Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Make-up je pro ženy životně důležitý: Bez něj se chlapovi neukáží celé měsíce

Jak dlouho vám trvá, než se před partnerem odlíčíte? Podle průzumů je to v průměru asi měsíc.
22. října 2013 | 15:21

Také jste už zažila rychlý přesun do koupelny, venku se ještě ani nerozednilo a vy už jste si na obličej pečlivě nanášela make-up, aby vás váš nový objev náhodou neviděl nenalíčenou. Podobně na tom je většina žen, kterým podle průzkumů trvá celý měsíc, než se odhodlají ukázat svou pravou tvář.

Brzké ranní přesuny do koupelny

Šest z deseti žen si na začátku vztahu není úplně jistých, že jsou nenalíčené natolik atraktivní, aby si muže udržely. A tak vstávají dříve, než musí, pečlivě se malují a upravují si vlasy a push-upku nesundávají ani na spaní. Více než polovina žen, se pak nikdy neodličuje a ráno se jen poupraví.

nalíčená žena
Autor: Shutterstock.com
Raději bez sexu než bez make-upu

Až 20% žen nemá první měsíc sex se svým partnerem. Ne, nejsou to stydlivky nebo puritánky a nechtějí s tím počkat až po svatbě, zkrátka jen nechtějí, aby je muž viděl ráno nenalíčené a rozcuchané.

Měsíční zkušební doba

Měsíc je optimální doba na to, aby se dalo zjistit, jak na tom s chlapem žena je. Takže po uplynutí této zkušební doby je většina z nás ochotna odhalit se a předvést partnerovi skutečný vzhled.

Každá žena může mít krásné a smyslné rty.
Autor: Shutterstock
Některým ženám měsíc nestačí

Jsou i takové ženy, které se ani po roce chození partnerovi neukázaly nenalíčené a 3% procenta z nich muž nenalíčené neuvidí nikdy v životě.

Jak to vidí muži

Neodličovat se stresovat se, aby vás partner neviděl tak jak jste je úplně zbytečné, protože podle studií si devět z deseti mužů myslí, že ženy jsou krásné sami o sobě a nepotřebují k tomu líčidla.

Václav (učitel) "Make-up je fajn když slečna někam jde, třeba do společnosti, ale když s ní mám žít, mám raději přírodní vzhled. Spíš přežiju nějaký ten pupínek než tunu make-upu."

Petr (technik) "Upřímně řečeno mám dobrou představivost, takže si naštěstí dokážu představit, jak slečna vypadá pod všema těma vodovýma, co má na obličeji. Ale popravdě řečeno si myslím, že mladý holky jsou hezký bez šminek."

I žena středních let si může zachovat krásný svěží vzhled.
Autor: profimedia.cz
A jak to vidí ženy?

Kateřina Kristelová (moderátoka) "Doba, kdy jsem si přivstala o hodinu dřív, než partner a dala si sprchu, make-up a domácí sexy obleček, jsou nenávratně pryč. Teď už se nehlídám a samozřejmě miluju ty kecy, že bez make-upu jsem nejhezčí. Vím, že partner lže, ale hezky se to poslouchá."

Magdalena Bekeská (kadeřnice) "Z pravidla se líčím hodně, ale můj současný partner mě poznal zrovna ve chvíli, kdy jsem neměla dobrý den, nenalíčila jsem se a v ne úplně stylovém oblečení si skočila jen tak na oběd. Tehdy mi řekl, že jsem krásná, voním a jestli bych nechtěla jít na rande."

Eva Nettlová (grafička) "Ven nechodím nenalíčená nikdy, ale nepatřím mezi ty ženy, které by ráno vstávaly dřív, aby je chlap neviděl bez nalíčení. Můj partner mě tak poprvé spatřil bez make-upu asi po týdnu, když jsem u něj poprvé přespala. Jsme pořád spolu, takže se nelekl."

Kamila Pelcová (prodavačka) "Jsem s přítelem něco přes rok a přiznávám, že bez řasenky a alespoň tónovacího krému mě ještě neviděl. Nemyslím si, že by mě nemiloval, kdybych chodila nenalíčená, ale tak nějak to ke mně patří a cítím se nesvá, když se nenalíčím."

Nenalíčená žena
Autor: Shutterstock.com
Andrea Zelníčková (redaktorka bleskprozeny.cz) "Svůj nenalíčený obličej jsem před přítelem skrývala poměrně dlouho. Ráno jsem vždy vyletěla z postele jako střela a po sprše jsem si pravidelně a hlavně "nenápadně" nanášela vrstvy make-upu. Vydrželo mi to asi 2 měsíce, než mě jednou nachytal nenalíčenou a řekl mi, že jsem krásná. Od té doby se odličuji hned, jak přijdu domů a cítím se přirozeně a spokojeně."