Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nečekejte na prince a buďte sexy. 7 věcí, které se musíte naučit od románových hrdinek

  • Romantické knihy jsou o životě více, než si myslíte!
    5. března 2015 | 06:00

    Jestli máte ženské romány za snůšku romantických blábolů, které nemají s reálným životem nic společného, jste na omylu. Hrdinky současného ženského románu jsou stejně jako v dobách Pýchy a předsudku obyčejné ženy, které hledají tu pravou lásku, čelí nepřízni osudu a nakonec nacházejí štěstí. Ale jsou to ženy současné, tolik podobné svým čtenářkám. A proč romantické romány, a potažmo filmy milujeme? Říkají nám totiž, že každá z nás má právo na lásku a štěstí, a pokud se nevzdá, najde obojí! Víme, jak na to!

  • Buďme samy sebou

    žena, naštvaná, osobitá, sama sebou
    Autor: Shutterstock

    Zapomeňte na přizpůsobivé hrdinky typu Jany Eyrové. Dnešní romantičky především hledají samy sebe. Takže se přestaňte přetvařovat a snažit být někým, kým nejste. Věřte tomu, co děláte, a pak vás zasloužený obdiv a respekt neminou.

  • Věřme svým instinktům

    žena, romantika, romantická, květiny, věnec
    Autor: Shutterstock

    Ze starých románů víme, že snažit se umlčet hlas svého srdce, jak bývá vzletně psáno, nic dobrého nepřinese. Dnešní romantické hrdinky typu Bridget Jonesové dají na svůj úsudek. Pokud je instinkty varují, ať už jde o práci, vztahy nebo koupi kabelky, věří jim. Pokud cítíte, že něco musíte udělat, neváhejte. A pokud váš instinkt právě selhává, nevadí. Stačí se z chyby poučit a jít dále za svým snem.

  • Nikdy se nevzdávejme

    žena, box, boj
    Autor: Shutterstock

    Život je plný překážek, a to jak ten literární, tak skutečný. Rozdíl je v tom, že v knihách romantické příběhy obvykle končí alespoň s příslibem naděje. V životě to bývá těžší, ale stejně jako románové hrdinky bychom měly s překážkami a nepřízní osudu bojovat a přijímat nové výzvy. Jen tak dokážeme něco změnit k lepšímu.

  • Nebojme se změn

    žena, superhrdinka
    Autor: Shutterstock

    Románové hrdinky sice prožívají situace, které se vám mohou přihodit i v reálném životě, ale nikdy se jimi nenechají převálcovat. V okamžiku, kdy se jim zbortí svět, nikdy nezůstanou ležet v peřinách a brečet nad krutým osudem. Zkrátka změní pravidla a zařídí si život znovu a jinak. Z toho jasně vyplývá, že svůj život můžete změnit jen vy. A je jedno, zda vás trápí mizerné manželství nebo demotivující práce.

  • Nečekejme na prince

    žena, princezna
    Autor: Shutterstock

    V romancích z dávných dob obvykle hlavní hrdinku zachrání statný rytíř/princ/šlechtic nebo alespoň chasník. V těch současných se nejčastěji zachraňují samy. Tedy s pomocí přátel a často i úplně cizích lidí, kteří dokážou nabídnout nový pohled na problém či pomocnou ruku. A když už se nakonec ten pravý muž zjeví, jeho primární rolí není zachraňovat, ale milovat a ctít. Máte-li pocit, že potřebujete zachránit, je nejvyšší čas se do toho pustit. Je totiž jasné, že pokud se nedokážete zachránit sama, nikdo jiný, natož nějaký mužský, vás nezachrání.

  • Milujme sebe samu

    žena, romantika, jaro
    Autor: Shutterstock

    Je to trochu otřepané, ale téměř všechny moderní románové hrdinky mají na počátku nevalné sebevědomí nebo se alespoň cítí nešťastné. Podstatnou část příběhu se tedy učí milovat sebe samu a díky tomu sebrat odvahu a změnit svůj život. Učme se od nich.

  • Inspirujme se erotikou

    žena, kniha, erotika, sex
    Autor: Shutterstock

    Ruku na srdce, jedním z největších lákadel současných ženských románů je hned po humoru sex. Sex romantický, vzrušující, citlivý, nespoutaný, vášnivý – tedy takový, jakého se řadě žen nedostává. Ale možná je to jen proto, že svým drahým polovičkám prostě pro onu žhavou erotiku mnoho příležitostí nedávají. Inspirujte se svými oblíbenými erotickými scénami a podělte se o své představy se svými partnery. Oni ty knihy totiž nečtou a myšlenky číst neumějí, a tak nemají nejmenší ponětí, po čem skutečně toužíme.

Diskuse ke článku
.