Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sexy singl padesátník s jachtou? Nevěřme na romantické filmy, ničí nám život!

  • Láska nebeská
    26. prosince 2014 | 06:00

    Všechny zbožňujeme Popelku, Pretty Woman, Deník Bridget Jonesové, Líbáš jako Bůh, Mamma Mia a já nevím jaké ještě romantické cajdáky. Problém je, že všichni ti princové, milionáři a sexy chlápci nám dělají ze života peklo. Aby bylo jasno: ani letos si vánoční dávku romantiky neodpustíme a byla by to škoda, jen je pak fuška probrat se z pohádky do reálného života.

  • Otrapa na gauči



    pretty woman
    Autor: Profimedia

    S uslzeným kapesníkem v ruce se dojímáme nad svobodným padesátníkem, který má jachtu, dům a vůbec spoustu peněz. Kromě toho svou vyvolenou tajně miluje už třicet let a teď konečně ji může požádat o ruku. Klečí u toho na kolenou, svalnatá ramena jsou v košili narvaná k prasknutí, modré nebe nad hlavou, píseň na rtech a prsten s diamantem v ruce. Když doslzíme a rozhlédneme se po pokoji, místo Richarda Gere uvidíme na gauči pochrupovat našeho oplácaného muže v roztrhaném triku a novinami na obličeji. Abyste se vyhnula šoku, nenechte si namluvit, že svět je plný romantických milionářů, kteří na vás čekají. Ostatně, vy také nejspíš nejste Julia Roberts.

  • Šach mat romantice

    žádost o ruku
    Autor: Shutterstock

    Absolutně nejhorší službu dělají romantické filmy romantickým mužům. Nebo spíš pokusům našich partnerů o romantiku. Chudák chlap půl roku přemýšlí nad tím, jak vás požádat o ruku, a po poradě s kamarády vymyslí maximálně vaši oblíbenou hospodu a poklek na koleno. Pro něj vrchol romantiky. Ale pro nás, odkojené manželskými žádostmi na soukromé jachtě, zamilovanými vzkazy psanými na nebe nebo desetimetrovými přeskoky z paneláku na panelák (aby zamilovaný muž stihl osudové rande se svou láskou), je to zatraceně málo. Proto nám všechny „normální“ romantické pokusy připadají tak nějak mizerné, umolousané a podřadné.

  • Položí za vás i život

    popelka
    Autor: Profimedia

    Filmový hrdina nemá problém kvůli své lásce překopat celý život, odstěhovat se na Aljašku, nebo naopak do New Yorku (i když chce žít v chatrči a chovat ovce), klidně přeplave Atlantik, zabije draka, partu loupežníků, přejde sedmero hor, sedmero řek, a ještě svou milou pozná i pod závojem, protože mu to prozradí srdce. V realitě vám partner ob den otlouká o hlavu, že kvůli vám vydělává a ještě po něm chcete, aby skočil na nákup nebo s odpadky. Ale aby to nevypadalo, že ve srovnání s romantickými filmy dostávají na frak jen pánové. Všimla jste si někdy, jak dokonale uklizeno mají všechny ty nádherné a milované hrdinky? Navíc nikdy nejsou upocené, ztrhané, nemají mastné vlasy, nekřičí na děti, a i když brečí, vypadají skvostně. Přesto nebo právě proto si stejně jako my v redakci všechny milované romantické cajdáky užijte, ale pak se vraťte nohama na zem. Byl to jen film.

Autor: Marie Dvořáková
Diskuse ke článku
.