Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč ženy s velkými prsy nemají vždy jednodušší život

  • Mít velká prsa je jistě v mnoha ohledech výhoda. Ale některé situace jsou pro dobře obdařené ženy skutečně svazující.
    20. listopadu 2014 | 06:00

    Nedávno jsem jela s kamarádem autem, nějak jsme se zapovídali a on zapomněl hlídat rychlost. Najednou vidím ve zpětném zrcátku majáčky a už nás stavěla policie. Kamarád se na mě s klidem podíval a říká mi: „Ukaž prsa a určitě mi tu pokutu za rychlost odpustí!“. Poukazoval tím na mé, trochu bujnější, poprsí. Kéž by to na světě fungovalo tak jednoduše, že by naše ženské vnady dokázaly vyřešit nejednu potíž! Jenže ačkoliv se mnohým můžou zdát velká prsa jako výhoda, vyvedu vás z omylu. Zase taková procházka růžovým sadem to není.

  • Běhání? Tím si koleduji o vyražení zubů

    Ráda sportuji, ale s velkými prsy to není úplně jednoduché, a to hned z několika důvodů. Musíte si vybrat sport, u kterého příliš nehopsáte, tudíž s vámi neskáčou ani vaše vnady. Nejen, že je to pak velmi nepříjemné, ale také tu hrozí úraz v podobě utržení některého z prsních svalů. Radíte koupit si pořádnou podprsenku? Věřte, že jsem prošla nejeden sportovní obchod s oblečením a vyzkoušela  desítky sportovního spodního prádla. A výsledek? Když jdu běhat, beru si dvě sportovní podprsenky a ještě pro jistotu triko s jednou zabudovanou. A ani tak to není úplně med.
    Velká prsa mohou být při sportování problém.
    Autor: Shutterstock.com
  • Za velikost si musíme připlatit

    Když jsem u toho spodního prádla, směle můžu přejít od sportovního k tomu na běžné nošení. Sehnat podprsenku velikost DD nebo E je často nadlidský úkol. Když už na ni narazíte, tak pak vypadá jak padák (ona ta velikost k tomu svádí, já vím...) a je naprosto neforemná. Anebo může být krásná, krajková, ale má nesmyslně tenká ramínka. Ta samozřejmě nejen, že se zařezávají do ramenou, ale hlavně nemají vůbec šanci udržet všechnu tu krásu. Navíc tyto velikosti se prodávají více ve specializovaných obchodech, které jsou sice kvalitnější, ale o to také dražší. Proto se tak nákup spodního prádla stává občas velmi nákladnou investicí.
    Vhodně vybraná podprsenka by měla vaše prsa pozvednout a dodat jim objem a pevnost.
    Autor: Shutterstock
  • Dívej se mi do očí, prosím

    Občas mám pocit, že mužský pohled do očí je stejně bájnou záležitostí, jako třeba jednorožci. Stačí si vzít trochu větší výstřih než obvykle a udržení pozornosti pánské společnosti je rázem nesnadný úkol. Spousta lidí si myslí, že takto vyzývavé topy volíme jako cílenou provokaci, ale to není pravda. Nelze přeci pořád nosit trička ke krku a dělat, že žádná prsa nemáme. Samozřejmě mluvím tu o nijak nepobuřujících kouscích oblečení, ne o výstřihu až k pupíku. 
    Muž se dívá ženě do výstřihu.
    Autor: Shutterstock.com
  • Omezený sortiment v šatníku

    Ženský dekolt
    Autor: Shutterstock.com

    Na mnohé kousky oblečení můžu okamžitě zapomenout. Třeba v létě. Je tolik krásných šatů se zavazováním za krk. Ale ta tíha, která se vám v tu chvíli usadí na krku, je nesnesitelná. Začnete se podvědomě hrbit a krčit, abyste trochu ulehčila krční páteři. Na druhou stranu, není nic krásnějšího než vidina toho, když večer přijdete domů a zatracenou šňůrku za krkem rozvážete. 

  • Problém s plavkami

    Sehnat plavky na velká prsa není nic jednoduchého.
    Autor: Shutterstock.com
    V létě se musíme potýkat i s dalšími problémy. Třeba s nákupem plavek. Bikiny jsou sexy pouze na prsou do určité velikosti. Dále už to působí vulgárně, ale v prvé řadě tyto plavky prostě nejsou konstruované pro velký hrudník. Když si chci koupit hezké plavky, musím počítat s celým dnem stráveným lítáním po všech možných obchodech, než narazím na takové, které mi sednou. A když už sednou, pravděpodoně nebudou příliš vzhledné. Často se tedy musíme smířit s tím, že nemáme sice nejkrásnější plavky, ale aspoň nám sednou...
  • Spaní na břiše? Leda ve snu!

    Na zádech, na boku - bez problému! Ale na břiše? Leda tak ve snu. Ženy s velkými prsy mají také omezené možnosti co do spacích poloh. Lehnout si na břicho sice jde, ale než si tam ta naďra pořádně srovnáme, to dá fušku. A ve výsledku to po pár minutách pravděpodobně stejně vzdáme, protože nás začnou bolet. Alespoň nás překážka vpředu při spaní nepřekvapí v těhotenství, kdy si s velkým břichem luxus ležení na břiše už tuplem neužijeme.
    Žena leží na břiše.
    Autor: Shutterstock.com
  • Nosit košili je téměř nemožné

    Ženy s velkými prsy mají vyšší IQ v průměru o deset bodů.
    Autor: Shutterstock.com
    O co těžší to mají ženy s bujným poprsím, u kterých se očekává jako dress code košile. Samo o sobě sehnat takovou, která by nám byla dobře přes prsa a rukávy nám nebyly až ke kolenům není příliš jednoduché. Když se nám to ale podaří, nastane další problém. Při dopínání knoflíčků přes hruď se nám na košili udělá nevzhledná mezera, která příliš společenský dojem nebudí. Ano, existují sice různé vychytávky, jako jsou samolepky, které se látku snaží udržet při sobě, ale obnáší to neustálý stres a pozorování, jestli je vše na svém místě a nic nevykukuje ven, případně jestli se nám jeden knoflíček náhodou nerozepnul.
  • Ničím je nezakryjem

    Vím, že teď pohorším ženy s menšími prsy, ale opravdu jsou chvíle, kdy to mají jednodušší. Třeba co se týče maskování skutečné velikosti. Zatímco ty, které přírodou nebyly příliš obdařeny, si mohou dopomoci push-up podprsenkou, my je nijak neschováme. Mohly bychom sice sáhnout po nejrůznějších stahovacích pásech, ale to pak musí člověk počítat s tím, že se ráno pořádně nadechne a vydechnout může až ve chvíli, kdy si ho sundá. A při jakémkoliv jiném pokusu o zakrytí prsou dojdeme k jedinému cíli - vypadáme celkově objemnější, než ve skutečnosti jsme. 
    Malá prsa lze zvětšit push-up, velká ničím nezmenšíte.
    Autor: Shutterstock.com
  • Bolí z nich záda

    Mnohé ženy s většími prsy také trpí bolestmi zad. Vezměte si, kolik kilo navíc musí tělo utáhnout. Není to skutečně nic příjemného a hlavně se intenzita bolesti u některých žen stále zvětšuje. A jednoho dne to dojde tak daleko, že speciálně obdařená dáma skončí u lékaře s jedinou prosbou - zmenšit! Naštěstí na tyto chudinky už pojišťovny myslí, a tak pokud je opravdu ze zdravotního důvodu záhodno ubrat na velikosti, zdravotní pojištění operaci pokryje.
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
    Paracetamol není nejúčinnějším lékem proti bolesti zad.
    Autor: Shutterstock.com
  • Gravitace není náš kamarád

    A v neposlední řadě máme tu nevýhodu, že u nás první pohled klame. Velká prsa uvězněná v podprsence vypadají úplně jinak, než když si spodní prádlo sundáme. Můžeme se snažit posilovat prsní svalstvo sebevíc, ale s věkem neúprosně rostě vliv gravitace a jejich tvar se pomalu mění. Je to tedy občas nápor na naše sebevědomí, když nám muž pěje ódy na naše ňadra, jak jsou velká, pevná, krásná, a my se před ním pak máme poprvé svléknout. Snad jen můžeme naivně myslet na to, že i on je obeznámen se základními fyzikálními zákony.
    I když nechtěla, skončili v posteli
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.