: Shutterstock

    Lidský mozek funguje zvláštně. Když něčemu nevěnujeme moc pozornosti, myslí si, že nás to nezajímá. A naopak, když něčemu věnujeme hodně pozornosti, dojde k závěru, že nám na tom určitě záleží. A tak je to také ve vztazích. Máte-li tedy pocit, že vášeň ochabla, neznamená to, že už vám na vztahu nezáleží. Zkuste se mu více věnovat a uvidíte, že zjistíte opak. Tím vytváříte pozitivní spirálu myšlení, skrze kterou dokážete i na zdánlivě negativní jevy ve svém vztahu nahlížet pozitivně. Pocit, že na vás manželovi nezáleží, protože nedbá o to, jak vypadá, a běhá po bytě v trenkách, můžete brát také z druhé strany. Tedy tak, že se s vámi cítí tak uvolněně a bezprostředně, že před vámi už nemusí nic předstírat, a takový je jen s vámi. Na vztahu prostě musíte pracovat, chodit na rande a překvapovat jeden druhého, abyste se stále viděli tou optikou prvních měsíců zamilovanosti.

  • 4. Zamyslete se nad tím, jaké by bylo ho ztratit

    Autor: shutterstoclk

    Kdykoli máte pocit, že se váš vztah přehoupl do nudné rutiny, zkuste si představit, jaké by to bylo, kdyby vás partner opustil. Odešel od rodiny nebo zemřel. Jak byste se chovala, kdybyste věděla, že zítra odjede na dlouho daleko od domova? Co na něm budete postrádat? Tak snadno znovu oživíte to hezké, co jste na něm viděla, když jste se seznámili. A také si uvědomíte, že život je krátký a nestálý na to, plýtvat energií na hlouposti.

  • 5. Soustřeďte všechnu svou sexuální energii na partnera

    Autor: Shutterstock.com

    Uvědomte si, že každý člověk má jen omezené množství sexuální energie. Budete-li jí plýtvat na flirtování s jinými, sledování pornografie a masturbaci, nezbude vám pro partnera, z čehož nebude mít radost ani jeden z vás. Pokuste se soustředit své erotické představy a touhu směrem k tomu, koho milujete. Podívejte se na svého partnera stejnýma očima, jako když jste se do něj zamilovala. Svádějte ho a provokujte tak, jak jste to dělala v počátcích vašeho vztahu, a uvidíte, že i v něm se touha znovu probudí.

Autor: kok
Klíčová slova:  láska a vztahy, věrnost, manželství
Diskuse ke článku
.