Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Těhotná? 10 nejoriginálnějších způsobů, jak oznámit, že jste v jiném stavu

  • Vy už to víte, ale jak to říci těm ostatním? Přečtěte si, s jakými nápady přišly ostatní ženy
    15. srpna 2014 | 06:00

    Když jsem kdysi čekala svoje první dítě, měla jsem z různých důvodů napjaté vztahy s rodiči, navíc bydleli daleko. Na to, abych jim říkala, že jsem těhotná, nebyla nálada ani příležitost. Nejdřív to nebylo vidět, pak jsme se docela dlouho neviděli my.

    Nakonec všechno prasklo, když jsem coby novinářka vystupovala v televizní debatě, břicho už se přehlédnout nedalo a rodiče si toho všimli. Byla z toho trochu scénka a dneska už vím, že by bývalo lepší všechno oznámit dřív.

    Čeká to každou těhotnou, ať už jde o sdělení partnerovi, nejbližším přátelům, rodičům, tchánům a časem i dalším příbuzným nebo kamarádům. Můžete to samozřejmě tajit nebo jim to sdělit mezi řečí či neosobním mailem, ale zkuste se inspirovat těmi, kdo přišli na podstatně originálnější a vtipné způsoby, jak ostatním oznámit, že jsou v jiném stavu. 

  • Pozvěte partnera nebo rodiče do restaurace, dejte jim speciální jídelní lístek

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tenhle nápad vyžaduje dohodu s personálem restaurace, do níž zamíříte, ale velký efekt je zaručen. Hodí se jak pro sdělení těhotenství vašemu partnerovi, tak rodičům, tedy přesněji řečeno budoucím prarodičům. Bohužel se však nedá doporučit budoucím matkám, které sužují těhotenské nevolnosti. 

    Pokud mezi ně nepatříte a nápad vás zaujal, jděte na to takto: domluvte se s restaurací, aby do jídelního lístku pro vašeho partnera nebo rodiče vložili speciální menu, které jim dodáte. Krom očekávaných položek v podobě předkrmů a hlavních jídel tam můžete nenápadně vsunout jednu další polžoku třeba desert s nějakým roztomilým jménem a informací, že tato specialita vyžaduje devítiměsíční přípravu a k podání tak bude připravena až v den, kdy očekáváte porod. A pak už jen můžete čekat, až to ostatním dojde. 

  • Nechte babičku, ať si vyluští vaši speciální křížovku s překvapivou tajenkou

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ideální tip pro toho, kdo má ve svém okolí nadšeného luštitele křížovek. Což většinou bývá někdo z prarodičů, obzvláště pak babičky. Dejte si tu práci a připravte pro ně svoji vlastní křížovku s tajenkou coby překvapení s poznámkou, že podobné jste jim přece dělala, když jste byla malá. 

    A do tajenky samozřejmě skryjte informaci o tom, že na cestě je další vnouče. Je na vás, zda už to sdělení bude přímé nebo ho i tady nějak zašifrujete. 

  • A kup prosím baby karotku aneb speciální nákupní seznam pro vašeho partnera

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Chodí váš partner alespoň občas na nákupy? Pak ho o jeden menší poproste a sepište mu nákupní seznam, na jehož základě by mu mohlo ledacos dojít. 

    Schválně, jak zareaguje, když uvidí, že má pořídit položky, jako je baby karotka, dětské piškoty, dětská přesnídávka či krupicovou kaši. Pravděpodobně mu to dojde, nebo pojme alespoň nějaké podezření, zvláště pokud se o potomka už nějakou dobu snažíte. 

    Nechte ho trochu v nejistotě a nedávejte na seznam tak zřejmé věci, jako je třeba dudlík. 

  • Využijte efektu vody a páry a napište mu vzkaz do sprchového kouta

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Konečně přichází čas pro zapocené koupelnové okénko nebo mokré dveře od sprchy a efekt, který na nich vytváří kombinace horkého vzduchu, vody a páry.

    Určitě to znáte, když něco na takové sklo napíšete, zmití to, aby se to tam zase objevilo, jakmile se někdo jiný začne mýt a koupelna se naplní horkým vlhkým vzduchem. 

    Je to trochu riskantní, protože váš partner to možná přehlédne, ale zkuste mu právě tímto způsobem napsat, že čekáte dítě, oslovit o jako budoucího tátu a podobně. Pokud by si náhodou nevšiml, zkuste jeho pohled v koupelně nasměrovat správným směrem, jeho radost nebude ani s nápovědou o nic menší. 

  • Přichází čas pro speciální voucher aneb podarujte budoucího otce, babičky či dědečky

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud chcete ostatní trochu napnout a překvapit, vsaďte na voucher nebo dárkový certifikát. Připravte si speciální poukázku, kterou podarujete svého partnera, rodiče nebo tchány.

    Nepřekombinujte sdělení, Platnost poukazu napište tak, aby začínala dnem, který připadá na budoucí porod a na míst, kam se obvykle píše, na jakou službu je možné voucher použít napište chování, uspávání, venčení s kočárkem a podobně.  

  • Už nějaké děti máte? Zapojte je do sdělování novinky, pořiďte jim speciální triko

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nemůžete se dočkat, až svému muži oznámíte,že vaše starší dítě bude mít sourozence? Jděte na to nápaditě - prvorozenému potomkovi oblékněte tričko s nápisem v tom smyslu, že je budoucím starším bráchou nebo sestrou. 

    Nenamáhejte se se sháněním podobného kousku oblečení, stačí, když koupíte bílé tričko a nápis na něj vyvedete speciálním fixem na textil.

  • Promiň, miláčku, zjistila jsem něco, co nás bude stát docela hodně peněz

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tuhle scénku rozviňte jen tehdy, pokud víte, že partner tenhle druh humoru ocení. 

    Až přijde domů, naoko zkroušeně mu oznamte, že jste zjistila něco, co vás bude stát docela hodně peněz. A že byste si na to splácení měli udělat udělat speciální rozpočet - a do ruky mu dejte papír. 

    A pak mu nabídněte tužku, ovšem do ruky mu dejte pozitivní těhotenský test. Ideálně takový, který svým tvarem připomíná zvýrazňovač, abyste pointu ještě chvíli oddálila. Úleva která bude následovat, nepochybně bude stát za to. 

  • Všechno nejlepší ke dni otců aneb překvapení pro budoucího tátu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pravda, den otců se slaví v červnu, ale upřímně řečeno, muži, kterých se to dosud netýkalo, to většinou stejně nevědí. A tak nic nezkazíte, pokud svým partnerům, budoucím otcům, popřejete k tomuto svátku třeba v srpnu. Jejich radost pravděpodobně nebude o nic menší. 

  • A co takhle samolepku na auto? Jednoduché a jasné jako facka

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Velkou službu vám může prokázat samolepka Baby on board, která se používá ke sdělení, že vezete v autě malé dítě a že by tak ostatní řidiči mohli kupříkladu dávat větší pozor. Jakmile tuhle nebo jinou používanou pro stejný účel dáte svému partnerovi do ruky, pravděpodobně mu všechno hodně rychle dojde, i když to nějaký čas potrvá, než si ji budete moci na vůz skutečně vylepit. 

  • Kytice s dudlíkem aneb překvapení pro budoucí prarodiče

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tenhle způsob sdělení toho, že jste v jiném stavu, si nechte pro své rodiče nebo pro rodiče ze strany partnera. Nechte napříkad uvázat kytici z růžových a modrých květů a do ní zastrčte dětský dudlík a postavte ji na stůl, až vás pozvu na nedělní oběd. Nebo jim připravte podobn zákoutí někde na zahradě, verandě a podobně. 

Diskuse ke článku
.