Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 důvodů, proč je skvělé být o Vánocích single

  • Vánoce bez partnera mají řadu výhod!
    21. prosince 2014 | 06:00

    Blížící se Vánoce vyhlížejí nezadané holky obvykle s obavami. Během rodinných oslav si totiž více než kdy jindy uvědomují, že bez partnera se tradičnímu modelu tak nějak vymykají. Když si ale vzpomenu na své dlouhé single roky, trochu to nechápu. Jistě, s dětmi a rodinou mají Vánoce své nezpochybnitelné kouzlo, ale jako single holka jsem si je uměla užít tak, jako už si nejspíš nikdy neužiju.

    Vánoce bez partnera mají řadu výhod!
    Autor: shu
  • Určitě ušetříte


    Jste ve stresu, že nestíháte Vánoce? Zastavte se, nemusí být perfektní, nikdo vás neboduje!
    Autor: profimedia.cz

    Možná vám připadá, že máte velkou rodinu a Vánoce vás zruinují, ale to ještě netušíte, že s partnerem byste získala minimálně další dva na obdarování. V případě nás přes 30 se k rodičům a sourozencům partnera obvykle přidávají i děti sourozenců či děti s předešlých vztahů. Takže pořídit drobnost pro všechny, které mezi svátky uvidíte, dá opravdu zabrat a na nákupy hadříků ve vánočních výprodejích vám moc nezbude.

  • Nemusíte vybírat “perfektní” dárek

    S nákupem dárků neotálejte, jinak nebude z čeho vybírat – nebo co hůř! Ježíšek je nestačí doručit!
    Autor: profimedia.cz

    Vybrat mužskému dárek dá obvykle pořádně zabrat i extrémně empatickým ženám. Chlapi totiž často nedávají najevo, co by si vlastně přáli. Většinou to vypadá, že když mají studené pivo, počítač a telefon, nic jim nechybí. A vybrat dárek pro zajištěného muže po 30, to je teprve horor. Všechno totiž má, a co nemá, na to nemáte vy.

  • Kašlete na vánoční úklid

    Pravidelná konzumace čtyř šálků kávy denně může podle výzkumu snížit o 20 procent riziko deprese.
    Autor: profimedia.cz

    Jednou z největších výhod Vánoc single je, že nemusíte gruntovat. Předpokládejme, že během roku průběžně uklízíte, takže stačí vyluxovat, vytřít a utřít prach. Za druhé budete slavit svátky u rodičů či přátel, proto se nemusíte zatěžovat výzdobou. Stačí větvička pro dobrý pocit. Za třetí k vám asi nepřijdou během svátků davy návštěv a kámošky nezajímá, zda máte adventní věnec a umytá okna, ale jestli máte nachlazený sekt.

  • Stihnete vánoční koncert své oblíbené kapely atd.

    Nezapomeňte na rtěnku.
    Autor: profimedia.cz

    Díky všemu výše uvedenému ušetříte čas i peníze a stihnete pravidelný vánoční koncert své oblíbené kapely, který bývá vždycky skvělý. Také si můžete užít všech vánočních besídek a mejdanů bez výčitek, že nestíháte napéct cukroví, uklidit a sehnat kopec dárků. A kdo ví, jestli právě pod jmelím na firemním večírku nepotkáte toho pravého.

  • Můžete a nemusíte být sama

    Autor: Shutterstock.com

    Vdaná žena se dvěma dětmi by dala půl království i s princem s vizáží Brada Pitta za to, aby mohla být přes svátky alespoň pár hodin sama. Vy musíte zvládnout jen štědrovečerní večeři a případně oběd na Boží hod a pak už si můžete dělat, co chcete.

  • Můžete se koukat, na co chcete

    Vánoce u televize
    Autor: Shutterstock

    Pretty Woman, Láska nebeská, Deník Bridget Jonesové, Titanic, a dokonce i filmy podle Rosamundy Pilcherové – na to všechno se můžete svobodně dívat bez toho, že on chce čučet na pohádku nebo akčňák. A navíc u toho můžete klidně ronit slzy, aniž by vaše image intelektuálky či správňácké holky do nepohody jakkoli utrpěla.

  • Neztloustnete

    O Vánocích sice naše peněženka zchudne, my však bohužel přibereme.
    Autor: shutterstock.com

    Nemusíte péct ani vybavit lednici jak před třicetiletou válkou. Nikomu nebude vadit, že v ní máte jen kefír a hořčici. Navíc tím, že nemusíte s dětmi a partnerem obíhat celé vaše příbuzenstvo, je mnohem menší pravděpodobnost, že kvůli neustálému hodování přiberete. Ty dva tři trochu zhýralejší dny váš metabolismus ustojí a pak už je jen na vás, co si naservírujete. A navíc budete mít volno, takže si můžete jít třeba zaběhat nebo zaplavat.

  • Užijete si své rodiny

    Aby byly Vánoce klidné a chutné i pro diabetika, musíte mu uvařit slavnostní menu trochu jinak než ostatním členům rodiny.
    Autor: profimedia.cz

    Odpadají vám návštěvy rodiny partnera, takže se můžete soustředit na tu svou. Strávit více času s prarodiči či rodiči a dohnat to, na co během roku nezbývá čas. Obzvláště pokud žijete v jiném místě než oni. To máte také skvělou příležitost stavit se za kamarády z dětství.

  • Vánoce vám nemůže zkazit rozchod

    10 věcí, bez kterých nemůžeme žít.
    Autor: Profimedia.cz

    Věděli jste, že během volna a svátků nastává největší počet rozchodů? Lidé mají více času, a tak si mohou lépe uvědomit, že potřebují změnu. Vám nic takového nehrozí, takže vás místo silvestrovské hádky čeká nejspíš lákavý flirt.

  • Můžete cokoli

    Na horách můžete být stejně stylová jako ve městě.
    Autor: Shutterstock

    Můžete se na celé Vánoce vykašlat a odjet třeba do Asie nebo do Říma. Můžete celé svátky strávit na sjezdovce nebo třeba v posteli. Je proste jen a jen na vás, jak s těmi volnými dny naložíte.

Diskuse ke článku
.