Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

10 nepříjemností, které vás čekají po boku staršího muže

  • Starší muži jsou okouzlující, ale život s nimi má svá úskalí.
    22. listopadu 2014 | 06:00

    Jsou pro vás vzorem mužnosti, moudrosti, autority i stability - asi proto se tak často zamilováváme do mužů ve věku našich otců. Ostatně vztah staršího muže s mladší ženou je společensky přijatelný a běžný. Ale dokážeme skrze vlastní zamilovanost dohlédnout o pár let dále a představit si, jaké to bude žít s někým, jehož životní styl se diametrálně liší od toho, který bychom chtěly žít my? Víme, s čím musíte po boku staršího muže počítat!

     

  • Budete za zlatokopku

    starší muž, dědeček
    Autor: Shutterstock

    Je úplně jedno, že vás vyvolený vydělává stejně nebo dokonce méně než vy. S ohledem na váš věkový rozdíl si budou lidé tak jako tak šuškat, že jste s ním jen kvůli penězům nebo jeho postavení.

  • Všichni se vás budou ptát na vašeho otce

    Nikdy není pozdě si s otcem narovinu promluvit
    Autor: Shutterstock

    Připravte se na to, že se vás budou lidé nenápadně vyptávat, jaký máte vztah se svým otce. Myslí si totiž, že není jiné vysvětlení, než že si vztahem se starším mužem řešíte problémy se svým otcem.

  • Musíte se vyrovnat s jeho minulostí

    rodina
    Autor: Shutterstock

    Rozhodnete-li se pro život s od 10, 15 či 20 let starším mužem, musíte počítat s tím, že má svou historii. Měl určitě řadu žen, pravděpodobně už byl alespoň jednou ženat a má rodinu a s ní i závazky. Je možné, že má dceru jen o málo mladší, než vy, která vám nebude moct přijít na jméno. Bývalku, se kterou má dobrý vztah a proto s ní často tráví čas. Ujistěte se proto, že zvládnete, když nebudete vždy na prvním místě!

  • Jeho svět = váš svět

    muž myje nádobí
    Autor: Shutterstock

    Starého psa novým kouskům nenaučíš. To platí i o dospělých mužích, kteří mají něco za sebou. Nepočítejte tedy s tím, že svého vyvoleného nějak zásadně změníte. Nečekejte pomocníka s domácími pracemi, stejně tak s tím, že asi nezmění své rituály a koníčky. Chcete-li mít spokojený vztah, přizpůsobit se budete muset vy.

  • Můžete se s jeho přáteli nudit

    muž, šachy, žena, dítě
    Autor: Shutterstock

    Ano, váš partner je mimořádně vitální, okouzlující a mladistvý, ale připravte se na to, že všichni jeho přátelé takoví nejspíš nebudou. Nejspíš už spolu nepojedete pod stan, s partičkou na vodu nebo na na hudební festival. Tedy pokud za fesťák nemáte Pražské jaro. Připravte se spíš na návštěvy rodinných chalup či rekreačně sportovní výlety, kde se večer hraje kanasta. Nic proti tomu, ale ne každému to sedí.

  • Na dospívání vašich dětí, budete sama

    Mít první dítě po čtyřicítce může být pro některé ženy splněný sen.
    Autor: profimedia.cz

    Muži mají tu výhodu, že dokáží zplodit potomka klidně v osmdesáti. Jenže vychovat už ho prostě nestihnou. Navíc průměrná délka života mužů je o něco nižší, než v případě žen. Rozhodnete li se tedy založit rodinu s mužem ve věku nad 50 let, musíte být smířená s tím, že je dost pravděpodobné, že k promoci a případně k oltáři už vašeho potomka povedete sama.

  • Otázka vkusu

    starý muž, dědeček
    Autor: Shutterstock

    Je celkem běžné, že lidé vzdálení od sebe věkem téměř generaci mívají dost rozdílný vkus. Je tedy možné, že časem nebude schvalovat jakým stylem se oblékáte, jakou hudbu posloucháte a třeba i jaké filmy se vám líbí. Je tedy dobré, mít nějaký zájem, který vás i přes jiné rozdílné spojuje.

  • Brzy pečovatelkou

    starší muž, dědeček
    Autor: Shutterstock

    Víte jak vyvádí, když má rýmičku? Tak počítejte s tím, že to s věkem bude horší a častější. Muži zkrátka neumějí stonat. Buď vám zatají, že mají rakovinu a klidně si bez varování umřou, nebo naopak v nemoci vyžadují neustálou péči. Jestli vás role pečovatelky moc neláká, určitě své sympatie ke staršímu muži zvažte.

  • Stárnutí je cítit

    starší muž, dědeček
    Autor: Shutterstock

    O tom se moc nemluví, ale je to tak. Muži často hygieně moc nedají ani zamlada a s věkem se to zhoršuje. Obzvlášť v případě, že se k věku připojí nějaké nemoci a pohybové obtíže, které hygienu komplikují. Připravte se tedy na to, že od určitého věku budete muset na muže v těchto záležitostech trochu dohlížet.

  • Výměna rolí

    Okouzlil mě natolik, že jsem se chtěla rozvést
    Autor: profimedia.cz

    Zatím co v 25 vám 45 letý profesor imponuje, za 20 let může být všechno jinak. Budete 45 letá žena v plné síle, ale vašemu partnerovi už potáhne na 70. Kromě svých dětí a rodičů se tedy budete muset starat i o svého muže, který už nebude mít zdaleka tolik sil, jako vy.

     

     

     

     

     

     

     

     

Diskuse ke článku
.