Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

7 důvodů, proč po čtyřicítce nechceme chlapy

  • Proč dáváme po čtyřicítce tak často přednost nezávaznému vztahu?
    2. února 2015 | 06:00

    Láska, manželství a děti jsou alfou a omegou života většiny žen. Ale od určitého věku se naše priority mění. Čím dál více zralých žen chce všechno, jen ne mít doma partnera. Nic proti milencům, ale aby se k nim někdo nastěhoval? Tak to ne. Proč? 

  • Nebudete mít doma binec

    Úklid
    Autor: Shutterstock.com

    Kdo má pořád splachovat vousy z umyvadla, drhnout počůrané prkénko, sbírat po bytě ponožky, noviny, hrnečky od kafe a já nevím, co všechno. Muži z principu nejsou moc pořádní (tedy většinou), klidně vám na koutek s nastylizovanou svíčkou, potpourri a soškou Buddhy hodí fotbalový míč, a je jim to srdečně jedno. Bez chlapa máte byt pořád jako ze škatulky – a hlavně podle svého.

  • Nikdo po vás nechce, abyste vyvářela

    Také ještě věříte některým kuchyňským mýtům?
    Autor: Shutterstock.com

    K večeři si vystačíte s dvěma lístky salátu, v nejhorším s čínskou polévkou z pytlíku, a rozhodně se nemusíte patlat s knedlíky, svíčkovou a dortem jako zákuskem, které do sebe miláček nahází během utkání Chelsea a Arsenalu. Samozřejmě u toho s plnou pusou řve gól a vůbec mu nedochází, že jste u plotny strávila dlouhé dvě hodiny. Ti osvícení vám alespoň řeknou dík, ale není jich moc.

  • Nemusíte mluvit, když nechcete

    žena, zmrzlina, postel
    Autor: Shutterstock

    Můžete si mít mizernou náladu, jak chcete, a nikdo se vás dokola neptá: Co ti je? Stejně tak nemusíte vymýšlet odpověď tak, abyste ho nenaštvala a zároveň uklidnila. Prostě je vám bídně a se zmrzlinou v ruce čekáte, až to přejde. A ono to vždycky přejde.

  • Koupelna je jen vaše

    Dívku zabil iPad, který si vzala do vany.
    Autor: profimedia.cz

    Každý milimetr můžete využít pro svoje voňavky, krémíčky, líčidla, odličovadla, depilátory, peelingy a já nevím, co ještě. Nemusíte půlku strkat do krabice, abyste udělala místo pro jeho věčně špinavý holicí strojek a divně páchnoucí vodu po holení. Koupelna je prostě jen vaše království.

  • Nemusíte obhajovat každou další kabelku

    Kabelkou jako dárkem určitě nezklamete. Žádná žena jich nemá nikdy dost.
    Autor: istock.com

    Nemusíte pořád dokola vykládat, že tuhle kabelku už máte deset let, nebo vysvětlovat, proč jste nutně potřebovala další. To platí i pro boty, šaty, sukně, halenky, svíčky a cokoli, co vám dělá radost. Neschováváte ve skříni nové triko, abyste ho po půlroce vytáhla a tvrdila, že je staré a stálo jen stovku (co na tom, že jste za něj dala skoro tisícovku). Prostě žádné tancování v minovém poli.

  • Spíte v natáčkách

    Drolící se rtěnka? Špatný odstín make-upu? I tomu se dá vyhnout.
    Autor: Shutterstock

    Nemusíte se zamykat v koupelně s pleťovou maskou na obličeji, aby vás tak nikdo neviděl. V klidu jdete spát v natáčkách, neoholená, ve vytahaném pyžamu a pletených ponožkách a nemusíte předstírat, že jste krásná i nenalíčená. Navíc se neděsíte, že budete mít po ránu pomačkaný obličej, rozcuchané vlasy a oslintaný polštář.

  • Chlapů máte, kolik chcete

    Okouzlil mě natolik, že jsem se chtěla rozvést.
    Autor: profimedia.cz

    No a když vám je smutno nebo potřebujete opravit kapající kohoutek, prostě zajdete do baru nebo zavoláte kamarádovi. Necháte se pozvat na drink, trochu rozmazlit a ráno za ním s úlevou zamknete dveře.

Autor: maj/kok
Diskuse ke článku
.