Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

6 věcí, které ženy dělají a které muži nikdy nepochopí

  • Co muži nikdy nepochopí?
    24. října 2023 | 06:00

    Můžeme stokrát popírat větu, že "muži jsou z Marsu a ženy z Venuše". Pořád existují věci, ve kterých se prostě mužské a ženské světy neprotnou. Na které mužské otázky prostě my, ženy, nemáme žádnou uspokojivou odpověď?

  • Proč musíš mít tolik bot?

    Autor: istock.com

    Všimněte si laskavě nic neříkajícího slůvka "tolik". Co to znamená – tolik? Znám ženy, které se v nakupování bot nevyžívají, přesto budou vždy vlastnit víc párů než pohorky na zimu a tenisky na ta zbylá roční období. Pokud váš muž tedy není metrosexuál, cokoliv nad 5 párů mu bude připadat jako "tolik bot".

    Zeptala jsem se kamarádky, jejíž botník čítá odhadem zhruba 60 párů bot (a neustále se rozšiřuje), jak tuto svou vášeň vysvětluje snoubenci. Tady máte tedy hned několik pádných argumentů, které můžete jako odpověď použít:

    • Protože je potřebuji!
    • Když se vyplatí, vždy se hodí.
    • Někdo sbírá známky, já sbírám boty.
    • Jsou to kámošky, které mě nikdy nezradí. Stejně jako podprsenky.
    • Je to skvělá investice do budoucnosti.

  • Proč čteš romantické slátaniny?

    Autor: istock.com

    Nechápe váš partner potřebu zhltnout na jeden nádech Stmívání nebo Padesát odstínů šedi? Je dost pravděpodobné, že v dětství nemiloval ani Šípkovou Růženku nebo Popelku.

    Dospělé ženy prostě zbožňují pohádky, stejně jako malé holčičky. Jenže jak mu vysvětlit, že i když ho milujete, do Edwarda Cullena nebo Christiana Greye má prostě daleko? Nijak. Nepochopí to. A pravděpodobně se urazí.

  • Proč pořád držíš dietu?

    Autor: istock.com
    Protože jsem pořád tlustá! Muži nechápou, že dietu "pořád" nedržíme. Přesněji ji spíš pořád začínáme. Není fér, že jim metabolismus spaluje rychleji, a není fér, že oni při pohledu do zrcadla nevidí všechny ty nedokonalosti, které v něm vidíme my.

    Nesnažte se mu vysvětlit, co je na vás přesně tlustého, ohavného nebo velkého, on to stejně neuvidí. Stejně jako vy nevidíte, že jste opravdu tak krásná, jak tvrdí váš muž. Tady je to zkrátka z obou stran předem prohraná bitva.

  • Proč kecáš s kamarádkou celé hodiny?

    Autor: istock.com
    Protože si máme pořád co říct! Na to ovšem následuje další otázka: "A o čem se proboha celou tu dobu bavíte?" Nooo, o všem. O něm, o kolegyni, o práci, o Vánocích, o oblečení, kosmetice, dětech...

    Ano, přestože mu poskytnete poměrně vyčerpávající odpověď, ne, pořád to nepochopí. Jemu stačí minuta na to, aby se s kamarádem domluvil na pivo. My na to potřebujeme minut deset. V době neomezených volacích tarifů je to ale přece úplně jedno.

  • Proč se pořád stresuješ tolika věcmi?

    Autor: istock.com
    A zase to slovíčko "tolik". Muži řeší jeden problém, my zvládáme šílet nad deseti zároveň. Zřejmě za to může ta zpropadená schopnost žen zvládat tolik věcí naráz.

    Neumíme problémy odsunout do šuplíku. Musíme nad nimi přemýšlet a řešit je. Všechny a pořád. Takže proč se pořád stresujeme tolika věcmi? Protože prostě můžeme!

  • Co se ti proboha líbilo na Zápisníku jedné lásky?

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Dvě slova. Ryan. Gosling. Potřebuje to snad další komentář?

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.