Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tohle mužům nikdy nedělejte! Neberte je do IKEA a na nákup bot!

  • Ne, neukazuj mi to! A pojďme už pryč! Je to tak, muži nákupy nesnášejí a bylo by bláhové zkoušet to změnit. A proč vlastně?
    21. listopadu 2014 | 06:00

    Pokud se chcete se svým partnerem rozejít ještě do Vánoc, můžete to samozřejmě zkusit. Ale jinak vám podobné nápady nedoporučujeme. Jde třeba o romantickou, ale pomýlenou představu, že si společně vyrazíte po nové koberečky do IKEA, případně že si s mužem po boku vyberete a koupíte boty nebo kabát. Vy byste to asi přežila jen s trochou únavy, on bude na pokraji vyčerpání. Výsledkem může být ostrá hádka, která ostatní v nákupním centru pobaví, ale potlesku se nedočkáte. Raději se desateru následujících situací rovnou vyhněte. 

  • Proč nesmíte po muži chtít, aby s vámi šel do IKEA

    Autor: Shutterstock.com
    Jedna moje kamarádka má přímo vzorové manželství, ale před rokem touhle dobou byla zralá na rozvod. Alespoň to tak vypadalo poté, co se s mužem vydali do pražské IKEA nakoupit nábytek a různé drobnosti coby vybavení do dětského pokoje pod stromeček. Když kamarádka líčila, jak si to užijí, zatímco děti budou ve školce a ve škole, bylo mi to podezřelé. Právem. O týden později mi už vyprávěla, jak z poklidného nakupování ani posezení nad masovými kuličkami nebylo nic, protože její manžel chtěl hlavně ze všeho nejdříve z obchodního domu vypadnout zase na vzduch, zatímco ona by si dokázala prohlížet různé serepetičky do bytu celé hodiny. Prudká hádka vypukla, když ona navrhla, že si dají kafe a odpočinou si před druhou půlkou nákupů, o kterých on si myslel, že už jsou u konce. Načež se otočila na podpatku a odjela MHD, zatímco on se ještě musel vymotat autem u pekelně přeplněného parkoviště. Pokud vím, nemluvili pak spolu asi tři dny. 

  • Vzít partnera na nákupy vašich bot a oblečení? Proboha, proč!

    Autor: Shutterstock.com
    Asi víte, jak nakupujete - když potřebujete nebo chcete na sebe, není vám zatěžko projít více obchodů, prohlédnout si desítky vystavených kousků, pár jich tu a tam vyzkoušet a nakonec se pro něco rozhodnout, klidně se pro to někam vrátíte. A váš muž? Pokud se vůbec odhodlá vyrazit třeba pro nové džíny, bude chtít vběhnout do prvního obchodu, vyzkoušet pokud možno jedny kalhoty a jakmile mu budou alespoň zhruba sedět, zaplatí je a zase vyběhne ven. Co na tom, že  pak bude možná brblat, že jsou mu malé nebo tak něco. Ale je jasné, že tady může jít i o několik hodin oproti několika minutám a je jasné, že vaše dva způsoby nakupování nejsou kompatibilní. Tak proč se je pokoušet zkombinovat, když z toho může být jen hádka. Protože co z toho budete mít, až vám začne partner s nepřítomným pohledem na cokoli ukážete, poněkud bezduše říkat, že vám to sluší. 

  • Tohle muži vážně nesnášejí aneb proč je ušetřit hodinových telefonátů s matkou

    Autor: Shutterstock.com
    Rozumíte si se svou matkou natolik, že si dokážete každý den hodinu telefonovat a vyprávět si všechny podrobnosti vašeho života? Přejeme vám to porozumění a vzt skoro kamarádský, ale upřímně řečeno, žádný muž si nezaslouží, aby něco podobného musel poslouchat. Zvláště tehdy ne, pokud v hovoru dojde i na něj - zatímco vy ševelíte něco o tom, jak byl váš manžel naštvaný, protože široko daleko ve vaší ulici nebylo volno k zaparkování, on by vám telefon nejradši vypnul a jen slušné vychování a pomyšlení na to, že se chováte i příčetněji, mu v tom zabrání.

  • Cože, tvoje kamarádky u nás doma?!

    Autor: profimedia.cz
    Některé ženy se přímo vyžívají v tom, že domů zvou své kamarádky, které pak tak trochu nevědí, kdy se zvednout a zbytek vaší rodiny tak musí poslouchat spoustu historek a drbů, o které přitom vůbec nestojí. Nic proti ženskému povídání, naopak, je to věc velmi terapeutická, stejně jako společné popíjení vína nebo tancování na hity z mládí, ale rozumná žena pro takové poklesky volí i s ohledem na svého partnera neutrální půdu. 

  • A ten tvůj kámoš Franta, to je tak trochu trouba, ne?

    Autor: Shutterstock.com
    Tohle vám žádný muž jen tak neodpustí a dobře vám tak. Možná se sám v duchu porovnává zrovna s Frantou a doufá, že jeho historky jsou vtipnější, ale vy byste se v zájmu zachování vašeho vztahu do jeho kamarádů navážet neměla. Protože muži jsou minimálně teoreticky připraveni za svoje kamarády dýchat - znáte to, jeden za všechny, všichni za jednoho - a tak kritizováním Franty shazujete zároveň i svého partnera. 

  • A ještě světelný řetěz, nějaké ty soby a nakonec hvězdu na špičku

    Autor: Shutterstock.com
    Většina mužů vánoční výzdobu naší domácnost nějak přetrpí, ti empatičtější řeknou, že to vypadá pěkně a podezřele dokonalí jedinci dokonce ocení, kolik to dalo včetně úklidu práce. Těm ostatním to bude jedno a klidně by svoje dárky rozbalili i uprostřed všedního nepořádku, snad jen stromeček by do něj postavili. Ale je bláhové po nich chtít, aby jásali nad každou ozdobou, kterou dovlečeme domů a ještě s námi plánovali, v jakém stylu letošní svátky pojmout. Nemají na to buňky. Tečka. Vy zase vybíráte auto podle barvy. 

  • Tohle jsem koupila tvojí matce, podívej se, není to skvělé?

    Autor: Archiv Blesku
    S Vánocemi nebo obecně s jakýmkoli obdarováváním souvisí další bod. Jakmile jste jednou doma dospěli k tomu, že mezi vaše úkoly patř obstarávání dárků pro ostatní, včetně dejme tomu tchánů a manželových sourozenců, není cesty zpět. Málokteré povinnosti se muž zbaví tak rád, vy se můžete utěšovat třeba tím, že po vás zase nikdy nechce, abyste jezdila do autoservisu. Už nikdy ho totiž nebudou zajímat podrobnosti toho, co jste pořídila vaší nebo jeho matce a vy se mu to raději pro svůj klid ani nepokoušejte vysvětlit. 

  • Příliš přehnané romantické představy

    Autor: Shutterstock.com
    Miláčku, a co kdybychom zašli na nějakou romantickou večeři nebo si dali vanu při svíčkách? Pokud to děláte běžně, proč ne, ale běžný model chlapa tím dost vyděsíte. Stejně jako se nechytne, když po letech ulehání ve flanelové noční košilce napochodujete do ložnice v rudém spodním prádle. Že jste viděla skvělý film, kde přesně tohle oživilo skomírající vztah? Scénárista měl asi poněkud slabší chvilku. 

  • Milujete seriály? Váš muž na ně asi bude mít jiný názor

    Autor: Shutterstock.com
    Moc fér není ani přesvědčit muže, aby se s vámi podíval na romantický film nebo nekonečný seriál, kde se to hemží kyticemi, polibky a šíleně afektovanými vyznáními lásky a čekat, že bude šílet dojetím podobně jako vy. Na tohle asi váš partner nebude mít receptory, podobně jako vám chybí ty, které spouštějí prudkou emotivní reakci v momentě, kdy někdo z těch pánů v legračních trenkách pobíhajícím na hřišti dá gól. Možná se shodnete tak nejvýše na kuchařských show. 

  • Ale vždyť jsem ti říkala, že tady parkovat nemáš!

    Autor: shutterstock
    Jestli muži něco nesnášejí, je to poučování. A jestli něco nesnášejí ještě víc, je to poučování před publikem. Taková ta situace, když se vracíte z návštěvy u vaší matky k autu a už zdálky je jasné, že je na něm botička. A vy spustíte. že jste přece říkala, že se v téhle ulici parkovat nesmí a že kdyby na vás muž dal, nemuseli jste teď volat na policii s prosíkem, aby botičku zase sundali. patrně vás nezabije, ale věřte tomu, že rudo před očima mít bude. A tak občas nějaké to své moudro ve stylu "po bitvě je každý generálem" radši spolkněte. I kdybyste měla tisíckrát pravdu třeba v tom, že nemělo smysl jet domů objížďkou, abyste se vyhnuli zácpě na dálnici, protože cesta přes všechny dědiny v okolí trvala dvakrát tak dlouho. 

Diskuse ke článku
.