Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Co pomáhá na kocovinu? Ranní sex, snídaně do postele a silný vývar!

1. ledna 2018 | 06:00

Kocovinu zná každý. Bolesti hlavy, podrážděný žaludek a tělesná slabost spojená s únavou, to je klasika. Každý se pak kocoviny zbavujeme trošku jinak – podle toho, co se nám v minulosti nejvíce osvědčilo. Pokud jste v tomto ohledu nováčkem, zkuste některou z následujících možností, třeba se vám udělá lépe.

Pokud se dobře znáte a neděláte si žádné plané naděje, že tentokrát přece jen zvítězí silná vůle, můžete se na pijatiku připravit už večer před akcí. V lítém boji s kocovinou by vám měl pomoci vitamin B. Pokud si dáte jeden před odchodem z domu a druhý po příchodu, zapijete každý z nich půllitrem vody, měli byste se ráno cítit o poznání lépe. Co ale pomůže, když jste to neplánovaně přehnali a ráno se s kocovinou přeci jen probudíte?

Sex proti kocovině

Že se vám vůbec nechce hýbat? Překonejte to, požitek z milování za to stojí. Není náhodou tahle aktivita lékem téměř univerzálním? Je vědecky dokázáno, že pomáhá od bolesti hlavy, menstruačních bolestí a celkově je dobrá na imunitu organismu.

Takové ranní milování, přestože se vám do toho zpočátku moc nechce, můžeme jedině doporučit. Ostatně velká spousta mužů má na sex chuť právě při kocovině a mají také velmi pevnou erekci. A pokud to nezabere, vždycky můžete zkusit ještě něco jiného.

Vývar proti kocovině

Proti kocovině můžete zkusit radu našich babiček: pořádně silný vývar. Ten ať je slepičí, hovězí či pro odpůrce masa jen zeleninový, má většinou zázračný vliv zejména tehdy, když nám není zrovna hej od žaludku.

Překyselené prostředí, které vzniklo útokem nesčetného množství panáků předešlého večera, díky polévce zmizí jako mávnutím kouzelného proutku a v bříšku bude zase jako v pokojíčku. Pokud vám polévku naservíruje až do postele vaše drahá polovička, můžete se pojistit pro sichr tím sexem.

Proti kocovině hodně pijte

Pití vody vám udělá dobrou službu, když už vám hlava třeští a žaludek také není nejklidnější. Někdo přísahá na kombinaci vody a ibalginu, ale upřímně řečeno, není to zvláště po propité noci nic, co by lékaři doporučili. Nicméně výjimečně se tak moc stát nemusí.

Také bylinkový čaj, a to heřmánkový nebo mátový, je jako dělaný na uklidnění té spoušti, kterou alkohol předešlé noci způsobil. Bylinky umějí své a doplněním tekutiny děláte svému tělu také dobře.

Vyprošťovák proti kocovině

Kolikrát je řešení úplně jednoduché – pomůže se prostě jen najíst. Je mnohem příjemnější, když jednomu z vás není tak moc špatně a je schopen si stoupnout k plotně a uvařit aspoň vajíčka. Ta totiž do krku kloužou skoro sama a žaludek je s otevřenou náručí přijímá. 

Posledním tipem na kocovinu je napravit se tím, čím jste se zkazili. Znalci na kocovinu doporučují především plzeňské pivo. Není tolik kyselé, takže stav vašeho žaludku rozhodně vylepší. Dále má jistý obsah alkoholu, což tělo po alkoholové smršti někdy uvítá. Obsahuje vitaminy skupiny B, které jsou na kocovinu rovněž dobré. Nicméně tento způsob léčby kocoviny sedí skutečně jen někomu a je dobré zůstat jen u jednoho malého piva!

Video se připravuje ...