Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 rad, jak postavit na nohy kamarádku, která dostala kopačky

  • Ilustrační foto. Kamarádka dostala kopačky? Utěšte ji, ale neříkejte všechno
    21. srpna 2014 | 00:00

    Sedí u vás v kuchyni, brečí a pořád dokola opakuje: „Jak mi to mohl udělat?“ nebo „Co jsem udělala špatně.“ Vaše nejlepší přítelkyně, která právě dostala kvinde od své „životní“ lásky nutně potřebuje vaši pomoc. Co říkat, co neříkat a jak ji pomoci dát se co nejrychleji do kupy? Máme pro vás 10 zaručených tipů, jak na to.

  • Poslouchejte ji, i když blábolí nesmysly


    Svěřovala jsem se jí se vším a ona mě zradila.
    Autor: profimedia.cz
    V první fázi šoku si chudák opuštěná musí uvědomit realitu. Přijmout rozchod jako fakt, se kterým nic nenadělá. Proto pořád dokola opakuje to samé. Potřebuje se s tím srovnat a nahlas vyslovené pravdy mají konkrétnější obrysy. Zatněte zuby a nechte ji vypovídat se z toho.
  • Slzy pomáhají, nechte ji vybrečet


    Víno pomáhá slzám ven
    Autor: Shutterstock
    Připravte si zásobu kapesníčků a rameno k vyplakání. Pokud náhodou nepláče, není to dobře. Slzy uvolňují stres a napětí a pomáhají tělu z prvotního šoku. V takovém případě obvykle pomáhá sedmička červeného, která slzy uvolní. 

  • Podávejte tišící prostředky


    Kamarádky
    Autor: Shutterstock.com
    Horký bylinkový čaj, třeba uklidňující třezalkový nebo meduňkový, dokáže zázraky. Podobně horká čokoláda. Někomu pomáhá se trochu opít, ale s alkoholem opatrně, obvykle vyvolává další záchvaty pláče. Je tedy rozumnější zůstat se sedmičkou vína doma, než vyrazit na flám do klubu. Opilá kamarádka je lepší spící na pohovce než na barovém pultu.

  • Umyjte mu hlavu

    Být empatické
    Autor: Profimedia.cz
    Nemáme samozřejmě na mysli šampónování hřívy nevěrníka, ale jeho pořádné zdrbnutí. Nenechte na něm nit suchou. Věcně proberte všechny jeho negativní vlastnosti, situace, kdy se choval jako debil a společně dojdete k tomu, že nestojí za oplakávání.
  • Dejte se do pohybu


    Domluvte se s kamarádkou a jděte si zaběhat do přírody.
    Autor: Shutterstock.com
    Vytáhněte kamarádku proběhnout se do parku, zacvičit si do fitka nebo si zaplavat. Fyzická aktivita vyplavuje do mozku endorfiny, které navozují pocity štěstí. A ty vaše kamarádka potřebuje ze všeho nejvíc. Nejspíš bude protestovat, protože by nejraději celé dny brečela do polštáře, ale buďte neústupná. Zkuste navrhnout třeba lekci flamenca nebo jiného tance.
  • Zaměstnejte ji


    Vymalovat pokoj může být také lečbou na zlomené srdce
    Autor: Shutterstock
    Pomozte jí rozjet nový projekt. Třeba blog nebo nějaké jiné hobby. Vtáhněte ji do svého projektu. Požádejte ji o pomoc s vymalováním pokoje nebo naopak nabídněte svou. Natřete společně poličky na jinou barvu. Založte si na balkoně bylinkovou zahrádku… Zkrátka se pusťte do něčeho, co vás obě baví. Potřebuje jakoukoli práci, při které zapomene na to, že ji opustil.
  • Vyrazte si na dámskou jízdu


    Finalistky České Miss v Thajsku - Výlet na ostrov Phi Phi
    Autor: Foto Blesk - Jan Tůma
    Nejlépe ve dvou, abyste jí mohla věnovat většinu své pozornosti. Je celkem jedno, jestli se vydáte na víkend do nějaké světové metropole nebo si naopak zajedete na chalupu či na cyklo výlet po okolí. Nové podněty pomáhají zaplašit smutek.
  • Načerpejte sebevědomí


    ...
    Autor: Shutterstock
    Po odeznění prvního šoku ji vytáhněte na nákupy. Přimějte ji koupit si nějaké sexy šaty, boty nebo třeba top či křiklavou rtěnku. Zajděte ke kadeřníkovi, na kosmetiku, na masáž. Co třeba změnit účes? Nebo barvu vlasů? Zkusit jinou barvu rtěnky nebo laku na nehty? Tyhle maličkosti nám ženám dávají pocit, že je svět příjemné místo k životu a že ho máme pod kontrolou. A vám to určitě prospěje také.
  • Lásky končí, přátelé zůstávají


    Jak být po probdělé noci s kamarádkami stále fit a krásná?
    Autor: Isifa.com
    Udělejte se co nejkrásnější a vyrazte si do nějakého opravdu šik podniku vychutnávat si obdivné pohledy. Nebo někam s vaší partou. Kombinace pocitu, že jí to sluší a lidí, které má ráda, jí dodá pocit bezpečí. A hlavně, to by bylo, aby jí nějaký kamarád nesložil poklonu, a to se cení.
  • Následná péče


    Puste si s kámoškou nějaký dojemný film.
    Autor: profimedia.cz
    To, že už vytrvale nebrečí, neblábolí o bývalém a vypadá, že je v pořádku, nemusí být tak úplně pravda. Zlomené srdce se léčí pomalu a navíc zvyknout si obzvláště po delším vztahu na single život není tak snadné. A ještě horší to je, když jsou všichni vaši kamarádi spárovaní. Pak si s nimi připadáte jako páté kolo od vozu. Proto na kamarádku myslete více, než obvykle. Častěji volejte, pište a udělejte si na sebe čas, třeba jen na kafe nebo romantický film na kanapi. A když zvete lidi na párty, dejte si záležet na tom, aby nebyla jediný single v místnosti.

Diskuse ke článku
.