Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chcete vědět, jaký je? Vezměte ho tancovat!

Nejvíc ze svého já odhalujeme právě při tančení.
15. dubna 2013 | 11:00

Nemáte jasno, jaký váš milý vlastně je? Chcete se víc dozvědět o jeho povaze? Hodně vám o něm prozradí to, jak tancuje!

Na základě určitých pohybů se dá dobře rozpoznat osobnost každého z nás. Zjistilo se, že nejvíc ze svého já odhalujeme právě při tančení. Hudba totiž evokuje silné emoce, které můžeme nevědomky vyjadřovat právě prostřednictvím těla. Tak se dá rozpoznat i pět základních typů osobnosti: extrovert, neurotik, člověk s otevřenou myslí nebo muž svědomitý a spolehlivý.

Extroverti
Jsou otevření, mají rádi rozmanitost a změny ve vztazích s jinými lidmi. Jsou ale také impulzivní. Nejdřív činí a potom teprve přemýšlejí. Pohybují se nejvíc celým tělem, kolem celého parketu. Často energicky a hodně pohybují rukama a nohama.

Tančí
Autor: Shutterstock.com
Lidé s otevřenou myslí
Mají tendenci tancovat rytmicky, nahoru a dolů, většinou stojí spíš na místě a nevyužívá celý prostor parketu, jako mnoho jiných typů.

Neurotici
Neurotik je obecně vzato osoba trpící neurózou, což je lehčí typ psychického onemocnění. Projevují se pocity nespokojenosti, úzkosti, neštěstí, stále mají z něčeho strach. Tancují ostrými a trhavými pohyby rukou i nohou. Často to spíš připomíná bojové umění než tanec.

Klasičtí „sympaťáci“
Sympatičtí muži mívají většinou jemnější taneční styl, pohybují se po parketu od kraje ke kraji a jemně při tom kývou rukama a nohama. Žádné „virgule“ nepředvádějí.

Svědomití a zásadoví chlapíci
Pohybují se po celém parketu a hodně hýbou rukama – do větší vzdálenosti a rozmáchleji, než ostatní. Nepůsobí přitom ale kupodivu nijak směšně.

Autor: sia