Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Milujete svého ex? Víme, proč na něj raději zapomenout!

Nemůžete zapomenout na svého ex? Tak si vzpomeňte!
10. ledna 2014 | 15:00

Pokud nepatříte mezi ty šťastné, které si ještě jako panny našly prince svého srdce a žijí s nim šťastně až do smrti, pravděpodobně za sebou už máte pár zpackaných vztahů. Jenomže, co když se tlustá čára, kterou jste za nimi udělala, povážlivě ztenčila?

I když máte doma novou lásku, se kterou jste šťastná a spokojená, může se stát, že váš ex pořád tak úplně neodešel. Bydlí vám totiž stále v hlavě.

Proč jsme se vlastně rozešli?

Těch důvodů, proč se k němu v myšlenkách stále vracíte, může být mnoho. Třeba jste vztah vlastně ani pořádně neukončili. Rozchod přišel jako z čistého nebe a vám i po roce mohou vrtat v hlavě věci, které jste si se svým bývalým nikdy nevyjasnila.

Nebo za konec vašeho vztahu mohla vaše nevěra, zamilovanost a odchod k jinému, což se později ukázalo jako pěkné šlápnutí vedle? Není divu, že pak občas zatoužíte právě po tom bývalém, který vás tak miloval a vy jste si toho nevážila (nebo alespoň tak si to přetransformujete vy).

...
Autor: Shutterstock.com
U rozchodů je dobré si pamatovat jedno pravdivé moudro - mohou za něj oba zúčastnění. Někdo možná nese větší podíl viny, ale ruku na srdce, kdyby byl váš ex vážně tak báječný a úžasný, jak si pamatujete, proč byste ho podváděla?

Jen si vzpomeňte!

Mozek má tu nemilou vlastnost postupem času vytěsnit špatné vzpomínky a uchovat si jen ty pěkné. Proto jsme ochotny podstoupit porod dvakrát i víckrát.

Rozchod visí na vlásku a vy nic netušíte? Vnímejte varovné signály, které váš partner vysílá.
Autor: Shutterstock
Jednoduše po čase zapomeneme, jak jsme na porodním sále trpěly a pamatujeme si jen to růžovoučké miminko na konci. A s bývalými vztahy je to velmi podobné.

Když si ale kromě romantických večeří a báječné dovolené také vybavíte, jak na vás neměl čas, protože byl neustále v práci a pak si pro jistotu ještě zašel s kamarádem na pivo. Nebo jak vám žárlivě kontroloval telefon a byl týden naštvaný, když jste si vyšla na dvě hodiny s kamarádkou, většinou vás ten sentiment velmi rychle přejde.

Zavolejte mu

...
Autor: shutterstock.com
Jestli ale i po připomenutí si jeho chyb máte pocit, že byl vlastně tím nejlepším mužem, kterého jste kdy potkala a že jste byla bláhová, když jste si myslela, že jinde to bude lepší, seberte odvahu a pozvěte ho na kafe.

Možná se dozvíte, že vás už nikdy nechce vidět, nebo že o návrat nemá vůbec žádný zájem.  Sice to zabolí, ale budete tak alespoň definitivně vědět, na čem jste.

...
Autor: Shutterstock
Další variantou je, že u kávy poznáte úplně jiného muže, který vám už vůbec nic neříká, nebo si naopak moc dobře vzpomenete, proč jste měla potřebu jít o dům dál.

"Hrozí" vám ale také možnost, že si zase báječně porozumíte, zjistíte, že jste ušli pořádný kus cesty a domluvíte se, že to ještě zkusíte. Zapomeňte pak zcela na to přísloví o dvou vstupech a jedné řece a užívejte si nového vztahu, jako by ten starý nikdy neexistoval.

Autor: brig