Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vztahové teroristky! Opravdu jsou ženy takové?

Jak je to tedy doopravdy s agresivitou žen ve vztazích..
21. července 2014 | 06:00

Otázka zní: „Uhodila jste někdy v životě svého partnera?“ Britská studie totiž prokázala, že ženy mají k násilí mnohem blíž, než jak si myslí většina populace.

Je to zvláštní, protože násilí, kterého se dopouští ženy na mužích se většinou vůbec neřeší. Běžně si z žen muži dělají spíš legraci, protože jsme pokolení, které není tak silné a tudíž ve většině případů, ženský styl ohrožování vyzní spíš směšně. Ovšem směšný rozhodně není.

Přesto, že většina žen je drobnějších a méně silných než je jejich partner, a tím pádem nemohou napáchat takové zlo, pokud obrátí svou sílu proti svému partnerovi, je to rozhodně téma k zamyšlení. Vždycky by si lidé měli najít jiný způsob, než je fyzické násilí k tomu, aby vyřešili svůj spor.

Autor: profimedia.cz - ilustrační foto

V Británii proběhla studie na 1000 mladých lidí, jež vyplňovali dotazník, ve kterém měli zaškrtnout všechny věci, které kdy provedli svým partnerům a partnerkám. Z těchto dotazníků pak vyšlo najevo, že ženy používají násilí mnohem více než muži. Nešlo také pouze o tahanice a pošťuchování, v dotaznících byla zaškrtnuta políčka s kopáním, mlácením a dokonce ohrožováním zbraní.

Zajímavé je, proč se studie zaměřila zrovna tímto směrem. Je jasné, že ženy by neměly své emoce vyjadřovat násilím a to už proto, že většinou nemají šanci se ubránit pokud by tím v muži vyvolaly zlostnou reakci. Násilí mužů na ženách je mnohem nebezpečnější a rozhodně by z této studie nemělo vyplynout, že si o ně ženy samy koledují, protože tak to vůbec není.

Jen je možné, že násilí ze strany žen na mužích se neřeší také proto, že spousta mužů bere jako potupu, přiznat, že je mlátí vlastní žena. Jak bylo řečeno již výše, násilí nikdy není správným východiskem.