Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

12 tipů, jak přežít třicítku single. Bavte se a žijte jako svobodný chlap!

  • Singl třicítka nesmí zpanikařit.
    23. srpna 2014 | 06:00

    Poslední dobou se na mě obracejí mladší kamarádky s třicítkou na krku, které se shodou okolností ocitly single a neví si rady. Ptají se mě, jak jsem do těch 36, kdy jsem potkala svého vysněného muže, vydržela nezcvoknout a udržet si veselou mysl. Ne, že bych tehdy místy nepropadala panice, ale rozhodla jsem se přežít za každou cenu a nenechat si ty skvělé roky zkazit nějakými nenaplněnými očekáváními. „Bavila jsem se,“ odpovídám. „A žila přítomností jako svobodný chlap,“ dodávám. Moje rady určitě nejsou pro každého, ale třeba vám některá z nich pomůže, hodit trable za hlavu.

  • Hlavní je nepanikařit a nezapomenout na ručník



    ...
    Autor: Shutterstock.com
    „Nepanikař,“ tuhle mantru mi opakovaly starší kamarádky od mých cca 28 let. A přesto, že se to snáze řekne, než udělá, měly recht. To, že je vám kolem třicítky, znamená jen to, že jste pohlavně i duševně zralá, máte alespoň trochu páru, co je pro vás v životě důležité a máte všechno před sebou. Nic víc, nic míň. Žijeme v 21. století, věk prvorodiček statisticky každoročně stoupá a zakládat rodinu před čtyřicítkou, je v dnešním světě úplně normální. A ten ručník? Tak za prvé ho doporučuje slavná příručka Stopařův průvodce po galaxii a za druhé ho prostě neházejte do ringu. Bude se vám hodit na otírání potu a slz. Protože ty k dospívání po třicítce prostě patří a nemá smysl to zastírat.

  • Nepoměřujte se




    rozchod
    Autor: Profimedia
    Všechny vaše kamarádky mají stálého partnera, vdávají se, čekají nebo už dokonce mají první či druhé dítě. To ještě neznamená, že když to nebudete dělat stejně, jste méněcenná. No řekněte, až se budou za pár let rozvádět a hádat o děti a majetek budete to chtít taky? Váš život je jedinečný a bude takový, jaký si ho zařídíte.

  • Inspirujte se


    Krása jde z duše
    Autor: Shutterstock
    Měla jsem to štěstí na kamarádku o skoro o 15 let starší, která procestovala celý svět, i když nebyla bohatá. Docela se jí dařilo v malém podnikání, byla okouzlující, veselá, ale ne klasicky krásná a trochu při těle. Ale sbalila chlapy, o kterých sem já jen tajně snila, měla kolem sebe inspirující společnost a bavila se. V jednačtyřiceti ho potkala, byl o dost starší, ale měli krásnou dceru, a přesto, že v jejích cca 7 letech podlehl rakovině, ona žije dál, vesele, plodně, užitečně – tak, jako žila před tím. Je mým vzorem dodnes.

  • Mezi sexem a láskou není rovnítko


    Smyslné polohy, které přivedou každou ženy do sedmého nebe
    Autor: shutterstock
    Co si budeme namlouvat, zralá zdravá žena sex potřebuje, a pokud ne, tak lže, nebo je opravdu světice. Kolem třicítky už byste měla umět rozlišovat mezi tělesnými potřebami a romantickými představami, nebo se to alespoň začít učit. Neříkám, že se máte spouštět na potkání, ale v některých životních fázích je přátelství s „benefity“ cennější, než romantická platonická láska. Pokud není na blízku kandidát na pana „dokonalého“, vašemu duševnímu i fyzickému zdraví prospěje kamarád/milenec víc než si myslíte. Nemluvě o autoerotice.

  • Co investujete do sebe, vám nikdy nikdo nevezme


    Studentka
    Autor: Shutterstock
    Být kolem třicítky bez závazků, není vůbec k zahození. Obvykle už si dokážete vydělat na živobytí a navíc máte na rozdíl od vdaných a mateřstvím obdařených kamarádek čas a peníze sama na sebe. Není lepší doba, kdy si dodělat školu, naučit se pořádně cizí jazyk, jet na zkušenou do světa nebo si zrekonstruovat byt. Až najdete toho pravého, budete mít jiné starosti. Vše, co teď investujete do sebe, už vám zůstane na vždy.

  • Sebevědomí je vaše zbraň


    Až 70 % českých žen předstírá orgasmus. Hrajete ho i vy?
    Autor: Shutterstock.com
    Možná jste hvězda v práci, ale nezapomínejte na svou ženskost. Být singl a žádoucí kočka je příjemnější, než nezadaná šmudla. Pokud jste se svým vzhledem nespokojená, pracujte na něm. Rozmazlujte se kosmetikou, oblečením, kadeřníkem. Potřebujete-li zhubnout, pusťte se do boje s kilogramy. Máte na to ideální příležitost a i dílčí úspěchy vám přidají na sebevědomí. Když se cítíte krásná, jste sebevědomá. A zdravé sebevědomí je vaší největší devizou. Právě ono k vám vábí muže. Což je, o co tu přeci kráčí, že?

  • Buďte v pohybu


    Ze smutku vám pomůžou i kamarádi a různé aktivity s nimi spojené.
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud je sport přirozenou součástí vašeho životního stylu, můžete tento bod přeskočit. Pokud ne, vězte, že je nejvyšší čas s nějakým pravidelným pohybem začít. Zda zvolíte sport nebo tanec, je celkem jedno. V první řadě vás bude pohyb udržovat v kondici a štíhlou, tudíž přitažlivější, a v druhém plánu svědčí vaší psychice. Při pohybu proudí do vašeho mozku hormony štěstí endorfiny a šťastné ženy jsou sexy. Nemluvě o tom, že můžete díky sportu či jinému pohybovému hobby potkat nové zajímavé lidi a rozšiřujete tak potenciální okruh, v němž můžete narazit na toho pravého.

  • Najděte si nové přátele


    Kamarádky s dětmi je potřeba doplnit kamarádkami bez dětí
    Autor: Shutterstock
    Pokud se vaše kamarádky hromadně vdávají, těhotní nebo rodí, budete potřebovat doplnit sestavu přátel o nové. S kojící kamarádkou totiž asi těžko vyrazíte na flám nebo hudební festival apod. Na nějakou dobu tedy tak trochu ztrácíte ženský kolektiv, neboť s ním nemůžete sdílet stejné prožitky. Cítíte se pak místy opuštěná, protože najednou není s kým zajít po práci na skleničku nebo na koncert. Zkrátka jít na mejdan ke svobodné kámošce nebo vyrazit na vodu s partičkou mladšího bráchy a poznávat nové lidi, je pro vás v tuto chvíli zajímavější, než strávit týden dovolené s kojící kamarádkou na chalupě.
    PS. Ale čas si na ni rozhodně udělejte, potřebuje to a vaše cesty se za krátký čas zase sejdou.
  • Kdy jindy, když ne teď


    Indie
    Autor: Shutterstock
    Žijte přítomností. Nechte plavat předešlé vztahy, bývalé milence a taky plány do budoucnosti. Buďte impulzivní a těžte z přítomnosti. Nabízí-li se vám zajímavá příležitost, ať už pracovní nebo jiná, chyťte ji za pačesy. Jako svobodná holka můžete vzít práci v zahraničí, odjet jako dobrovolník do třetího světa nebo zkusit založit vlastní firmu, protože na to máte čas a můžete riskovat. Stejně tak si můžete splnit některé sny. Naučit se jezdit na koni, skočit padákem, vylézt na vysokou horu, podívat se do Paříže… Zkrátka co vás napadne.
  • Flirtujte a nic nečekejte


    Odvažte se v baru!
    Autor: Shutterstock.com
    Když se vám někdo zalíbí a budete mít pocit, že mu nejste úplně lhostejná, nestyďte se dát mu to najevo jako první. Neříkám, že se po něm máte vrhnout, ale vysílejte signály, buďte družná, veselá a pozorná. Pokud váš zájem nesdílí, a během krátké doby se nějak neprojeví, pusťte ho z hlavy. Ale ani z opětovaného zájmu nevyvozujte žádné předčasné závěry. Berte to tak, že život je krátký, takže i kdyby z vašeho vzplanutí měla být jen jediná vášnivá noc, stojí za to.

  • Nebojte se šrámů, ale nezapomínejte na hrdost.


    Jestliže chcete zapomenout na letní lásku, zkuste se zbavit všech kontaktů.
    Autor: Shutterstock.com
    Chlapi se nebojí vrhnout do románku po hlavě, i když tuší, že nebudete láska na celý život. Inspirujte se jimi, užívejte si a kašlete na pocity viny. I jedna noc má někdy cenu a co když z ní bude láska jako trám. A když nebude? Nevadí. Jste svobodná, nikomu neubližujete, takže si můžete dělat, co chcete. Když zkrátka nezavolá, spolkněte hořkou pilulku (vaše ego to určitě unese), zachovejte hrdost, a pusťte ho z hlavy. Jeho chyba a život, jde dál.

  • Princové na bílém koni jsou na nic, ale když nebudete trvat na tom koni...



    Princové jsou na draka
    Autor: Shutterstock
    Přestaňte hledat pana dokonalého. Princové jsou na draka. V reálu to bývají pěkně otravní a sebestřední holomci, které zajímá ta jejich pověstná bílá kobyla, víc než vy. Když si srovnáte priority, nejspíš zjistíte, že potřebujete rytíře všedního dne. Tedy chlapa, který se neštítí práce a je na něj spolehnutí. Umí odpouštět, má trpělivost, dokáže vás rozesmát, zasmát se sám sobě, a hlavně, vás miluje, takovou, jaká jste. Co na tom, že nevlastní žádného kopytníka, rozuměj: „Není milionář.“ Tak se pořádně rozhlédněte, třeba sedí před vámi, a vy ho pro samé vyhlížení prince nevidíte.

Diskuse ke článku
.