Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

11 věcí, které potřebuje každý muž, aby byl šťastný. Knedlíky nestačí!

  • Je toho, co muži potřebují k životu málo nebo moc?
    30. září 2014 | 09:41

    Najít toho pravého bývá často pěkná fuška. Ale neméně energie stojí vztah udržet. V prvních měsících je jasné, po čem váš vyvolený touží - po vás. Časem se však jeho touhy rozšiřují na řadu dalších maličkostí, které mu dělají radost a dokonce je nutně potřebuje ke šťastnému přežití. Mnohé z toho určitě víte, něco vás možná překvapí. Chcete-li mít doma klidného a šťastného muže, inspirujte se! Šťastně zadaní muži se shodují, že k domácí pohodě potřebují...

  • 20 minut ticha

    žena, řeč, mluvit, nemluvit
    Autor: Shutterstock
    V okamžiku, kdy na svého drahého vychrlíte vše, co máte na srdci, sotva přijde domů, vězte, že bude podrážděný a navíc si nic z toho nebude pamatovat. Dejte mu alespoň dvacet minut, než si orazí a aklimatizuje se v domácnosti. To samé platí po ránu. Váš úsměv dokáže víc, než tisíc slov.

  • Mít jasný úkol


    muž nákup
    Autor: Shutterstock
    To, že vy zvládnete myslet na to, co musíte vyřídit v práci, co chybí v lednici, že je třeba vyprat dětem na školu v přírodě a popřát tchyni k narozeninám, on v tu samou chvíli zvládne jen tu práci. Muži zkrátka neumějí myslet na víc věcí najednou. Je lepší, když mají misi zaměřenou na jeden úkol. Je-li nevyhnutelné, aby problémů vyřešili více na jednou, ocení seznam a maximálně přesné zadání. Pak zvládnou i nemožné!

  • Mít svůj bordel/pořádek


    muž dílna kolo
    Autor: Shutterstock
    Stejně jako vy potřebujete v bytě či domě vymezené místo na svou kosmetiku či šperky nebo třeba šití, korálky, pletení, fotky, barvy a bůh ví co ještě, i muži chtějí mít svůj prostor. Zkrátka místečko, kde mohou mít své drobnosti (a někdy je to i auto), kam jim nikdo neleze a mohou je mít v nepořádku/pořádku (dle nátury). A když už ho mají, nikdy, opakuji nikdy, jim tam neuklízejte! Ostatně jak by se vám líbilo, kdyby vám někdo přerovnal šminky?

  • Mít se kde schovat

    muž, záchod
    Autor: Shutterstock
    Proč si myslíte, že muži tráví na záchodě takovou spoustu času? Jistě, vykonání velké potřeby jim z fyziologického hlediska trvá o něco déle než nám, ale že by tak dlouho? Potřebují se prostě někde schovat, a pokud nemají vlastní pracovnu či dílnu, je toaleta jediné místo, kam za nimi nikdo nepoleze. Pokud se vám manžel zavírá v dílně či pracovně, buďte ráda a dopřejte mu tu chvíli klidu. Jinak by totiž také mohl vysedávat v hospodě.

  • Čas od času vypadnout


    Pro dobrý vztah musíte občas svému muži povolit nějakou tu pánskou jízdu.
    Autor: Shutterstock.com
    Většina moudrých žen je vysloveně ráda, když si mužský vyrazí na víkend s kamarády. Nechceme vědět, co se během té doby odehrálo, a odměnou je nám spokojený úsměv milovaného, když se špinavý a s hroznou kocovinou vrací domů. Ostatně, díky tomu získáme nějaký prostor i samy pro sebe. Takže vrčet, když chce jet s partou z vysoké nebo z práce na kola, je silně kontraproduktivní.

  • Nemít občas plán


    relax v posteli
    Autor: Shutterstock
    Nic neotravuje mužské tak, jako neustálé plánování, které my ženské máme tak nějak podvědomě v krvi. Zkuste občas zorganizovat víkend tak, že v plánu není vůbec nic. A je jedno, zda se vám podaří udat děti babičce. Věřte, že válení a poflakování si užijí stejně jako váš muž.

  • Pořádné jídlo


    Pozor na nezdravá jídla, škodí vašemu zdraví po všech stránkách
    Autor: Profimedia.cz
    Samozřejmě existují i muži, kteří preferují vegetariánskou, veganskou, makrobiotickou, Whole30, bezlepkovou, nízkotučnou či paleo a bůhví jakou dietu. Ale ruku na srdce, kolik takových osobně znáte? Muži zkrátka ocení, když je v lednici k snědku něco, co nemusejí dále upravovat. Třeba olomoucké syrečky (mimochodem nejdietnější sýr na tuzemském trhu), párky, klobásy, šunka od kosti nebo guláš.

  • Spát víc než potřebují


    ...
    Autor: shutterstock.com
    Je málo činností, kterou muži provozují s větším nasazením, než je spánek. Rádi pospávají až do oběda, a vzhledem k tomu, že si to mohou v týdnu dovolit jen někteří, o víkendu je buďte před polednem, jen pokud je to opravdu nutné. Stejně tak jim dopřejte odpoledního šlofíka a dejte si taky pauzu. Uvidíte, že vám to oběma udělá dobře.

  • Občas smrdět


    Muž po holení málokdy spláchne zbytky do umyvadla.
    Autor: profimedia.cz
    Z mého úhlu zřejmě nejspornější a nejnepochopitelnější mužská potřeba. I když mají mnozí hygienické návyky jak topmodelka, a více kosmetiky než já, někdy prostě chtějí smrdět. Neřešit koupání, flákat se na chatě celý víkend v jednom propoceném tričku a spodkách... A ještě se diví, že nám to vadí. Každopádně nutit muže k osobní hygieně, je podle mých zkušeností nedůstojné obou stran. Jediné, co můžete dělat, je dostačně ocenit, když vám voní, když ne a vadí vám to, se intimnostem vyhnout. A pokud vám to vadí opravdu hodně, najít si takového, který vám voní i zpocený.

  • Nedoprošovat se sexu

    muž, žena, sex, kondom
    Autor: Shutterstock
    Nebýt vždy ten, kdo první projevuje iniciativu. Muži zkrátka chtějí být sexuálně stimulováni i bez svého vlastního přičinění. No pokud má muž zrovna smradlavé období, uznávám, není to právě snadný úkol, ale tu tam ho prostě překvapit žádoucností, není nikdy naškodu.

  • Chválit, důvod se vždycky najde


    muž a žena
    Autor: Shutterstock
    Stokrát, no spíš milionkrát vyřčená pravda. Neustálou kritikou nic nezmůžete. Muži potřebují pozitivní motivaci stejně, jako jejich milovaná auta ten nejlepší benzín. Uznávám, že v krizových situacích to bývá i nad ženské síly, ale když se zamyslíte a nemáte doma úplného lotra, určitě přijdete na to, v čem je skvělý, a za co ho ocenit.


    PS. Popravdě, snad s výjimkou smrdění, bychom to samé potřebovaly ke spokojenému partnerskému životu i my, ženy. Určitě si potřebujeme více a častěji popovídat, ale to se dá díky existenci kamarádek celkem snadno zařídit. Takže, pokud chcete být ve vztahu v pohodě i vy, rozhodně byste se měla výše uvedeného čas od času dožadovat též.

     

Diskuse ke článku
.