Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

7 vtipných chvil, které vás čekají po rozvodu: Podělte se o ponožky a recepty

  • Když se člověk vyrovná s rozchodem, dokáže bez emocí mluvit i s novým partnerem svého někdejšího protějšku
    16. září 2014 | 06:00

    Rozvádět se je náročné, i když si to člověk sám přeje. Ale když tohle těžké období pomine a bývalí partneři začnou každý svůj nový život, lze se dočkat i celkem vtipných historek, které přináší například vzájemné prolínání nově vzniklých rodin. Schválně, máte taky nějaké podobné těm, které jsme sesbírali v redakci a v jejím okolí? Anebo jinak - už jste někdy potkali bývalou ženu svého přítele a měli jste přitom na sobě její boty? 

  • A čí jsou tyhle reklamní ponožky, miláčku?

    Autor: Shutterstock.com
    Tohle se asi v rozvedených rodinách, kdy děti pendlují mezi rodiči, děje běžně. Ani nemusí jít o střídavou péči, ale s dětmi přirozeně pendluje i oblečení. A zatímco kolem věcí, jako jsou bundy nebo kalhoty, většinou zmatek nepanuje, s ponožkami je to rozhodně jiné. "Sama nemám úplně přehled o tom, jaké kdo má u nás ponožky a občas si všimnu, že jsou tu nějaké cizorodé. Můj muž v tom nemá přehled už vůbec, Ale musela jsem se smát, když přišel z práce, zul se a na sobě měl ponožky s logem firmy, kde pracuje nový přítel jeho ex," líčila mi známá Zuzana. 

  • ... to jsou ale moje boty!

    Letošní trendy v obuvi se značně podobají těm loňským.
    Autor: Shutterstock
    Tohle je docela trapná historka, ale aktéři ji nakonec snad všichni vzali s humorem. "Každý druhý prodloužený víkend a někdy i přes týden jsou u nás přítelovy dcery, které mají slušnou zásobu bot. Nohu mají přitom zhruba stejnou jako já. Jednou byly ve škole, zatímco já se chystala na kontrolu k doktorce s naším malým synem. Venku plískanice a já měla děravé kozačky, tak jsem si půjčila jedny pěkné od přítelových dcer. Na poliklinice jsem samozřejmě potkala jeho exmanželku a ta na nich mohla oči nechat," popsala mi Klára, které v ten moment došlo, že jsou to její boty, které si dcerky s jejím svolením nebo možná i bez něho půjčují. 

  • A můžete mi prosím vás říct, jak se to vaří a peče?

    Autor: Shutterstock.com
    Chcete se před svým novým partnerem a jeho dětmi předvést v nejlepším světle a tak vaříte, pečete a smažíte jejich oblíbená jídla o sto šest? Klidně, ale počítejte s tím, že jakmile je přesvědčíte o svých kuchařských schopnostech, dříve nebo později se před vámi vytasí s přáním nějakého oblíbeného jídla, které nejlépe umí jejich matka. Můžete z toho nějak vybruslit, ale možná se také setkáte s tím, co se stalo Jolaně  - dcera jejího přítele jí najednou vrazila do ruky telefon s tím, že jí jejich máma vysvětlí, jak přesně se peče jejich oblíbený slaný koláč s cibulí a slaninou. A tak nezbylo, než nasadit standardní hovorový tón a pustit se do debaty. 

  • A vy jste maminka nebo přítelkyně nebo kdo vlastně?

    Kašle vaše dítě téměř celou zimu? Poraďte se se zkušeným homeopatem, který mu připraví léčbu na míru.
    Autor: Shutterstock.com
    O více či méně humorné příběhy není nouze ani tehdy, pokud se vaší rodinou začne prohánět nějak infekce. "Jednou přítelova dcera dostala nějakou střevní chřipku, já jsem se o ní celou noc starala a ráno volala její matka a ptala se jak jí je a pak se rozbrečela, že je špatná matka, že s ní nebyla ona. Přitom to byla náhoda, byl to zrovna náš víkend," líčí Věra. Spoustu trapasů si lze užít třeba u lékaře - když se tam třeba vydáte s dětmi svého partnera a celou dobu se tváříte, že jste jejich matka, abyste situaci zbytečně nekomplikovali a pak se ukáže, že nevíte, jestli měli neštovice nebo ne. 

  • Vrchol diplomacie aneb setkání ve škole

    Autor: Shutterstock.com
    Když jste si s bývalým manželem nebo přítelem našli nové partnery až po rozchodu, vzájemné setkání zase tak moc třaskavé není, ale běda, když za sebou máte nějaký vztahový trojúhelník nebo čtyřúhelník. Pak budete mít občas pocit, že svět je skutečně malý a o nepříjemné náhody v něm není nouze. Stačí, když na sebe třeba narazíte ve škole nebo ve školce, kde vyzvedáváte nějakou ze svých potomků - když už se dáte do hovoru, držte se neutrálních témat. 

  • Historka o malé a ještě menší botě

    Autor: Shutterstock.com
    Tohle se stalo jedné naší kolegyni - s mužem s často starají o jeho dvě dospívající dcery a tak se mezi jejich domácností a domem, kde žijí se svou matkou, přesouvají krom dětského oblečení i boty holčiček. "A protože holky mají lecjaké boty stejné nebo podobné, ve výsledku se často nemůžeme dobrat žádného pořádného páru, protože si třeba přivezou každá jedny baleríny, ale ve skutečnosti zkombinují boty různých velikostí. A mně pak nezbývá než volat jejich mámě, aby mi zbývající boty přivezla a předáváme si je někde na chodníku," líčila kolegyně. Ale dopadlo to dobře, s exmanželkou svého muže se i díky tomu spřátelila. 

  • Hele, ale to vůbec nejsou naše lžičky!

    Autor: Shutterstock.com
    Nepořádek v dětských pokojích je velkým tématem, které se vina napříč rodinami úplnými i neúplnými. Ale jen v těch, které za sebou mají rozvod a v nichž děti střídají pobyt u mámy s pobytem u táty, se můžete nadít toho, že se v dětském pokojíčku ukrývají i pamětní lžičky po babičce, kterých se doma už nějaký ten týden nemůže dopočítat bývalá žena vašeho přítele. Ne snad, že by jejich potomek doma štípl, ale prostě nebyly po ruce jiné, když si chtěl dát jogurt, samozřejmě v pokojíčku a navíc pokud možno v posteli. A než aby lžičku donesl do kuchyně do myčky, prostě jí s mikinou a botami zabalil a přesunul o domácnost dál. Tedy k vám. 

Diskuse ke článku
.