Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Posíláte si partnerem erotické MMS? Provozujete (nebezpečný) sexting!

Erotické mmsky jsou sexy, jenže někdy vám můžou pekelně zavařit
12. července 2013 | 06:00

Sexting. Co to je? Velmi snadno se ho můžete dopustit například tím, když svému milovanému protějšku bez ostychu zasíláte své erotické fotky, nebo videa. Jenže co když pak vztah nedopadne zrovna ideálně?

Představte si situaci, kdy jste extrémně zamilovaní a šťastní. Váš partner, nebo partnerka je nalazen na stejnou erotickou vlnu a navzájem si zasíláte erotické fotografie. V tu chvíli to neřešíte, protože tím získáváte partnerovu maximální pozornost a lichotí vám, když na vaši zprávu reaguje víc, než potěšeně. Nic ale není věčné.

Pomsta může být drsná

Existují situace, kdy se chce zhrzený ex-partner jednoduše pomstít a začne tyto citlivé materiály umisťovat na internet či vás s nimi vydírat.

„Je důležité si uvědomit, že tyto kompromitující materiály jsou věčné. Nikdy nevíte, kdy je daný člověk může použít proti vám. Proto je dobré si vždy dobře rozmyslet, komu podobné věci posíláte,“ řekl Martin Kožíšek, manažer internetové bezpečnosti ve společnosti Seznam.cz.

Jako oběť sextingu následně můžete být vystaveni harašení či sexuálním útokům. Chcete vědět, jestli vaše fotografie nikde ve světě nekoluje? Na internetu existuje řada programů, které dokáží zjistit, zda tomu skutečně tak není. Jeden z nich naleznete například na adrese www.tineye.com.

Víte, co dělá vaše dítě?

Dnešní děti by se bez chytrých telefonů neobešly. Na sociálních sítích se to jen hemží třináctiletými dívkami polonahými před zrcadlem a rachitickými poberty, kteří se pyšně zvěčňují ve fitness centrech. Tyto a podobné fotografie vystavuje na internet až 10% českých dětí. Co s tím?

„Nahá fotografie dítěte může v cizích rukách napáchat ohromnou škodu. Pachatel může dítěti vyhrožovat, že fotky vyvěsí ve škole, na sociální síti nebo je ukáže rodičům. Vystresované dítě pak pod tlakem souhlasí třeba s nafocením dalších aktů a v horším případě i s osobní schůzkou, která může skončit tragicky,“ doplnil Kožíšek. 

Autor: ema