Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zpovědi čtenářek: Na co jste musela s novým partnerem zapomenout?

  • Každý vztah je o něčem jiném, ale občas si z toho bývalého do toho nového přinášíme věci, kterých je nutno se vzdát
    27. května 2014 | 11:00

    Pokud se po letech rozejdete se svým partnerem, můžete mít pocit, že jste přišli o jednu ruku nebo nedílnou součást své osobnosti. Dřív nebo později vás to přejde, ale rozhodně se vám stane, že s novým partnerem najednou narážíte na jisté maličkosti, které se musíte naučit dělat jinak, protože tohle už není váš ex. S čím  se vyrovnávaly naše čtenářky?

  • Sex


    Je jasné, že každý je jiný a každému se líbí něco jiného. Pro mě bylo v celém vztahu nejtěžší zvyknout si na jiný přístup k sexu, který můj nový partner měl. S mým ex bylo všechno úplně špatně, až na jednu jedinou věc a tou byl skvělý sex. Takové to propojení, které se běžně nestává. Proto, ač můj nový přítel, je naopak ve všech ostatních věcech dokonalý, v tomhle ohledu, mám ještě stále tendenci srovnávat, ač vím, že to dělat nesmím.
    Mírně neortodoxní postoj zaujímají Francouzi k sexu
    Autor: shutterstock

  • Výška


    Dlouhé roky jsem chodila s klukem, který byl o mnoho vyšší než já. Naráželi jsme na problém především při líbání, on se musel shýbat a já se vyhoupnout na špičky. Tenhle zvyk se mi zažil tak pod kůži, že když jsem pak měla nového přítele, který nebyl žádný mrňous, ale zdaleka nedosahoval výšky mého bývalého, tak jsem měla stále tendenci stoupat si při líbání na špičky, ač jsem to už nepotřebovala.
    Líbání je krásnou součástí každého vztahu
    Autor: Shutterstock.com

  • Společné snídaně


    Je neuvěřitelné, jak je člověk náchylný na tvoření svých rituálů. Měli jsme s mým bývalým přítelem takový krásný zvyk. Pro nás oba byla důležitá snídaně a byli jsme ochotní si každý den přispat, jen abychom se v klidu nasnídali, než šel každý z nás svou cestou za pracovními povinnostmi. Většinou ještě ke všemu snídani dělal on, takže už na mně, když jsem vylezla z koupelny, čekala na stole. Můj nový přítel rozhodně není ranní ptáče, snídani si kupuje až cestou do práce a kolikrát jí klidně zhltne ještě po cestě a nijak mu to nevadí. Není v mých silách, ho ke společným snídaním přesvědčit.
    Nechte pro sebe muže vařit a sledujte jeho styl, vyčíst se dá mnohem víc
    Autor: shutterstock

  • Sebevědomí


    Musím přiznat, že jsem byla hrozně hloupá a dlouhou dobu jsem zůstávala ve vztahu s člověkem, který mně neustále srážel k zemi, moje sebevědomí bylo ještě méně než nulové. Neznala jsem ale nic moc jiného, takže když přišel do mého života nový muž, který mě zahrnoval láskou a pozorností a podporoval mně ve všem, na co jsem sáhla, nemohla jsem tomu uvěřit. Divte se nebo ne, trvalo mi chvilku, než jsem si na to zvykla.
    Sebevědomí je potřeba a nikdy bychom neměli nikomu dovolit, nás o něj přippravit
    Autor: profimedia.cz

  • Důvěra


    Můj bývalý přítel mě podvedl. Byli jsme spolu dokonce zasnoubení a on si začal s jinou ženou. Tu přivedl do jiného stavu a já se o tom malém důkazu jeho nevěry dozvěděla až od ní, po telefonu. Na svět vyšlo ještě mnoho nových okolností a kostlivci se začali hrnout ze skříně. Nechápala jsem jak je to možné, že jsem s ním prožila tolik let a nic z toho jsem nevěděla. Najednou mi přišlo, že je to vlastně úplně cizí člověk. Ovšem ve vztahu je důvěra důležitá, a pokud nebudete vašemu partnerovi důvěřovat, jde všechno od desíti k pěti. Naučit se to, bylo pro mě opravdu těžké.
    Důvěra je základem vztahu, je těžké, když vás někdo v tomto ohledu zklame
    Autor: shutterstock

Klíčová slova:  láska a vztahy, příběhy, zvyky, čtenářka
Diskuse ke článku
.