Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Já chci tatínka! 10 věcí, které nás po rozvodu překvapivě ranily

  • Tak končíme! I když za sebou budete mít spoustu debat, papírování i soudy, stejně mohou v životě po rozvodu nastat okamžiky, které vás bolestivě zaskočí
    26. března 2015 | 06:00

    Konec manželství a rozvod jsou těžké samy o sobě, a to dokonce i tehdy, když si je člověk přeje a bere je jako vysvobození. Bohužel trápení nekončí ani tím, když konečně dostanete papír s tím, že jste rozvedená. Protože existuje překvapivě hodně situací, které vás mohou bolestivě zasáhnout. 

  • Mami, ale já chci, aby mě pochoval tatínek

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Moje kamarádka ustála rozvod bez ztráty kytičky. Ačkoli ji opustil manžel kvůli milence, plakala jen tehdy, když se děti nedívaly, a proti jejich otci neřekla křivého slova. Složila se až tehdy, když pětiletou dceru bolelo ucho, hlasitě plakala a křičela, že nechce mámu, že chce, aby ji utěšil tatínek, protože má sílu a umí to nejlíp na světě. 

  • Na další řadu vašeho oblíbeného seriálu už se bude dívat bez vás

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Milovala jste společné večery, kdy jste se dívali na své oblíbené seriály? Byla to trochu nuda, často jste leželi každý na své půlce gauče, ale zkrátka bylo vše v pořádku. A vy jste si druhý den u snídaně přehráli nejvtipnější repliky. Pak se možná rozbrečíte, až tvůrci vyrukují s novou řadou a vám dojde, že vaše televizní večery už nikdy nebudou stejné. 

  • Když přijde v tričku, které jste mu nekoupila vy

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pamatuju si, jak mi zatrnulo, když jsme se s exmanželem sešli ve městě na kafe, abychom probrali cosi ohledně dětí, a on přišel v oblečení, které už jsem nevybírala s ním. Jelikož si sám neuměl koupit ani ponožky, bylo mi jasné, že mu je kupovala jeho nová přítelkyně. A že má trochu jiný vkus, než jsem měla já. Nic moc představa, i když ve skutečnosti už jsem o něj ani trochu nestála. 

  • Den, kdy si vás vymazal z Facebooku

    žena, počítač, notebook
    Autor: Shutterstock

    Už s ním sice nemáte nic společného, ale občas mu projedete Facebook nebo Instagram, abyste viděla, jak se mu daří. A jednoho dne, bác, vymaže vás z přátel. Pravděpodobně proto, že nechce, abyste viděla, jak se má. A pokud vás nevymaže, nejspíš nebude řešit, jak se asi tak tváříte na fotky s jeho případnou novou přítelkyní. A dokonce možná z ohledu k ní vymaže starší fotky s vámi. Nic, co by se dalo snadno ustát bez slzy v oku. 

  • Vezme děti na vaše oblíbené místo

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Oba se snažíte, aby vaše děti trpěly rozvodem co nejméně. Jakmile otec přijde s nějakým nápadem, že potomky někam vezme, souhlasíte. A pak polykáte slzy, když zjistíte, že s nimi plánuje výlet na místo, o kterém jste mluvili rok dozadu jako o místě, kam se spolu vydáte, jakmile se udělá hezky. Nebo když je vezme do města, kam jste rádi jezdili společně. Či na chatu, kterou kamarád vždycky půjčoval vám oběma.  

  • Počítejte s tím, že si někoho najde

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jakmile skončí vaše manželství, máte oba právo na nové vztahy. I když jste s návrhem na rozvod přišla vy sama, stejně s vámi zamává, když exmanžela potkáte po boku jiné ženy. Zvláště pokud bude štíhlejší, mladší a tak nějak vůbec bude vypadat méně unavená než vy, která se snažíte stihnout asi tisíc věcí, a stejně se vám to moc nedaří.

  • Dojalo mě, když jsem v autě uslyšela jeho oblíbenou stanici

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    "Po rozvodu mi manžel velkoryse nechal auto, které jsme kupovali společně. Když se odstěhoval a já s ním poprvé vyrazila, pustila jsem rádio a tam okamžitě naskočila stanice, kterou miloval. A kterou já jsem nesnášela. Brečela jsem celou cestu, než jsem dojela pro děti do družiny," líčila mi kamarádka. Ideální řešení podobná situace zjevně nemá, jinou podobně rozplakalo, když manžel v autě všechny nastavené stanice smazal. 

  • Vy nemusíte, vy jste rozvedená

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Rozvedla jsem se a dodneška, i skoro po deseti letech, to považuju za jediné možné řešení. Ale počítejte s tím, že mnozí lidé kolem vás budou jiného názoru. Mně osobně ani tak nevadilo, když mi to vyčetla moje matka, ale když to před ostatními rodiči začala na setkání ve školce zmiňovat učitelka, cítila jsem se jako prašivá. Její poznámka, že tatínkové mohou přijít opravovat dětské hřiště na školkové zahradě a že naše rodina je osvobozena, mě dorazila. 

  • Možná se s vámi bude hádat o ponožky i pokličky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Když se moje dobrá kamarádka rozváděla, pochvalovala si, že všechno jde v klidu, když už se to muselo stát. A že její muž se u ní už jen staví pro pár věcí, které mu zabalila, a bude po všem. Nejdříve trvalo půl roku, než ho k tomu přinutila. Následně jí udělal příšernou scénu na téma "ty mě chceš ošidit, tohle přece není všechno moje oblečení a snad mi dáš i nějaké nádobí", nemluvě o tom, že se sápal i po televizi. Kterou mu kamarádka nakonec přibalila taky. 

  • Bude mít méně a méně času na vaše děti

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Rozvod, nerozvod, pořád tu jsou vaše děti a vaše společné nadšení z nich. Myslíte? Ne vždycky to vydrží. "Můj muž plánoval dokonce střídavou péči, kterou jsem nechtěla. Sám na to změnil názor, bral si dceru každý víkend alespoň na jeden den, pak každý druhý víkend. Ani to už dávno neplatí. Daleko víc času tráví s dcerou své přítelkyně, což mi rve srdce," přiznává Kristýna, od jejíhož rozvodu uplynuly dva roky. A je jí to líto o to víc, že ona nového partnera nemá. 

Diskuse ke článku
.