Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jde to i beze slov: 16 způsobů, jak nám muži vyjadřují svou lásku

Muži obvykle ta dvě slůvka hrozně neradi nahlas vyslovují.
25. března 2014 | 06:00

Miluji tě! Jak my ženy tahle dvě slůvka rádi slyšíme. Na začátku vztahu, i po 10 letech manželství. Jenže muži je obvykle hrozně neradi nahlas vyslovují. Mají problém vyjádřit své hluboké emoce. Ať už kvůli strachu z odmítnutí, závazku, nebo prostě jen proto, že vyznání lásky ještě nikdy nahlas nevyslovili.

1. Vášnivě a dlouze vás líbá

Kdo z vás nemá rád žhavé, dlouhé polibky? Pokud je to obvykle on, kdo vás začne takhle líbat a vy cítíte tu sálající vášeň pokaždé, když to dělá, je jasné, že je v tom trochu víc, než jen jistota, že má denně teplou večeři a vypranou košili.

2. Jeho přátelé vás mají rádi

Pokud vás jeho kamarádi berou a máte pocit, že si vaši přítomnost dokonce užívají, je to proto, že vědí, jak šťastného svého přítele děláte. Jim se totiž pravděpodobně svěřil s tím, že vás miluje.

3. Je vám rád nablízku

Každému leze na nervy, když se někdo, kdo ho vůbec nezajímá, přiblíží až těsně k němu a naruší tak jeho intimní zónu. Funguje to ale i opačně. Když vás zbožňuje, má tendenci být vám daleko blíž, než ostatní lidé.

4. Po polibku se usmívá

Je normální, že se na vaší tváři objeví náznak úsměvu poté, co jste políbili někoho, jehož společnost je vám příjemná. Ale znáte ten pocit, když se smějete doslova "od ucha k uchu" a pozitivně záříte, když je to někdo, koho milujete? Pokud ho tedy "nachytáte" s úsměvem poté, co jste se vášnivě líbali, je to znamení, že vás skutečně miluje celým svým srdcem.

5. Pozorně vám naslouchá

Zatímco on toho nemusí říkat mnoho, skutečnost, že vám pozorně naslouchá když mluvíte, je nesmírně významná. Pokud k vám přistoupí blíž když diskutujete o důležitých tématech, nebo kývne, když řeknete něco uštěpačného, ukazuje vám, jak moc pro něj vaše slova znamenají.

6. Drží své tělo vzpřímené

Většina z nás má tendenci hrbit se a mít horší držení těla, než by bylo zdravé. Nicméně, pokud se snažíme zapůsobit na osobu, na které nám hodně záleží a chceme jí dát najevo, že nám není lhostejná, budeme stát nebo sedět vzpřímeně.

7. Mačká vám ruku

Drží vás váš partner rád za ruku a občas vám jí pevně zmáčkne? Ať už při mazlení nebo třeba když si někam vyrazíte s přáteli? Možná se vám svým stiskem jen snaží říct: "Miluji tě!".

8. Volá a píše SMS jen tak

Zdaleka ne všichni muži to dělají, když jsou zamilovaní, takže si neberte osobně, pokud to zrovna ten váš neudělá. Když vás ale "bombarduje" telefonáty a SMSkami, znamená to, že se s vámi cítí dobře i mimo postel a že na vás celý den myslí.

10. Pořád si čechrá vlasy

Když jsou lidé nervózní, mají tendenci sahat si svými prsty do vlasů častěji, než je obvyklé. Dělá to, když je ve vaší těsné blízkosti a zažíváte nějakou romantickou chvilku? Pokud ano, může to ukazovat na to, že chce říct něco intimního, ale nemůže najít vhodná slova.

10. Chová se zrcadlově

Má tendenci nabírat si sousta svého jídla ve stejnou dobu jako vy? Pokud se opřete nebo naopak nakloníte, dělá to samé. Pokud se napijete ze sklenice, napije se vteřinku po vás také. A takhle to funguje se vším? Může jít o zrcadlení, tedy chování, kterému mají tendenci propadat páry, když k sobě mají hodně blízko. Lidé, kteří k nám cítí náklonnost, kopírují naše pohyby, aniž by si to uvědomovali.

11. Dává vám smysluplné dárky

Když říkám "smysluplné," nemám na mysli "drahé", myslím takové, jejichž vymýšlení a shánění museli věnovat hodně svého času i úsilí, aby nakonec našli něco, co skutečně odpovídá vaší osobnosti.

12. Často se směje

Směje se, i když vlastně není čemu? Dovedete ho rozesmát i nepodařeným vtipem, jehož pointu jste úplně překroutila? Ať už se směje z úcty k vám, nebo opravdu od srdce, obojí je skvělé. Znamená to totiž, že mu je s vámi dobře.

13. Bezděčně se vás dotýká

Když jste na veřejném místě, dá vám někdy ruku na záda, aby vás pohladil? Má položenou ruku na té vaší, když jste spolu v restauraci? Blízkost pomocí náhodného dotyku ukazuje, že s vámi chce udržovat fyzický kontakt, i když v tom není sexuální záměr.

14. Zajímá ho vaše rodina i přátelé

Pokud jste někde s vašimi přáteli, povídá si s nimi? Ptá se na vaše sourozence a vztah k rodičům? Zajímají ho podrobnosti z vašeho života? Je to dobré znamení! Někoho, kdo k vám nic necítí, asi práce vaší maminky zajímat nebude.

15. Chce znát důvod vaší špatné nálady

Když mu řeknete, že máte špatný den a jste bez nálady, nebude se možná hned snažit rozveselit vás, ale bude se zajímat o to, v čem důvod vaší špatné nálady vězí.

16. Uvaří vám

Oblékl si "zástěru", vzal do ruky vařečku a uvařil vám něco dobrého? Jakmile muž překročí tradiční hranice mezi pohlavími, je to známka toho, že se ve vztahu posouvá z role milence do role partnera. To, že vám připraví vaše oblíbené jídlo je známka toho, že se vám chce přiblížit, abyste byla šťastná.