Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vzkaz pro muže: Prosím, neříkej mi, že vypadám líp nenalíčená

Že vypadám bez make-upu líp? Nevěřím!
3. března 2014 | 16:00

Když jsem se jednoho dne rozhodla spočítat, kolik kosmetických přípravků potřebuju každé ráno a večer k tomu, abych byla dokonale nalíčená, odlíčená, hydratovaná, omlazená a krásná, trošku mi zatrnulo. Ale opravdu za to všechno utrácím zbytečně?

Každé ráno mířím do koupelny nejen kvůli nutné hygieně, ale také proto, abych ze sebe udělala, no, prostě sebe. Ne sebe tak, jak vypadám když vstanu, ale ten obrázek sebe, co nosím v hlavě. Takovou, jakou se mám ráda, takovou, jak jsem sama se sebou spokojená.

Můj muž tyto ranní rituály vždy komentuje nevěřícím pohledem zpoza přivřených, ještě neprobuzených očí a větou: "Teda, já bych fakt nechtěl být ženská." Což bych mu neměla za zlé. Ale vždy mě trošku rozhodí nenápadně prohozený názor, že se mu víc líbím nenalíčená.

...
Autor: Shutterstock
V průběhu let už jsem se naučila tento komentář velkomyslně a tiše přejít, ale stejně mi v hlavě stále běží kolotoč otázek: Vážně jsem hezčí s nejednotným tónem pleti a červenými místy? Vážně mi tolik sluší tmavé kruhy pod očima? Opravdu jsou tak neskutečně sexy pupínky, které se mi v pravidelných cyklech objevují na obličeji u příležitosti menstruace? Skutečně ho tolik přitahují moje mimické vrásky a bez líčení skoro neviditelné řasy?

...
Autor: Shutterstock.com
Osobně jsem dospěla k názoru, že muži tuto zdánlivě nevinou frázi používají, aby nás ujistili, že jsme pro ně krásné. Jenomže nepřímo říkají, že nezávisle na tom, kolik času jste strávila v koupelně, stejně vypadáte hůř než před tím. Což v žádném případě není to, o co se snažíte (a také to v žádném případě není pravda)!

Skvělá vizážistka hollywoodských celebrit Lisa Eldrige ve svém návodu na vytvoření looku, jako byste na sobě neměla žádný make-up říká, že nejvíce pochval typu "podívej, jak jsi krásná, když jsi nenalíčená", dostává právě ve chvíli, kdy tvrdě dělala na tom, aby na sobě měla právě "neviditelné" líčení. Dalo by se z toho usuzovat jedno - lidstvo chce být klamáno.

...
Autor: Shutterstock
Podle nejnovějších studií je snadnější získat práci, pokud jste krásní, upravení, hubení a nalíčení. Těžko tedy můžu vypadat líp bez make-upu než s ním. Navíc, když nám naši muži říkají, že vypadáme líp nenalíčené a lidé v práci (či kdekoliv jinde), že nám to sluší, když na sobě máme make-up, někdo musí zákonitě lhát. Jenže jak zjistit, kdo to je?

Autor: brig