Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

6 tipů, jak najít toho správného chlapa

Neriskujte a pusťte si do života chlapa na celý život.
31. července 2013 | 08:00

Představte si víc než milion lidí, kteří se večer nemají ke komu přitulit, nikdo jim nešeptá: „Miluju Tě!“ a večeře vaří jen sami pro sebe. Odhaduje se, že jen u nás je právě tolik samotářů. A většina z nich touží po lásce a vztahu. Jen nevědí, jak na to…

Jak poznat, že tentokrát vztah neskončí katastrofou? Neriskujte a pusťte si do života chlapa na celý život. Koučka Lenka Černá vám poradí, co musíte udělat, abyste tentokrát poznala toho pravého.

1. Fáze: Příprava

1. Pracujte sama na sobě

Chcete zajímavého muže, který ví, co chce, nesloží se z každého problému a můžete se o něj opřít? V tom případě byste sama měla mít dost sebevědomí, srovnané hodnoty a umět se s životem poprat. Zakomplexovaná troska k sobě přitáhne jen další podivné existence. „Pokud chcete mít hezký partnerský vztah, měla byste mít i hezký vztah sama k sobě,“ tvrdí Lenka Černá. Platí totiž jednoduché pravidlo: Vztah musí obohacovat a bavit oba. Takže pokud se budete plaše krčit v koutě, nebo naopak celé hodiny mluvit jen sama o sobě, a nebudete mít zdravé sebevědomí, těžko zaujmete sebevědomého a zajímavého muže.

Léto je čas romantických schůzek a svádění. Využijte toho, třeba najdete osudovou lásku.
Autor: Foto scom
2. Srovnejte si požadavky

„Chci, aby mě měl rád takovou, jaká jsem,“ odpověděla mi pětatřicetiletá singl Kristýna, když jsem se jí ptala, jakého muže chce najít. Jenže to je trochu málo. Samozřejmě všechny chceme, aby nás muž miloval, ale co dál? „Rozdělte si své požadavky do čtyř oblastí - práce, vztahy, zdraví, peníze. Napište si na papír, co od partnera vlastně požadujete a co pro vás naopak není důležité. Uvidíte, že se vám bude muž hledat lépe, protože si uvědomíte, jakého chcete (a naopak rozhodně nechcete),“ radí koučka.

2. Fáze: Hledání

Víte jaký je nejlepší den pro nalezení nového partnera a který den je nejvhodnější pro narození dítěte?
Autor: Profimedia.cz
3. Jděte do toho!

„Mami, koukej chodit do společnosti. Nemysli si, že ti nějakej princ zazvoní u dveří,“ radila mi moudře moje dvanáctiletá dcera, když jsem zůstala bez chlapa. Já její radu sice nevyužila, protože můj princ opravdu zazvonil u dveří, ale pro většinu hledajících je nad zlato. Prostě se nebojte se seznamovat. Když to nevyjde, nevadí. Důležité je něco dělat. Choďte mezi lidi, najděte si nového koníčka, neodmítejte pozvání přátel. Nikdy nevíte, kde narazíte na toho pravého. Zároveň ale nešilte a netlačte na pilu. Však on časem přijde.

3. Fáze: Soužití

...
Autor: profimedia.cz
4. Otestujte ho

Dejme tomu, že fázi hledání už máte za sebou a přemýšlíte, jestli váš princ je ten pravý. Než ho pustíte naplno do svého života, trochu ho otestujte. Já začala společným víkendem s dětmi. Ten toho prozradí spoustu. Mně třeba to, že můj milý zmatkuje při odjezdu, ale zbytek volna je s ním legrace a pohoda. Odborníci doporučují odjet na společnou dovolenou (ideálně trochu extrémní - třeba pod stan nebo na vodu) a sledovat, jak se partner chová, co dělá, co mu vadí, jaké má zlozvyky… Stejně prověří vaše budoucí soužití společné budování, ale i drobná rekonstrukce bytu nebo domu, velký nákup či třeba obyčejná chřipka. Ale pozor si musíte dát i na sexuální spokojenost. Pokud vám to už teď v posteli skřípe a vy si říkáte, že se to třeba spraví a že milování není tak důležité, dejte si pozor. Kvůli nefunkčnímu sexu už zkrachovala spousta slibných vztahů…

kuchařka
Autor: Shutterstock.com
5. Pečujte o něj


Konečně jste ho našla, obstál ve vašem testování a vy jste šťastná, že máte toho pravého. Gratulujeme! Ale ani ta největší láska nevydrží věčně. Tedy m jestliže se oni správně nestaráte. „Travte spolu volný j čas, řešte spory domácí ústavou a domlouvejte se i o tom, jak budete zvládat malichernosti. Vztah s je jako dům. Nebudete-li o něj pečovat, jednoduše j vám jednou spadne na hlavu,“ říká Lenka Černá. v A když si nevíte v čemkoli rady, nechte si poradit od zkušeného kouče nebo psychologa místo d toho, abyste u něj skončila za dvacet let s manželskou krizí.

...
Autor: profimedia.cz
6. Věnujte se sama sobě


I když jste ve vztahu šťastná a máte chuť se svým milým trávit každou volnou minutu, nezapomínejte m sama na sebe. Naordinujte si dny, kdy budete t dělat jen to, co vám udělá dobře. Ale sama. Jděte d na masáž, s kamarádkou na víno, do sauny, nakupovat n šaty… Cokoliv. Investujete tak nejen do sebe, ale i do svého vztahu. Nakonec vy jste přece to nejdůležitější, co v životě máte!

Autor: Majka Vinická