Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Recept na šťastnou lásku: Sex, volnost i respekt!

Naučte se společně smát! Je jedno, jestli si budete vyprávět vtipy, lechtat se, bláznit při polštářové bitvě nebo se spolu dívat na komedii. Každá chvíle, kdy se spolu smějete, je důležitá.
29. listopadu 2013 | 11:41

V bílých šatech a se závojem jsme každá přesvědčená, že jsme našly svého "prince" na celý život. Ale jak to zařídit, aby se z vysněného rytíře nestal nesnesitelný protiva, z nás fúrie a z lásky vězení?

Chvíli to jde tak nějak samo a oba velkoryse máváte nad slabostmi toho druhého rukou, přizpůsobujete se a nic moc neřešíte. Jenže pokud se nezačnete o svou lásku a vztah starat, po pár letech vám z nich zbude jen hromádka neštěstí a smršť hádek. Přitom triky na šťastný vztah nejsou ani složité, ani náročné. Jen na ně musíte trochu myslet a zapojit je do svého života. Za odměnu svého muže budete moct láskyplně obejmout i na vaší zlaté svatbě.

Správný výběr
To je základ každého vztahu. Srovnat si na začátku, jestli mezi vámi správně funguje chemie neboli tělesná přitažlivost, zda máte dost společných bodů - zájmy, názory, rodinné zázemí…, podobně poskládaný žebříček hodnot. Ideální je mít co nejvíc takových styčných ploch, na kterých se pak dá vztah docela snadno budovat.

Odhadněte už na schůzce jaký bude milenec.
Autor: shutterstock.com
Pořádná dávka tolerance
No a co, že váš muž není zrovna přeborník v tenise, přivrtat poličku je pro něj práce na půl roku a jeho vtipy znáte nazpaměť. Nikdo není dokonalý a o chlapech to platí dvojnásob. Snažte se být nad věcí, nad maličkostmi mávněte rukou a řešte jen opravdu vážné věci, které vám kazí náladu a přes něž se prostě nepřehoupnete s nadhledem. Ostatně, určitou dávku tolerance přece chceme i na oplátku od našich mužských protějšků.

...
Autor: Shutterstock
Umění si povídat

Že nemáte problém komunikovat s celým světem? Jenže pro rozhovor s chlapem platí úplně jiná pravidla než pro debatu mezi ženami. Nám stačí naznačit, naťuknout a zbytek si domyslíme. Muž potřebuje všechno slyšet polopatě, na rovinu a úplně jasně. Neříkám, že mu máte servírovat bez příkras drsnou pravdu, ale pokud od něj něco chcete, zapomeňte na náznaky, narážky a výmluvné pohledy. Prostě mu to řekněte přímo.

Zajímejte se o jeho svět
Možná byste se divila, jak málo toho o něm po letech manželství víte. Po čem se mu stýská, kdy byl nejšťastnější, co od vás očekává, co ho nudí, trápí, děsí, kam by chtěl jet…Většina chlapů si totiž spoustu věcí nechává pro sebe. Udělejte si s manželem pravidelné chvíle, kdy se budete navzájem ptát, povídat si, zajímat se o sebe i si naslouchat. Zájem o toho druhého je vždycky jasným signálem, že vám na něm záleží.

Masáž
Autor: Shutterstock.com
Okamžik překvapení

Nuda je plíživý zabiják každého vztahu, ale zábava, změna a vzrušení nepřijdou většinou samy od sebe. Je prostě na vás, abyste vymyslela něco, co partnera překvapí a rozbije ubíjející rutinu. Tohle zlaté pravidlo neplatí jen v sexu, ale v životě obecně. Čas od času ho překvapte lístky na fotbal, letem v balonu, tajným výletem, neobvyklou milostnou hrou. Někdy stačí i maličkosti - vzkaz na zrcadle v koupelně nebo originální esemeska také udělá své.

...
Autor: Shutterstock
Udržet si respekt

Není nic horšího, než když se na sebe s partnerem díváte s odporem a pocitem, že ten druhý opravdu nestojí za nic a vy nechápete, kam jste dala oči a rozum, když jste si ho brala. Hledejte důvody, proč si svého milého vážit, a o ty s láskou pečujte. Když nenajdete opravdu ani jeden a trvá to několik měsíců, zajděte do psychologické poradny.

Smějte se spolu
Život umí být občas k neunesení těžký, nakládá nám na záda pytle starostí a čas od času se z něj každému podlomí kolena. Ale když se spolu naučíte smát, uvolníte se, na chvíli nadechnete, vyplavíte endorfiny a podpoříte vzácný pocit sounáležitosti. Je jedno, jestli si budete vyprávět vtipy, lechtat se, bláznit při polštářové bitvě nebo se spolu dívat na komedii. Každá chvíle, kdy se spolu smějete, je důležitá.

Odhadněte už na schůzce jaký bude milenec.
Autor: shutterstock.com
Dejte si volnost

„To víš, že jo, ještě mi začne běhat za ženskýma. Jen ať hezky sedí doma,“ rozčilovala se kamarádka Kamila, když jsem jí radila, aby si od sebe navzájem s manželem trochu oddechli a dali si prostor. Pokud i vy patříte mezi ty, které se bojí, že příležitost dělá zloděje, nechte si poradit od odborníků. Podle nich je klíč k harmonickému vztahu vyrovnaná balance společných a oddělených aktivit. Takže se vy věnujte svým koníčkům, zálibám, přátelům a partnera nechte dělat totéž. Na druhou stranu najděte společné zájmy, které vás budou bavit oba.

Porno není jen pro muže
Autor: Shutterstock.com
Buďte romantici
Při přebalování potomka, vaření večeře a luxování obýváku je těžké po sobě zamilovaně pomrkávat. Co s tím? Udělejte si na sebe čas a minimálně jednou za čtrnáct dnů si s partnerem dejte rande. Skočte si na dvojku červeného, do kina, do sauny…

Užívejte si sex
Pro některé páry je milování alfou a omegou vztahu, jiné ho odstrčily na poslední místo, ale sex je energie, která by ve vztahu prostě neměla chybět. Většina sexuologů říká, že kvalita vztahu je velmi často závislá na kvalitě sexuálního života. Nejde ani tak o množství promilovaných nocí na týden, jako o pocit uspokojení a radosti, kterou vzájemná intimita a sex přináší. A fungovat může i po letech!

Zaflirtujte si!
Autor: Shutterstock.com
Buďte krásná

Okřídlené rčení, že každá žena je krásná, opravdu platí. Jen na svůj vzhled i vnitřní krásu nesmíte rezignovat. Málokterý chlap se rozplývá nad ženou v teplákovce a s natáčkami na hlavě. Šik můžete být v každém věku i prostředí. Chce to jen trochu času a energie, kterou strávíte před zrcadlem a svým šatníkem. Možná to váš muž nikdy nahlas neřekne, ale registruje to a je rád, že má hezkou partnerku.

Naučte se být šťastná
Pokud totiž nejste spokojená sama se sebou, se svým životem, prací, dětmi, kamarádkami nebo třeba koníčky, těžko se najde chlap, který vám dokáže pocit štěstí naservírovat na stříbrném podnose. Učte se radovat z maličkostí, užívat si každý den a hledat vnitřní světlo. Pak bude mnohem krásnější a spokojenější i vaše láska a vztah.

Autor: MAJ