Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

7 důvodů, kvůli nimž musíte vyrazit na víkend s mužem bez dětí

  • Společná masáž se může stát jedním z bonusů, které získáte odložením potomků. Jen si to představte - budete moci spát až do poledne, večer jít do baru a celý den se na vašem oblečení neocitne flek od špinavých dětských ručiček.
    31. července 2014 | 06:00

    Asi víte, že když si dopřejete pár dnů bez dětí, odpočinete si. Ale důvodů, proč byste to měli udělat, je mnohem více. Proto zapomeňte na výčitky z toho, že potomky odkládáte k babičce nebo na tábor, abyste mohli chodit do práce. A jakmile budete mít volný víkend, někam vyražte. Berte to tak, že se znovu budete moci dopouštět věcí, které jste už roky nedělali - třeba zajít do baru a nekoukat na zavíračku - nebo naopak lenošit, aniž by vám to děti vyčetly. Pozor, podmínkou je, abyste pokud možno nezůstávali doma, pak je jedno, zda jedete do hotelu nebo pod stan. Protože tam by vás taky mohlo napadnout, že čas využijete ke generálnímu úklidu nebo vymalování kuchyně. A to důrazně nedoporučujeme. 

  • Vstanete tehdy, až se sami probudíte a vezmete si jídlo do postele

    Autor: OREA HOTELS
    Zakazujete dětem, aby si braly jídlo do postele? Tak se na ně musí. Ale jakmile nejsou doma, přesně tohle si povolte a začněte hned snídaní. Ideálně když vám čerstvé pečivo, džus a kávu přinese váš partner. Samozřejmě teprve tehdy, až se sami od sebe probudíte  - tenhle víkend vám totiž vám nikdo nebude zvedat oční víčka a ptát se, jestli ještě spíte a zda už mu jdete do kuchyně nandat čokoládové kuličky s mlékem. A schválně zkuste, zda byste po vydatné snídani ještě na chvíli neusnuli. Určitě to půjde.  A co kdybyste zůstali rovnou celý den v pyžamu? 

  • Opijete se v baru, budete se hlasitě smát a druhý den se z toho vyspíte

    Autor: Shutterstock.com
    Večer, kdy nemusíte řešit ani hlídání, ani to, že se kvůli potomkům čekajícím doma nesmíte moc opít, si pořádně užijte. Možná byste ráda zůstala třeba na pokoji v penzionu a v teplákách si zalezla ke knížce, ale snažte se nepodlehnout vlastní lenosti. Přemluvte se a vydejte se s partnerem někam na večeři, víno nebo drink a dopřejte si trochu nezodpovědné opilosti, z které se budete moci druhý den vyspat. Nemyslete ani na to, že dospělá matka dvou dětí  by se neměla na veřejnosti hlasitě smát, osud vám patrně promine i to, když si cestou zpátky zujete boty a umyjete si nohy v místní kašně.

  • Můžete si vzít šaty a boty na podpatku, protože nebudete běhat kolem dětí

    Autor: Shutterstock.com
    Jaké je vaše nejběžnější oblečení? Asi si to umíme představit. Triko, džíny a hlavně pohodlné boty, v nichž můžete i na dětské hřiště nebo kratší výlet. Klidně si je na víkend vezměte s sebou také, ale rozhodně přibalte nějaké hezké šaty – nepotřebujete rovnou nové?  - a boty, které vám sluší a na které během roku prostě nedojde. Protože vysoké podpatky s běháním za dětmi nebo po nákupech moc nejdou dohromady. Užijte si to, že se hezky obléknete, aniž se vám dítě vzápětí rukou od jogurtu pokusí vytvořit na oblečení extravagantní batikovaný vzor nebo si o vás rovnou otře pusu od čokolády. 

  • Popovídáte si s partnerem a ještě u toho můžete svoje děti strašně pomluvit

    Autor: Shutterstock.com
    Samozřejmě, svoje děti milujete a taky to nikdo nezpochybňuje. Ale když se spolu s jejich otcem zasmějete všelijakým batolecím nebo pubertálním záchvatům, možná vás to příjemně sblíží. Stejně jako to, když si navzájem dokážete udělat legraci z toho, jaké že podivné návyky a vlastnosti po vás děti navzájem zdědily. Jen pozor, abyste se toho druhého nedotkli příliš, je to přece jen trochu tenký led – můžete bez rizika zmínit třeba to, že malý syn se při rozčilení tváří stejně jako dědeček, ale radši spolkněte poznámku o tom, že dcera je stejný cholerik jako její otec. A také si dejte pozor, abyste řečem o potomcích nevěnovali všechen čas, proto jste je přece na víkend k babičce neposílali.

  • Přečtete si spoustu časopisů, uvidíte spoustu filmů přesně podle svého gusta

    Autor: Shutterstock.com
    Nemusíte si nalhávat, že celý víkend budete číst naučnou literaturu, když můžete všechen volný čas krom jídla a poflakování věnovat lehkému čtení v podobě časopisů nebo sledování filmů, ideálně vleže na gauči. Dívat se můžete s partnerem nebo ho pošlete třeba projet se na kole a sama se ponořte do něčeho, na co by vám synové či dcery nedopřáli klidu. Nebo kvůli čemu by si z vás třeba utahovali, pokud už jsou starší a mají spadeno na vaši zálibu ve sledování filmů a seriálů plných složitých vztahů, které označují za přespříliš romantické. Garantujeme vám, že si je užijete až do závěrečných titulků, protože vás nikdo nepřerušíá s tím, že má žízeň nebo že potřebuje doprovodit na záchod.

  • Nebudete se muset s nikým dělit o zmrzlinu, nevrazíte si do nohy lego

    Autor: Shutterstock.com
    Až si budete objednávat nějaké jídlo, nemusíte přemýšlet nad tím, jestli náhodou není moc pálivé, aby vám ho dítě mohlo půlku sníst. Tentokrát se totiž s nikým dělit nebudete. Ani o maso s potomkem, který pět minut před tím tvrdil, že žádný hlad nemá, ani o tu dobrou čokoládovou zmrzlinu, ani o malinovku, kterou si chcete dát, protože na ni po letech máte strašnou chuť. A co víc, ať šlápnete, kam šlápnete, nevrazíte si do nohy kostičky stavebnice nebo prsa panenky Barbie, natož aby vám ujela noha po zapomenutém autíčku. 

  • Můžete mít sex za bílého dne a nejen v ložnici

    Autor: Shutterstock
    Možná nebudete mít na milování ani pomyšlení, ale možná s mužem rádi využijete toho, že nemusíte řešit, kdo by vás mohl načapat. Po letech soužití, kdy na sex dochází takřka výhradně večer v posteli, pokud děti zalehnou dříve než vy, může znamenat fakt, že se mu můžete oddávat třeba po obědě a to nejen v posteli, velice žádoucí oživení. Zvláště odvážné dvojice si pak dopřejí milování třeba ve stanu nebo někde v polích, ale zkoušet úplně všechno také není nutné. 

Diskuse ke článku
.