Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co o vás prozradí capuccino? Vyberte si kávu podle své povahy!

  • Co prozradí výběr kávy o vaší povaze?
    25. října 2014 | 06:00

    Psychologové prý podle ní poznají, jací jsme. Zní to jako pitomost jen zdánlivě: zkuste si představit chlapáka, jak s vystrčeným malíčkem popíjí kávičku se šlehačkou nebo vaječňákem. Vidíte ho spíš s pořádným espresem jako George Cloonyeho? A o tom to prý je. U herců a jiných celebrit bychom možná měli být na pozoru: chlápek v reklamě sice do sebe nalije kafe, které by s normálním člověkem praštilo o zem, doma ale popíjí maminčiny čajíčky... Normálně to prý ale takto nechodí, a podle toho, jakou si objednáte, se dá hodně vyčíst o vaší povaze.

  • Klasické espreso: manažeři a silné povahy

    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Tento typ kávy, silné, s výraznou chutí a vůní prozrazuje, že ji rádi pijí lidé rozhodní, vůdčí typy (ať jde o ženy či o muže), kteří vědí, co chtějí a jsou úspěšní v práci.

  • Capuccino: laskaví zmatkaři

    capuccino, káva, kafe
    Autor: Shutterstock

    Lahodnou našlehanou čepičku na jemnější kávě mají v oblibě ti, kteří mívajílaskavou, smířlivou povahu a v praktickém životě bývají dost nepraktičtí a často zmatkují.

  • Café Latte: nerozhodní

    Latté, káva, kafe
    Autor: Shutterstock

     

    Pijí jej lidé, kteří nemívají vyhraněný názor, dají se snadno ovlivnit a rozhodnout se o něčem nebo pro něco jednoznačně a bez vnitřních rozporů a otazníků, je bezmála nad jejich síly.

  • Turek: klasici a konzervy

    Turek, kafe, káva
    Autor: Shutterstock

    Tureckou kávu, připravovanou buď úplně obyčejně, nebo ve speciálním kávovaru, zkrátka kafe s lógrem, pijí dva druhy lidí. Ti první oceňují především prakticky nenahraditelnou vůni čerstvě umletých kávových zrn a jsou to povahově rozhodní požitkáři – berou si od života to, co právě chtějí, a to, co jim aktuálně vyhovuje. Přitom to trochu paradoxně nebývají mamonáři a nehoní se za penězi.

    Druhý typ lidí „kafe s lógrem“ jsou tací, kteří si na takové kafíčko zvykli a nehodlají ustupovat z pozic. Jsou prostě dost konzervativní, bývají nekompromisní a stojí si za svými názory.

Autor: Silvie Risová
Diskuse ke článku
.