Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 věcí, které ženy dělají a muži je nikdy nepochopí

  • Skvělé slevy na boty a další zboží naleznete již tento pátek v deníku Blesk
    27. září 2014 | 06:00

    Muži nechápou ženy a ženy zase muže, ale přesto bez sebe nedokážeme žít. Možná, že právě ona clona tajemství, která nás vzájemně halí, způsobuje to krásné jiskření, které k životu potřebujeme. Každopádně je dobré vědět, co na nás muži nikdy nepochopí a nesnažit se jim to vysvětlit. Popravdě, je to marné.

  • Říkáme něco jiného, než si myslíme

    Olina svému nevěrnému muži nakonec odpustila.
    Autor: Shutterstock.com
    Děláme to všechny. Říkáme, že o nic nejde, ale nám o to jde. Říkáme, že nám něco nevadí, ale vadí. Říkáme, že se nic nestalo, ale ono se stalo. A ještě k tomu tvrdíme, že to neděláme. Obvykle k tomu býváme vychovávané. Okoukaly jsme od našich matek, že se věci mužům neříkají přímo. Oni to totiž špatně snášejí, i když tvrdí opak. Vznést vůči partnerovi kritiku, je obvykle jízda na tenkém ledě. Zatím, co vy oceníte, když vám například kamarádka poradí, jak lépe mýt nádobí, muže taková rada urazí. On přece umí mýt nádobí skvěle, co na tom, že to dělá vzácně.

  • Pořád spolu o něčem mluvíme

    žena telefonuje
    Autor: Shutterstock.com
    Neustálý vícesměrný tok informací mezi ženami je pro muže nejen nepochopitelný, ale také k nevydržení. Je nad jejich chápání, proč si neustále posíláme SMS, trávíme hodiny na telefonu, nad sklenkou vína či šálkem kávy a dokonce spolu chodíme i na záchod. Jim totiž komunikace nepřipadá tak osvěžující, jako nám. Pro ně je to nutné zlo a když už není vyhnutí, baví se raději o neutrálních tématech. Než aby přiznali, že je něco trápí, tak prostě mlčí.

  • Plánujeme a přemýšlíme za roh

    Mlčeti zlato a mluviti stříbro, kolik toho opravdu namluví muži a ženy?
    Autor: shutterstock
    Proč proboha řeší, jak se dostaneme z letiště v Londýně, když tam ještě nejsme? Proč jí zajímá, kdy dají opravit naše auto, když ho stejně neřídí? Co je sakra důležitého na tom, abych zrovna dneska zapojil novou pračku, když to můžu udělat zítra nebo pozítří? Muži reagují na okamžité impulzy. Vidí mamuta, uloví mamuta. To, že sehnat v Londýně ve 3 ráno taxíka není vůbec snadné, že letiště je od vašeho hotelu vzdálené 2 hodiny jízdy autem a když utratíte všechno za taxíka, nebudete mít na lístky na muzikál, kvůli kterému jste přijeli, jde mimo ně. Stejně tak, že se děti zítra vrací z tábora a když nevyperete a neusušíte ve dvou dnech, nebudete jim mít co zabalit k babičce, a pokud to auto nebude v provozu, ani je tam nebudete mít čím odvézt. Zkrátka složitější časoprostorové konstrukce jsou nad jejich síly.

  • Stále nemáme co na sebe


    Skvělé slevy na boty a další zboží naleznete již tento pátek v deníku Blesk
    Autor: Shutterstock.com
    To se to chlapům žije, když se jejich móda výrazněji změní jednou za 5 až 10 let, váha jim konstantně nekolísá o jednu velikost nahoru, o jednu dolu, a je jim v podstatě jedno, jak vypadají. Takže ty troje z jeho úhlu pohledu stejné kalhoty, mají svůj smysl. Jedny jsou trochu větší, druhé menší a třetí z lepšího materiálu, takže se hodí i na večer. Ostatně i oni jsou nakonec rádi, že se vedle nich nosíme načančané a mohou se s námi chlubit. A kdyby byli kamarádům ve dva roky starých kalhotách k smíchu, taky by chtěli nové. Proč asi potřebují nejnovější typ telefonu a nové auto?

  • Jak něco najdeme v kabelce a obecně kdekoli

    těžká kabelka
    Autor: Shutterstock.com
    Dámskou kabelku, jedno jaké velikosti, mají muži za nebezpečné monstrum. Je jim naprostou záhadou, jak v ní dokážeme něco najít a dokonce to, co zrovna potřebujeme. Ať už je to rtěnka, peněženka, obvaz, šroubovák nebo raketa středního doletu. Stejně tak nechápou proč jim pořád někam schováváme věci, které zrovna potřebují. Třeba na stůl u něhož sedí nebo do šuplíku, do něhož hledí. Pro selektivní slepotu mužské populace nemám žádné logické vysvětlení, ale musím přiznat, že mě konstantně rozveseluje. Někdy až k pláči.

  • Všechno nám hrozně trvá

    ...
    Autor: Shutterstock

    Z několikaletého soužití s pěti dalšími ženami na internátě vím, že se umíme z postele vypravit do 10 minut včetně make-upu (ten stihnete ve výtahu). To, že nám všechno hrozně dlouho trvá, je pověra pramenící z neznalosti kontextu dané situace. Kdyby měl totiž mužský po ránu stihnout všechno, co musíme my, nedorazil by do práce dříve něž před polednem. A to nemluvím, jen o výběru oblečení, úpravě vlasů a líčení. Někdo to nádobí do myčky nandat musí, pověsit prádlo, nasypat kočkám jídlo, a posbírat dětské věci poházené po celém bytě taky.

     

  • Neustále mluvíme o lidech, které nezná, nebo ho nazejímají


    Podzimní depka může být dobrou výmluvou, proč nejít s kamarádkou na kávu.
    Autor: Profimedia.cz
    Ano, děláme to. Sociální vazby jsou pro nás důležité, o to víc, že muži na ně zase tak moc nedají. Máme neutuchající potřebu konfrontovat své názory, pocity a zkušenosti s okolním světem. Ostatně vezme-li v potaz naše tradiční role matky, partnerky a dnes již také pracující ženy, je toho, o čem musíme mít přehled, opravdu hodně. Tím, že sledujeme životy ostatních, dokážeme lépe reagovat na potřeby svého okolí. Takže na rozdíl od naší drahé polovičky obvykle víme, jaký dress code je na danou společenskou příležitost vhodný, jaké květiny má ráda žena jeho šéfa (protože ji máme v přátelích na Facebooku) a co koupit jeho matce k vánocům. A proč to všechno neustále vyprávíme jim? Protože je milujeme, vážíme si jich a tudíž nás zajímá jejich názor.

  • Proč se pořád snažíme být perfektní a proč čekáme totéž od nich

    Drhnutí záchodu se nemá přehánět
    Autor: profimedia.cz
    Proč je třeba vygruntovat celý byt, když má přijít návštěva? Proč musí být ubrus vyžehlený? Proč trávíme hodiny tím, že o sebe pečujeme? Protože máme pocit, že když nebudeme dokonalé, nedostaneme to, co chceme. Ostatně ani muži nestojí o unavené, neupravené a nešťastné ženy. Moc dobře víme, že dokonalé nikdy nebudeme, ale snažíme se žít, jak nejlépe umíme. A co je špatného na tom, čekat to samé od svého partnera?

  • Jak nás může proboha bavit nakupování

    Také vás ovládla jarní nakupovací mánie?
    Autor: Shutterstock
    Tak za prvé, zdaleka ne všechny z nás nakupování baví. Ale někdo to dělat musí, obzvláště pokud jde o věci denní spotřeby, jako je jídlo, čistící prostředky a třeba plínky. Pokud jde o oblečení, ty moudřejší z nás dokonce pramálo stojí o to, aby jim muži dělali při nakupování společnost. Čas od času je ale třeba nakoupit něco velkého a těžkého a přece to nebudeme tahat my, křehké ženy. Ani nás nebaví stát frontu na poště, trčet v zácpě, nebo dřepět na zbytečné poradě, stejně jako čekat  na volnou kabinku v módním obchodě nebo tahat těžký nákup. Ale bereme to jako nutné zlo, tudíž bychom ocenily, kdyby se s tím muži vyrovnali, a ušetřili nás zbytečných výstupů.

     

     

     

  • A vůbec nechápou, že to všechno děláme kvůli nim

    Loučení s letní láskou není jednoduché.
    Autor: Shutterstock.com
    To všechno totiž děláme proto, že se to od nás čeká. Měly bychom být za všech okolností upravené, voňavé, hezky a vhodně  oblečené. Mít přehled o tom, kde oni nechávají své i cizí věci. Mít v malíčku domácnost, která by měla být uklizená, aby se nemuseli stydět, když se zrovna staví šéf nebo jejich matka, vařit minimálně tak dobře jako ona, vědět, co si přeje k vánocům celá rodina a ještě být alespoň třikrát týdně naladěná na sexuálmní hrátky. A když něco z toho nejsme, hrozí, že nás vymění za mladší a hezčí model s větším potenciálem. Nemluvě o tom, že to u jeho, a pravděpodobně i své matky, budeme mít pořád na talíři.

Klíčová slova:  láska a vztahy, muži a ženy
Diskuse ke článku
.