Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Miluji tě: Jak to říct muži a nevystrašit ho?

Kdy mu říct, že ho milujete?
30. dubna 2013 | 10:10

Spousta z nás zažívá novou lásku, seznámení, chození na romantické večeře, schůzky… Ale když už vztah trvá nějakou dobu, a vy cítíte, že se z pouhé sympatie stává něco silnějšího a chcete se vyslovit, najednou nevíte jak na to. Bojíte se, že byste partnera mohla vystrašit?

V mnoha studiích se píše, že muži se do žen zamilovávají daleko rychleji, než něžná pohlaví do nich. Také jsou to právě oni, kdo většinou vysloví slova lásky. Jenže pokud se k tomu váš vyvolený stále nemá, co s tím?

Bohužel i tato dvě slova mohou způsobit velké fiasko. A to tehdy, když ten druhý není absolutně připraven na to, co se mu právě hodláte říct.

Je vůbec zvyklý na city?

Nejdříve si důkladně uvědomte, v jakém rodině váš přítel vyrůstal. Jsou jeho rodiče vstřícní, sem tam ho pochválí, pohladí a obecně se chovají láskyplně a s pochopením? Pak je to jen dobře pro vás. Evidentně slova lásky slýchat v dětství víc, než dost a proto pro něj nebude problém, vyrovnat se s vaším vyznáním.

Kdy mu říct, že ho milujete?
Autor: Shutterstock.com

Pokud je to naopak a přítel vyrůstal v komplikovaných vztazích, neúplné rodině, nebo měl nějaké problémy, může ho pouhopouhé: „Miluji tě!“ vystrašit. On se pak může cítit spoutaný závazkem, o kterém ani neví, co si má myslet. Často si spousta mužů tato dvě slova mylně spojuje s ženinou touhou po svatbě a po dítěti. Někteří lidé, bohužel, používají toto vyznání manipulativně. Chtějí tím naznačit, aby je partner neopouštěl, pokud cítí, že se vztah řítí pomalu ale jistě do záhuby.

Kdy neříkat miluji tě?

* Pokud jste hodně emocionální a občas nedokážete myslet racionálně.
* Pokud jste hodně pila. To raději držte jazyk za zuby.
* Pokud jste vzrušená, nebo nabitá sexuální energií po božském sexu.
* Pokud chcete slovy odměnit partnerovo gesto, které kvůli vám udělal.

Takže kdy je ten správný čas?

Obvykle je nejlepší počkat alespoň pár měsíců, když už jste přesvědčená, že má váš vztah nějakou šanci být stabilní. Pokud tedy  zjistíte, že je to s vaším mužem běh na dlouhou trať, měli byste si sednou a promluvit si o svých pocitech a zjistit, zda-li jste naladěni na stejnou vlnu.

Zeptejte se ho, jak si představuje budoucnost, jaké má sny, plány, nebo názor na společné soužití a děti. Podle toho všeho, co o něm zjistíte, se rozhodněte, zda-li je to doopravdy ten správný „adept“ na to, abyste mu řekla, že ho milujete.

Pokud ale vezmeme fakt, že jsou to celkem závazná slova, je dobré s nimi vždycky spíše počkat, než s nimi spěchat. Koneckonců, nic není příjemnější, než vědomí, že vám vaše city někdo opětuje a miluje na oplátku.

Kdy mu říct, že ho milujete?
Autor: Shutterstock.com

Autor: Eva Dvořáková