Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 příznaků, že jste se ještě nepřenesla přes svého ex

  • Pořád vzpomínáte na společné chvilky?
    8. dubna 2014 | 12:00

    Rozchod bolí. A bolí dlouho. Vědci říkají, že psychická bolest po rozchodu je srovnatelná s fyzickým zraněním. Dobrá zpráva je, že za čas i tohle trápení přebolí. Bohužel čas je velmi relativní pojem a nikdo vám nemůže předem říct, za jak dlouho budete zase fit. Jak poznáte, že ještě není po všem a stále si svého ex nosíte v srdci?

  • Počítáte

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Když se vás někdo zeptá, jak dlouho nejste se svým bývalým, dokážete říct přesný čas. Ne měsíce, ne týdny. Dokážete to spočítat na dny. Každé měsíční výročí vašeho rozchodu celý den myslíte jen na svého ex. Pokud se potýkáte s takovou situací, stále na svůj minulý vztah myslíte a máte ho v hlavě.

  • Zpátky v čase

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Neustále vzpomínáte na všechny detaily vašeho minulého vztahu. Vracíte se ve vzpomínkách ke společným výletům. Připomínáte si veškeré rozhovory. V hlavě si neustále přehráváte vaše hádky a přemýšlíte, co se stalo špatně. A co hůř, představujete si, jak by to bývalo mohlo dopadnout, kdybyste tehdy mluvila jinak.

  • Společná hudba

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Jistě jste měli nějakou společnou písničku. Třeba tu, u které jste se poprvé políbili. Nebo tu, jež jste spolu vždy rádi poslouchali v autě. Nejen, že pokaždé když ji slyšíte v rádiu, vzpomínáte, dokonce si ji i sama pouštíte. A znovu. A znovu.

  • Spoléháte na hvězdy

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Čtete si ráda horoskopy? A čtete i jeho týdenní předpověď? Pokud ano, máte problém. Jestliže navíc cítíte za dosti učinění, když u něj vidíte předpověď, že bude litovat nějakého rozhodnutí, pořád jste se přes svého ex nedostala.

  • Pořád v kontaktu

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Když jste se rozešli, svého ex jste okamžitě smazala ze všech sociálních sítí. A co víc, jeho profil jste si rovnou i zablokovala, aby vás nelákalo ho pozorovat. To ale neznamená, že ho máte z hlavy. Vždyť podívat se na jeho stránku z profilu kamarádky je tak jednoduché!

  • Online status

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    I když se s vámi ve skutečném životě rozešel, stále si na facebooku udržujete status „je to komplikované.“ Prostě nemáte srdce vztah definitivně ukončit. Pamatujte ale, že sociální síť není skutečný život a tím, že svůj vztah prodlužujete alespoň online, jen prohlubujete bolavé rány. Navíc tím odháníte všechny potenciální nápadníky.

  • Náhodné volání

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Když zjistíte, že telefon bývalého partnera omylem vytočil vaše číslo, berete to jako znamení. I když ze zprávy z hlasové schránky slyšíte, že to byl čirý omyl a váš bývalý nemá ani tušení, že vám volá, hned mu napíšete zprávu, kde se ptáte, co potřeboval. Navázat s ním jakýkoliv kontakt je pro vás zkrátka stále důležité.

  • Necháváte si jeho věci

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Zapomněl si před rozchodem u vás ve skříni oblíbené tričko? Pokud ještě stále truchlíte po svém bývalém, zcela jistě jste mu ho nevrátila. Ba co víc, stalo se vaším nejoblíbenějším pyžamem. Nechcete ho ani prát, protože voní jeho parfémem. Stejně jako všechny dárky, které jste od něj dostala, má své čestné místo a hýčkáte si ho.

  • Používáte stále zájmeno my

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Ať už mluvíte o oblíbené restauraci či písni, vždy používáte tvar „naše restaurace“ či „naše píseň.“ Pamatujte, že po rozchodu už žádné my neexistuje. Už jste sama za sebe. Nevzpomínejte na to, co jste měli společné. Vyberte si svoji oblíbenou restauraci a zapomeňte na to, co bylo „vaše.“

  • Další partneři

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Konečně máte nového partnera. Vše klape, máte spokojený vztah. Před spaním si ale neustále přemítáte situaci, ve které se potkáte se svým bývalým. Představujete si, jak žárlí, jak vás bude chtít zpátky. Nového partnera chcete zkrátka využít jako past na svého ex. S tímto přístupem si ale nový zdravý vztah nevytvoříte.

Autor: Kristýna Dolejšová
Diskuse ke článku
.