Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 pravidel, kterými se řídí boháči! Buď jiný a klidně prohraj!

  • Bohatí lidé dodržují jistá pravidla.
    14. října 2014 | 06:00

    Na většinu z nich majetek nespadl z nebe. Měli jen dobrý nápad, disciplínu a vytrvalost. Jaká kombinace je vynesla mezi nejbohatší lidi světa a čeho se boháči drží?

  • Buď jiný

     

    Všimněte si, že všichni bohatí lidé vlastně plavali proti proudu. Dělali prostě něco jiného, nebo alespoň jinak, než všichni ostatní kolem nich. Je v tom dávka odvahy, šílenství a geniality. Bill Gates říká: „Běžet sám a po svém je možná riziko, ale čím větší riziko, tím větší šance uspět. Ostatní nemusejí rozumět, proč běžíte sami, ani chápat vaši vizi. Ale to neznamená, že váš směr, vaše vize jsou špatné.

    Bill Gates
    Autor: Reuters
  • Zbytečně neutrácej

     


    Mají peněz, že by s nimi mohli tapetovat ložnici, ale ti nejschopnější a nejbohatší to nedávají najevo. Mark Zuckerberg třeba jezdí v docela normálním volkswagenu. Důvod? Auto mu prý žádné peníze nevydělá, tak proč by si vydával jednou tolik, když mu můžou vydělávat?

    Mark Zuckerberg
    Autor: profimedia.cz
  • Vyber si, co tě baví

     


    Protože jen v tom, co budete dělat rádi, budete mít chuť se vzdělávat, vymýšlet a posouvat se. A peníze vám nevydělá někdo jiný, je to na vás. I ti nejbohatší makají jako o život, i když už mají spoustu zaměstnanců.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • Klidně prohraj

     


    Bylo by super na první dobrou vymyslet, jak vydělat a do roka mít na kontě několik milionů. Ale i ti největší borci si zažili pády na dno. Jen to nikdy nevzdali a nebojí se jít znovu a znovu do rizik.

    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • Starej se o sebe

     


    Představujete si, že bohatý člověk si může nakoupit spoustu super jídla, zbaštit ho na posezení a skončit na kanapi? Jenže realita je naprosto jiná. Úspěšní lidé si velmi zakládají na tom, že jsou fit a mají v pohodě tělo i zdraví. V jedné studii se dokonce tvrdí, že 70 % bohatých si dává úzkostlivý pozor na jídelníček a 76 % čtyřikrát týdně cvičí.

    S
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.