Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Proč není třeba závidět blondýnám

Blondýnkám prý není co závidět
3. listopadu 2014 | 06:00

Možná už jste někde četly nebo slyšely, že muži se sice zamilovávají do blondýnek, ale berou si raději brunety nebo tmavovlásky. Jestli zrovna nevlastníte zářivou hřívu, prozradíme, že zlatovlásky nemají zrovna na růžích ustláno. A závist vážně není na místě. Důvodů je habaděj.

Ženy s plavými vlasy muže odjakživa přitahovaly už proto, že jich bylo objektivně méně než tmavovlásek. Mimochodem, úplně nejvzácnější jsou rusovlásky. Ale prosím vás, mluvíme o přirozené barvě vlasů, nikoli o peroxidu, melíru nebo něčem podobném. No a co je výjimečné nebo neobyčejné, bylo lákavé vždycky. A pro muže zejména. Navíc, i opticky jsou světlé vlasy víc viditelné nápadnější, tudíž atraktivní. Není tedy divu, že muže blondýnky tolik uchvacovaly a uchvacovat budou…  


Hoši, jste vedle
Podle statistik je v současné době na světě pouhých dvacet procent přírodních skutečně světlovlasých žen. Všechny ostatní si nějak vypomáhají uměle. Od chemie až po paruky. Do roku 2030 prý na Zemi nebudou přirozeně plavovlasé ženy (ani muži) vůbec žádné. Míchání ras a „silnější“ geny tmavovlasých, prý s plavou krásou zatočí. Brečet ale proto dámy nemusíme. Technologie odbarvování a přebarvování je na stále vyšší úrovni a věřte, že normální mužský ani nepozná, že se „jste se tak nenarodila.“ Tedy pokud mu to nebudete sama věšet na nos.

Autor: Profimedia.cz


Proč blonckám nezávidět?
Mluvíme opravdu o těch přírodních. Takže: mívají jemnou, světlou pleť, která rychle stárne, zkrátka jsou rychleji vrásčité než tmavovlásky. Na slunci drtivá většina z nich zčervená jako rak a pak se jim loupe kůže, a to nevypadá ani trošilinku hezky. Jejich vlasy jsou sice plavé, zlaté, říkejte tomu, jak chcete, ale zato jich mívají většinou o dost méně než tmavovlásky. Jsou navíc, chudinky, hlavními postavami snad tisíců vtipů o jejich méně zdatném intelektu oproti brunetám (pozor, pro objektivnost je třeba dodat, že tahle teze nebyla nikdy vědecky dokázána). Daleko častěji se na ně zaměřují lovci žen, nadháněči do nevěstinců, sňatkoví podvodníci, zkrátka různí svůdci, úchylové a únosci – vážně nic k závidění. Mívají často falešné a závistivé tmavovlasé kamarádky, které nemůžou ustát, že jejich blonďaté přítelkyně ve společnosti daleko rychleji a intenzivněji balí mužští. Aby toho nebylo málo, podle statistik častěji trpí chudokrevností, nízkým tlakem a potížemi s otěhotněním. Takže, co myslíte? Je blonďatá hříva fakt terno?

Autor: rie