Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

8 typů párů, kterým to dlouho nevydrží. Nejste to i vy?

  • Dokážeme odhadnout, zda vám láska vydrží navěky!
    26. srpna 2014 | 06:00

    Vztah je jako meloun. Dovnitř nikdo nevidí, ale stejně, jako u melounu, stačí poklepat, abyste zjistili, jak na tom je. Existují statisticky a vědecky podložené signály, které vám naznačí, že je váš vztah nebo vztah vašich přátel v ohrožení. Vytipovali jsme pro vás 10 problémů, které ve vztahu obvykle časem vyvolají problémy mnohem hlubší.

  • Nudíte se spolu


    Pokud jste milovníci cyklistiky, vemte si s sebou kolo i k moři
    Autor: profimedia.cz
    Nemáte-li společné koníčky a zájmy, je dost pravděpodobné, že se časem začnete nudit. Podle magazínu Psychological Science jsou páry, které spojuje nadšení pro společnou věc, šťastnější. A to dokonce takové, kde má každý svého koníčka, a dokážou se v něm vzájemně podpořit.
  • Hodně se hádáte, ačkoli na začátku vztahu nikdy


    Hysterická ženská
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jsou u vás hádky na denním pořádku, zamyslete se, zda jste se začali hádat v prvních dvou letech vztahu. Pokud se hádáte v podstatě od začátku, máte podle nedávné floridské studie šanci neshody průběžně vyřešit k oboustranné spokojenosti.

  • Závidíte si



    zamilovaní
    Autor: Shutterstock
    Závist by v partnerském vztahu mnohý nečekal, ale přesto se často skrývá za nedostatkem projevů uznání úspěchů partnera. Pokud je vám tedy jedno, že tým vašeho drahého rozsekal fotbalisty z vedlejší obce, měla byste se nad sebou zamyslet. Logicky asi manželovi nezávidíte fotbal jako takový, ale třeba čas, který má pro sebe či uznání ostatních. Podle studie uveřejněné v prestižním The Journal of Personality and Social Psychology totiž mají vztahy, ve kterých si partneři prokazují uznání a jsou na své úspěchy navzájem hrdí, delší životnost.
  • Milujete se sporadicky


    Je až k nevíře jak jedna špatně vyslovená myšlenka může zkazit celý večer
    Autor: shutterstoclk
    Statistiky jasně ukazují, že páry, které mají sex alespoň jedenkrát týdně, jsou násobně šťastnější, spokojenější a harmoničtější, než ty, které se milují jen jednou za měsíc.

  • Obklopujete se rozvedenými či nešťastnými lidmi


    Manželé mají k dispozici dvě varianty rozvodového řízení
    Autor: Profimedia.cz
    Manželé mají k dispozici dvě varianty rozvodového řízení
    Autor: Profimedia.cz
    Páry s rozvedenými přáteli nebo přáteli žijícími v nešťastném manželství mají podle výzkumu Brownovy univerzity o 75% vyšší pravděpodobnost, že se rozvedou také. Vnímají totiž rozvod jako cosi společensky přijatelného.

  • Oba trpíte nedostatkem spánku


    Podle toho jak blízko k sobě ležíte, zda se tulíte nebo se k sobě obracíte zády, je dá posoudit, jaký máte vztah
    Autor: shutterstock
    Muži, kteří netrpí spánkovým deficitem, se podle studie arizonské univerzity cítí ve vztazích šťastnější. Stejně tak v případě žen studie prokazují souvislosti mezi dostatkem spánku a problémy ve vztahu.

  • Jste příliš krásný pár


    Perfektní pár
    Autor: Shutterstock
    Čím to, že ty nejkrásnější holky skončí obvykle s pupkatými týpky? Budete se divit, ale nemůže za to výše jejich konta, jak se obvykle traduje. Podle jedné studie se krásné ženy cítí s méně atraktivními muži lépe. Nemusejí vedle nich s nikým soupeřit o pozornost.

  • Vletěli jste do vztahu po hlavě


    Vztahy
    Autor: Shutterstock.com
    Vědci z Cornellovy univerzity se domnívají, že příliš rychlé začátky vztahů nenahrávají jejich dlouhému trvání. Zjistili, že páry, které počkali od prvního zamilování cca měsíc s prvním milováním, mají vetší šance, že jim vztah dlouho vydrží.

Diskuse ke článku
.