Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zapomlouvejte si trošku, je to zdravé!

  • Zapomlouvat si je někdy zdravé a skvělé.
    23. dubna 2014 | 11:00

    Není pomluva jako pomluva. Na ty velké, bolestivé a nenávistné rychle zapomeňte, ovšem ty malé a nevinné si klidně dopřejte. Jak se totiž ukázalo, malé pomlouvání je našemu zdraví a životu prospěšné. Tady je 5 důvodů, proč je fajn „podrbat“ svoje okolí.

  • Zasmějete se

    Smích
    Autor: Shutterstock.com
    Smích je zdravý a tak, ať už nenecháte nit suchou na Ivetě Bartošové nebo Mařce od vedle, myslete na to, že drby by měly být něco jako malý vtípek, kterému se od srdce zasmějete a ne jím ublížíte.
  • Utužíte sociální vazby

    Kamarádky
    Autor: Shutterstock.com
    Věděli jste, že ženy se nejsnáze spřátelí právě při pomlouvání jiné ženy? Drby se tedy mohou stát skvělou příležitostí, jak utužit nebo dokonce navázat přátelství, jen si musíte dát pozor, koho a s kým „drbete“.
  • Procvičíte si sebekritiku

    Pomluvy
    Autor: Shutterstock.com
    Na lidech, které podrobujeme našim klepům, nejčastěji vidíme chyby, které máme i my sami. A tak naše malé pomlouvání kolegyně z kanceláře může vést k tomu, že se často zamyslíme sami nad sebou a snažíme se zlepšit, abychom se náhodou také nestali terčem drbů.
  • Cvičíme svůj mozek

    kancelář
    Autor: Shutterstock.com
    Nevěříte? Podle několika britských studií se nám při pomlouvání tříbí sluch a mozek se maximálně soustředí. Takže takové malé „podrbání“ v kuchyňce o polední pauze může zvýšit další pracovní nasazení.
  • Kdo pomlouvá je méně agresivní

    Ženy milují drby a klevetění.
    Autor: Shutterstock
    Trochu „proprat“ oblečení kolegyně nebo nového partnera kamarádky, pro vás může znamenat vybití si agrese a negativní energie. Díky drbům tak můžete žít mnohem klidněji a pohodověji.

Klíčová slova:  zdraví, vztahy, pomluvy, práce
Diskuse ke článku
.