Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

8 rad, jak se vyrovnat s koncem letní lásky

  • Letní láska málo kdy vydrží celý život. Vyrovnejte se s tím, že už je konec!
    24. srpna 2014 | 06:00

    Hned první večer po první skleničce jste propadla svodům krásného snědého barmana a těšila se na nevinný flirt. Bohužel po společně stráveným týdnu se z nevinného dobrodružství stala láska, tedy vy si to myslíte. Jenže s vaší dovolenou skončí i tento vztah, naděje na budoucnost jsou více než pramalé. Nebo jste snad čekala, že si ho jako suvenýr přivezete domů? Ačkoliv to teď bude bolet, realita je holt taková. Jen co vaše letadlo odlepí od země, váš "milovaný" bude v baru mrkat na další cizinku, která podlehne jeho roztomilému kukuči...

  • Záplava slz

    Loučení s letní láskou není jednoduché.
    Autor: Shutterstock.com
    První okamžik bývá nejhorší. Poslední pusa na letišti, věčné sliby o tom, že zůstanete v kontaktu, že hned jak to půjde, určitě přiletí do Prahy, případně vy za ním pojedete. Samozřejmě se už nikdy neuvidíte a víte to oba... Jen vy někde ve skrytu duše doufáte a věříte, že třeba jde opravdu o lásku. Ve chvíli, kdy usednete do letadla, spustí se proud slz. Nepřejde ani po přistání, ani první noc doma.

    Nebraňte se tomu. Slzy fungují jako účinná psychohygiena. Vždy se ale lépe zvládají ve dvou, tak vemte telefon a zavolejte SOS své nejlepší kamarádce, která vás obejme, utěší, a hlavně bude poslouchat vaše smutky a soucítit s vámi.

  • Vymažte na něj kontakt

    Je to těžké, ale pokud se chcete skutečně vyléčit z letní lásky, vymažte si číslo toho padoucha, co vám zlomil srdce. Akorát by vás to lákalo napsat mu nebo zavolat, a ona agónie by nikdy neodešla. Nejdůležitější je uchovat si v hlavě a v srdci vzpomínky na chvíle prožité spolu, které byly zalité letní vášní. Na podzim by to stejně za nic nestálo.

    Mimochodem, přísně zakázáno je stalkování na sociálních sítích!!!

    Jestliže chcete zapomenout na letní lásku, zkuste se zbavit všech kontaktů.
    Autor: Shutterstock.com
  • Vyhněte se společným aktivitám

    Letní láska
    Autor: profimedia.cz

    Je jedno, jestli jste svého drahého potkala v létě třeba na potápěčském zájezdu, nebo při vysokohorské turistice. Snažte se vyhýbat se situacím a činnostem, které by vám ho připomínaly. Jestli se po návratu domů ihned vydáte do Krkonoš brouzdat po horách, budete ho mít při každém kroku před očima a nevyhnete se myšlenkám na to, jak by se mu tady určitě líbilo a jak byste si tu spolu určitě užili... Což vás bude akorát bolet.

    Ano, během vašeho každodenního života narazíte na spousty aspektů, při pohledu na ně se vám vybaví jeho sošné tělo, ale proč zbytečně vyhledávat situace, které vám ho připomenou. Alespoň na chvíli, než se dostanete z nejhoršího.

  • Pečlivě schovejte vzpomínky

    Když vám vzpomínka na něj přestane působit srdeční zástavu, můžete si zavzpomínat na to hezké, co jste spolu prožili. Přesvěčte sama sebe, že šlo skutečně o jednu z epizod vašho života, která byla krásná od prvního letmého pohledu, až po ten bolestný konec. Založte si v hlavě šanon s jeho jménem a do něj vložte vše, co si chcete ve spojitosti s ním pamatovat.
    Letní lásky nás občas mohou i spálit
    Autor: Shutterstock.com
     
  • Užijte si léto!

    Kvůli nepovedené lásce není nutné zanevřít na celé léto. Ačkoliv se večery pomalu krátí, není třeba ještě propadat podzimním depresím a smutkům! Na beach volejbal nebo mini golf s kamarády nikdy není pozdě. Společná aktivita vám nejen zvedne náladu, ale vy si také zasportujete a na kurtech potkáte třeba jiného fešného muže, při pohledu na něj zapomenete na toho darebáka, co vám tak zlomil srdce! 
    Ze smutku vám pomůžou i kamarádi a různé aktivity s nimi spojené.
    Autor: Shutterstock.com
  • Sdílejte své zážitky

    Nejste první ani poslední, které oblbnul hlavu sličný domorodec někde na dovolené. Ačkoliv si myslíte, že toto je jiné, že toto je skutečná láska, bohužel není. S dalším turnusem pravděpodobně přijedou další ženy dychtící po letním flirtu, který se neplánovavě zvrtne a skončí láskou z jedné strany. Na internetu je spousta diskuzí, kde ženy sdílí své zážitky a smutky s letní láskou. Přečtěte si to, svěřte se se svým příběhem a uvidíte, že se vám uleví. Nejste v tom sama!
    Letní lásky nejsou trvalé, ale užijte si je
    Autor: profimedia.cz
  • Srovnejte si horizont

    Je čas na to promluvit si sama se sebou. Skutečně jste chtěla, aby ten dovolenkový románek pokračoval dál? Dovedla byste si představit, že byste s tím mužem strávila zbytek života? Co jste o něm vlastně za ten společný týden zjistila? Dost možná byste si s ním nerozuměla v praktických věcech denodenního života. Založit vztah pouze na romanci je sice krásné, ale bohužel nedostačující. Navíc, když jste se spolu seznámili, šla jste do toho s myšlenkou, že jde o pouhý flirt. Tak se toho držte. 
    Užijte si vášeň během letních nocí! Ale myslete na to, že tato "láska" brzy skončí.
    Autor: profimedia.cz
  • Flirtujte!

    Odvažte se v baru!
    Autor: Shutterstock.com
    Zkuste se na to podívat z druhé stránky. Z dovolené jste si krom zlomeného srdce přivezla zajisté také luxusní opálení, které sluší každé ženě. Oblečete si na sebe něco krásného, v čem vaše snědá kůže vynikne, přizvěte kamarádku a vyražte do baru! Přidejte úsměv a garantujeme vám, že se za takovou krásou otočí nejeden muž! Uvidíte, jak vám to zvedne sebevědomí, které teď tolik potřebujete! A třeba zjistíte, že svět je plný mužů, a nejen toho jednoho, který se nachází stovky, nebo dokonce tisíce, kilometrů od vás.

Autor: maš
Diskuse ke článku
.