Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 zlomových momentů vašeho vztahu: Ustojíte je, nebo se rozejdete?

Zlomové situace vašeho vztahu vám mnohé napoví
6. září 2013 | 14:00

Každý vztah má své mouchy, díky kterým občas zauvažujeme, jestli má smysl zatnout zuby, nebo se raději vypravit o dům dál. Některé zlomové situace jsou ale pro všechny vztahy společné. Které to jsou?

1.    První polibek
Nebo spíš až ten druhý. První polibek, podobně jako první sex, s sebou nese mnohá očekávání a nemusí vždy dopadnout úplně podle našich představ. Ten druhý už je ale bez stresu, a pokud se zdá stejně špatný, jako ten první, může to znamenat, že si pravděpodobně nesednete ani v posteli.

Víme, sex není všechno, ale opravdu chcete být s někým, kdo ve vás nevyvolá to vzrušující mrazení, při kterém se vám podlomí kolena?

Hlasité chrápání možná nebudete chtít poslouchat každou noc
Autor: Shutterstock.com
2.    První společný spánek
Absurdní? Ne tak docela. Dá se totiž předpokládat, že to co se bude dít první noc, můžete očekávat i každou následující.

Zapomeňte na vášnivý sex a něžné tulení a raději si všímejte těch přízemnějších věcí. Spí nahý, nebo v ponožkách? Mluví ze spaní? Je náměsíčný? Chrápe? Pokud ano, ujasněte si, jestli s tím dokážete bez problémů usínat noc co noc po jeho boku.

3.    První večírek
A nemusíte ho hned pořádat vy. Řeč je o jakékoliv párty, kterou poprvé navštívíte společně, jako pár.

Pokud je ochoten společensky konverzovat s vaším nadřízeným, nebo vás se samozřejmostí představit tomu svému, současně vám nezapomíná dolívat drink a nad ránem s úsměvem zavolá taxík, protože si poslední hodinu stěžujete, jak vás bolí nohy z těch vysokých podpatků, máte velmi slušné šance na dlouhou budoucnost.

Alergie na sperma znemožňuje manželům sex.
Autor: Shutterstock
4.    První debata o sexu
I sebelepší milenec není robot a vaše tělo nefunguje na tlačítka. Možná se vám do rozhovoru na téma „Jak na to“ zrovna dvakrát nechce, ale rozhodně je lepší vytáhnout karty na stůl, než hraně sténat a myslet na zítřejší snídani.

Není neschopný, jen možná ještě neví jak na vás, tak mu to řekněte. A pokud se ani pak nic nezmění, máme pro vás slova Samanthy Jonesové: „Udělá mi to špatně jednou – jeho ostuda. Udělá mi to špatně dvakrát – moje ostuda!“

5.   První zpráva od bejvalky
Kdo by nemiloval partnerovy ex-přítelkyně. Tím spíš, pokud neberou větu „Zůstaňme přátelé“ jako otřepanou frázi a dají o sobě čas od času vědět. Bohužel je na vás a na partnerovi, jak na takové volání z minulosti zareagujete. Projedete mu telefon a facebook? Zasmějete se a mávnete rukou? Vaše reakce napovídá, jak moc mu věříte. A pokud mu nevěříte už teď, bude to později lepší?

stěhování
Autor: Shutterstock.com
6.   Velké finále: Společné stěhování
Je potřeba něco dodávat? Ať už se stěhujete vy k němu, on k vám, nebo oba do nového bytu, to kolik prostoru vám dovolí (nebo vy jemu) dává najevo, jak si ve vztahu stojíte.Navíc oba budete mít možnost pozorovat návyky toho druhého a věřte, že ne vždy se vám budou úplně zamlouvat. Pokud ale bez problémů zvládnete první období sžívání, jste kompatibilní.

Autor: brig