Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak poznat špatné kamarádky? Ničí vám sebevědomí a jdou po krku!

  • Špatná kamarádka vám dokáže otrávit život.
    31. března 2015 | 06:00

    Zjistit, že vám kamarádka, s níž si roky vyměňujete tajemství a nejniternější emoce, vrazila kudlu do zad, je snad horší než nachytat manžela s jinou. A jako se mýlíme ve vztazích s muži, pleteme se mnohdy i v kamarádkách. Dejte si proto pozor, aby vás vaše nejbližší přítelkyně jen nevodila za nos.

  • Má vás za poskoka

    Závist
    Autor: Profimedia

    Volá vám často na poslední chvíli, zda byste s ní nešla na večírek nebo nějakou společenskou akci, o níž se vám ale nezmínila, i když jste se viděly odpoledne? Pozor, má vás nejspíš jen jako náhradnici. Jestli jí pak ve společnosti nakonec spíš držíte skleničku nebo kabelku, než abyste se společně bavily, a tak nějak vás zapomíná představovat ostatním kamarádům, zřejmě si vás příliš neváží. Upozorněte ji na to. Možná má jen špatné vychování, ale možná vás prostě jen využívá, když není po ruce nikdo, kdo by jí dělal garde. A o to asi nestojíte.

  • Nepřetrhne se

    ženy, žárlivost, závist
    Autor: Shutterstock

    Vy kvůli ní odložíte rodinnou oslavu, protože jste jí slíbila, že s ní půjdete na nákupy. Jí je zatěžko zrušit hodinu pilates, aby přišla včas na váš narozeninový večírek, přitom počítá s tím, že jí o víkendu pomůžete se stěhováním. Jste-li jen kolegyně nebo známé, nic se neděje, ale máte-li tuto dámu za nejlepší přítelkyni, měla byste se poohlédnout po jiné, které na vás záleží o něco víc. Pokud do vašeho přátelství soustavně investujete více energie a času než vaše kamarádka, není zdravé.

  • Nemá o vás dobré mínění

    pomluvy, drby
    Autor: Shutterstock

    V okamžiku, kdy se dozvíte, že o vás vaše přítelkyně za zády mluví s despektem, nebo vás dokonce pomlouvá, není to vaše přítelkyně. Přátelé se podporují a hájí, nikoli pomlouvají. Pokud si vás kamarádka neváží natolik, aby vám byť nepříjemnou pravdu řekla do očí, nebude to s tím přátelstvím tak horké.

  • Musí být po jejím

    ženy, hádka, spor
    Autor: Shutterstock

    Umí být okouzlující a velice pozorná, ale jakmile se jí něco nezamlouvá, promění se v otravnou fúrii. Vybrala jste restauraci s mizernou obsluhou, autobus má zpoždění, nezvedla jste jí telefon hned po druhém zazvonění – ať už jsou důvody jejího rozladění vážné, nebo zcela banální, odnesete to vy. Nechte ji, ať se rozčiluje sama. K přátelství je nutná tolerance a nadhled.

     

  • Podkopává vám sebevědomí

    Špatná kamarádka vám dokáže otrávit život.
    Autor: Shutterstock

    Dobrá přítelkyně vám sice řekne pravdu, ale také vám vědomě nesnižuje sebevědomí. Jestli vám tedy opakovaně vmete do tváře, že vypadáte opravdu hrozně, měla byste se sebou něco dělat a ten chlap, s nímž chodíte, je budižkničemu, aniž by se jí na to někdo ptal, vyhněte se jí. Možná má ve všem pravdu, ale tato témata i mezi kamarády otevírá ten, koho se týkají. Tedy vy. Pokud si její radu vyžádáte, musíte ji snést. Pokud ne, má za vámi stát, ať už zrovna vypadáte jakkoli.

  • Nepodporuje vás

    Kamarádky
    Autor: Shutterstock.com

    Ví, že se snažíte zhubnout, ale přemlouvá vás, abyste zašly do cukrárny? Už dva měsíce nekouříte, a ona vám nabídne cigaretu? Dala jste si předsevzetí, že budete jednou týdně chodit na jógu, ale ona trvá na tom, že ve stejném termínu musíte chodit na kafíčko či skleničku? Popravdě vám asi nepřeje, abyste ve svém snažení uspěla. Možná proto, že ona sama vůli nemá a vyhovuje jí, že v tom není sama. Pusťte ji na chvíli k vodě a pokračujte ve svém snažení. Určitě se najdou tací, kteří vás v něm podpoří.

  • Závidí vám

    žena, skeptik
    Autor: Shutterstock

    Závist je opravdu ošklivá emoce, která v kamarádství nevěstí nic dobrého. Máte-li pocit, že vaše kamarádka chorobně touží po něčem, co máte vy a jí se toho nedostává, mějte se na pozoru. Mohla byste přijít o přátele, muže nebo třeba práci. Závistí hnaný člověk je schopen všeho a obvykle se umí skvěle přetvařovat.

     

     

     

Diskuse ke článku
.