Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dámy zadejte se! Váš vztah dostane nový rozměr

Tanec se může stát vzpruhou vašeho vztahu.
18. ledna 2014 | 06:00

S tanečními kurzy pro dospělé se roztrhl pytel. Proč je dobré pro vás i pro váš vztah se do nich taky přihlásit?

Uděláte si jednou týdně čas pro sebe a pro svého partnera  

Vy chodíte na aerobic, on na squasch. Vy se bavíte s kamarádkami, on se známými na pivu v hospodě na růžku. Taneční kurzy musíte absolvovat spolu. Je mi jasné, že teď všechny řeknete něco vy smyslu: "Já bych chodila, ale jeho k tomu nikdy nepřinutím". I já nejdřív svého partnera (když jsme před rokem začínali s tancem) přesvědčovat. Nakonec to byl on, kdo inicioval, že se přihlásíme do pokračovacích kurzů. Moje slova potvrzuje i taneční mistr Jiří Plamínek  "Často se do kurzů přihlašují páry, kde jeden z nich chce tančit a druhý tam zamíří jen proto, aby vyhověl. Po první lekci většinou zjistí, že se tu neděje žádné příkoří a že je schopen se to naučit." Tanec je zkrátka skvělá zábava, odreagování a ještě je v něm kus erotiky.

tanec
Autor: Shutterstock.com
Zlepšíte partnerské vztahy  

Věřte nebo ne, ale na vztah mají taneční kury vliv přímo zázračný. A to hlavně proto, že pánové konečně mohou ve vztahu vést a žena se jim víceméně podřizuje a přizpůsobuje. "Jak muži pomalu ztrácí ve společnosti svou roli, v tanci jsou stále oni ti dominantní," vysvětluje psycholožka Alena Páchová, "a to pro spoustu mužů může být velmi příjemné." Stejně skvělé účinky má tanec i v případě, že jste se zrovna pohádali a máte tichou domácnost. Takovou rumbu zkrátka nemůžete tančit bez toho aniž byste druhého sváděli pohyby i pohledem. Takže při prvních krocích na hádku rychle zapomenete.

Každý týden bude svátek

Není nic lepšího než ve shonu všedního dne najdete čas se hezky nalíčit, učesat, obléknout si večerní šaty a vyrazit do společnosti. On se oblékne do obleku (a řekněte, který muž v něm nevypadá dobře?), nabídne rámě a společně vyrazíte do skupinky stejně nadšených a upravených lidí jako jste vy.