Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

10 věcí, na které byste se měla zeptat jeho ex

  • Na co byste se zeptala jeho ex?
    23. září 2014 | 06:00

    Určitě vás mnohokrát napadlo, zda se váš drahý choval stejně ke své bývalé přítelkyni, jako se dnes chová k vám. Bohužel jen vzácně máte tu šanci si s ní popovídat mezi čtyřma očima.  V mnoha případech není bezpečné být s ní, byť jen na chvilku, v jedné místnosti a často se vůbec neznáte. Ale kdybyste měla tu možnost, na tyhle věci ohledně svého milého, byste se jí roznodně měla zeptat.

  • Kolik času znamená v jeho podání „hned, potom, později..“?

    Muž čas
    Autor: Shutterstock
    Zatímco ženy mívají problém s přesnou definicí krátkodobých časových údajů jako je “minutka” nebo “5 minutek”, muži naopak zápasí s termíny definujícími delší časové úseky. Abyste se vyhnula předčasnému vyšilování, hodilo by se vědět, zda to jeho: “Udělám to hned, potom, později…”, znamená: “Ještě dnes, zítra, příští týden, příští měsíc nebo rok.” To abyste ze sebe nedělala hysterku a nepřipomínala mu to úplně zbytečně každého půl roku, když už jednou řekl, že to udělá.

  • Kdo je jeho osudová “bejvalka”, na kterou si dávat pozor? Žárlit či nežárlit?


    Moje mladší sestra mě nahradila v loži otce mých dětí.
    Autor: Shutterstock
    Pokud si navzájem nejste vůbec prvními partnery, je jisté, že v jeho minulosti bude nějaká jiná žena nebo dokonce ženy, které ho naučily lásce a s velkou pravděpodobností mu zlomily srdce. Tyto první lásky často zůstávají v okolí své oběti až do jeho pokročilého věku. Obvykle na pozici nejlepší kamarádka. Bylo by proto moc fajn, vědět, která to je a jak je to vážné. To vám totiž žádný chlap nepřizná a před “nejlepší kamarádkou” je dobré mít se na pozoru.  Přiznejme si, že my to máme s našimi “nejlepšími kamarády” taky často komplikované.

  • Jak dlouho mu trvá než pověsí novou poličku?

    Kutil
    Autor: Shutterstock
    Když už se po tom svém “hned, potom, později” dostane k tomu, aby tu pitomou polici z IKEA, kterou jste mezi tím ze zoufalství složila sama,  přivrtal a pověsil na místo, jak dlouho mu to bude trvat?  Je bezpečné, aby sahal na elektřinu? Nebo řezné nástroje? Tohle dopředu vědět, ušetříme si mnoho stresových situací a návštěv lékařské pohotovosti. Jen málo chlapů přizná, že jsou jako kutilové k ničemu, ale bohužel takových stále přibývá.

  • Zaručený způsob, jak ho vytočit?

    Nevnímá vás přítel a nediskutuje s vámi o ničem? Pak je čas ho opustit.
    Autor: Shutterstock.com
    Snad každý dospělý muž, kterého znám tvrdí, že jediný, kdo ho umí vytočit, je jeho bývalka. V horších případech matka, ale o tom později. Kdo jiný by tedy měl vědět nejlépe, co ho opravdu rozčiluje. Pravděpodobně totiž zjistíte, že ho vytáčíte tím samým. V tomto ohledu nebývá až na vzácné výjimky problém v bývalce, ale v oné konkrétní věci, která se po něm v danou chvíli chce a jemu se do ní nechce. Ale vědět dopředu, která věc to vlastně je, ušetříte se iracionálních výbuchů, nad kterými vám zůstává rozum stát. Třeba, že nemůže najít černé ponožky v šuplíku plném černých ponožek, nebo nikdy neslyšel o mytí vany.

  • Vážně po večerech nejraději sleduje klubové filmy?

    Dívejte se na televizi společně
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Na počátku vztahu se oba snažíte udělat dojem. Zatímco vy ani po ránu neběháte po bytě ve vytahaných teplácích a svůj oblíbený nekonečný seriál sledujete na internetu, když zrovna není doma, i on pravděpodobně předstírá, že miluje klubové či romantické filmy, alespoň jednou týdně zajde na výstavu nebo třikrát týdně běhá/posiluje/trénuje.  Přitom by možná raději smažil počítačovou hru, koukal na fotbal nebo byl s kámoši v hospodě. A věřte, že časem, začne volný čas trávit tím, co těší jeho, ne vás.

  • Kolik vlastně činí ty pravidelné výdaje, kvůli kterým pořád nemáte na dovolenou?

    Manžel rozhazoval za zbytečnosti
    Autor: Shutterstock
    Dobré účty dělají dobré přátele i partnery. Pokud nemáte vzájemně ponětí, kam mizí vaše výdělky, zaděláváte si na bezpočet hádek a nedorozumění. Možná časem zjistíte, že si ty drahé večeře a výlety, na které vás zpočátku zval, vůbec nemohl dovolit. Má totiž dluhy, hypotéku, platí alimenty na x dětí nebo prostě nesmyslně rozhazuje. To samozřejmě není důvod k rozchodu, peníze nejsou všechno, ale je dobré být v obraze. A pokud své závazky z předešlého života, ať už jsou to alimenty a péče o potomstvo, nebo splátky půjčky na novou kuchyni, kterou si s ex přítelkyní pořídili, neplní, měla byste být na pozoru.

  • Jde-li pařit s kamarády, který z nich je zárukou toho, že přijde až ráno?


    Každý chlap si musí občas odpočinout s kamarády, na některé bychom si ale měly dát pozor!
    Autor: Shutterstock.com
    Vaši vzájemní přátelé jsou jako rodina a když si s nimi nesednete, budete mít ve vztahu třecí plochu navíc. Taková bývalka určitě ví, který z jeho kamarádů je z mokré čtvrti, a opře vám ho v osm ráno úplně opilého o dveře.

  • S kolika ženskýma ji podváděl?


    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Co si budeme namlouvat, nevěra je jedním z nejčastějších důvodů rozchodu. Možná si myslíte, že jste jediná, se kterou si začal, ačkoli byl tehdy zadaný, ale je pravděpodobné, že jste až bůhví kolikátá v pořadí. Pokud tedy nejste první, s níž se spustil a kvůli vám bývalku záhy opustil, je dost pravděpodobné, že nebudete poslední.

  • Ví, k čemu slouží vysavač, pračka, myčka, hadr a čistící prostředky? A umí je používat?


    I kdyby ho tchýně nenaučila vůbec nic, nekomentujte to.
    Autor: shutterstock.com
    To, jaký má váš partner vztah k pořádku, vám o něm prozradí rozhodně více, než to, jakou kapelu poslouchá. Pokud je puntičkář, který si potrpí na naleštěnou domácnost, a vy ne, máte problém, který budete jen těžko překonávat. To samé platí i naopak. A pozor, řada nepořádníků má velice propracované mimikry. Na počátku vztahu vám budou rvát špinavé nádobí z rukou, ale jakmile vás mají jistou, už v domácnosti sami od sebe na nic nesáhnou. Tohle je opravdu užitečné vědět dopředu a jeho bývalka by o tom mohla vyprávět celé hodiny.

  • Jak na jeho matku?

    Čeští muži se do zakládání vlastních rodin neženou a raději zůstávají v pohodlí maminčiny péče!
    Autor: profimedia.cz
    Pokud kolem něj skáče jako kolem následníka britského trůnu, počítejte s tím, že se to bude čeakt i od vás, a o tom ví jeho bývalka pravděpodobně své. Stejně tak o tom, jak si získat potenciální tchyni na svou stranu. On si možná myslí, že na ni uděláte dojem svým kuchařským uměním nebo naleštěnou domácností, ale pravděpodobně se šeredně mýlí. Jejich matky obvykle nechtějí, abyste byly lepší kuchařky nebo měly lépe zmáknuté domácí práce. V tomto ohledu by rády zůstaly až na věky jedničkou. Současná žena mého ex přítele mi poslala děkovný e-mail, za radu, že až pojede k tchyni, má doma nechat kuchařky, ale za to ležérně pohodit na kuchyňský stůl módní magazín. Jeho maminku totiž víc než vaření a praní zajímá móda. K čemuž jsem já musela dojít po 2 letech vztahu plných vzájemného nepochopení a řevnivosti. 

     

Diskuse ke článku
.