Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nespalte se při letní lásce: Co dělat, když už nepomůže ani opalovací krém

Letní lásky nás občas mohou i spálit
17. května 2013 | 14:00

Letní láska. Patetické spojení dvou slov či na první pohled ukrytý potenciál? Dlouhé letní noci, bouření hormonů, optimistická nálada, odhalená těla a nespoutané seznamování. Přesně tak si většina lidí představuje vztahy navázané v průběhu prázdnin.

"Ženy jsou citlivější než muži a krátkodobé vztahy snášejí mnohem hůř. Záležitost na jednu noc, která nevyústí ve vážnější vztah, se pak dostává do roviny těch zážitků, na které je lepší zapomenout,“ vysvětluje odlišný postoj mužů a žen odbornice na vztahy Martina Horáková z internetové seznamky Leyter.com. Přestože se muži krátkodobými zážitky spíše baví, ženy se od nich odpoutat tak snadno nedokážou.

Držte emoce na uzdě

Pokud se vám letní láska nevyhne a stále nevíte, zda vydrží či ne, nedržte se úplně striktně svých citů a zapojte rozum. Mějte na paměti, že takový vztah nemusí dlouho vydržet a proto si udržujte určitý odstup, který vám pomůže případné zklamání překonat. Náplast na bolavé srdce stejně dobře nabídne bohatý kulturní program jak v létě, tak na podzim. Na jiné podobně hojivě působí sport. Jděte plavat, běhat nebo vyrazte na kolo.

Faktor na city

Letní lásky nás občas mohou i spálit
Autor: Shutterstock.com

Kromě opalovacího krému, slunečních brýlí a slušivé pokrývky hlavy si na léto připravte i vysoký ochranný faktor pro své city, který se nejlépe aplikuje v neomezených dávkách v podobě času stráveného s přáteli. Chcete-li se vyhnout náhlému konci, který zanechá hluboký šrám, nepouštějte se do ničeho vážnějšího, než je pár večerů strávených na večeři, v kině nebo na procházce.

Vyrazte ven

A co když to nedopadne? Nejlepší je nedusit v sobě vztek. Léto je navíc ideálním obdobím na dlouhou procházku přírodou. Díky fyzické zátěži se špatná nálada samovolně odbourá a kapesníčky budou potřeba jen na utření potu.

Autor: Eva Dvořáková