Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

10 důvodů, proč muži nechtějí vážný vztah

8. června 2012 | 20:45

„Uvidíme se zase zítra.“ Tak přesně podobných vět se muži nejvíce bojí, pokud teprve zvažují vážný vztah. Myslí si, že skončí veškerá sranda a nastane už jen období temna.
 

Nemějme to mužům za zlé. Žena, kterou milují, je totiž zároveň k smrti děsí: Právě proto, že je omámila, je úchvatná a chtějí, aby taková zůstala až na věky - amen. Ale, co když nezůstane?

Vystrašený mužský mozek chrlí stresové hlášení, protože ženský mozek je pro něj neproniknutelná pevnost a její reakce, proměnlivé a absolutně nepředvídatelné. Proto, pokud chcete muže zdárně ulovit, odhalte (a střezte se):

10 zásadních věcí, které ho děsí

1. Budete se ho snažit změnit

Která by se o to nepokusila, že? V procesu sbližování rády přehlížíme i ty ne zcela ideální vlastnosti partnera s podvědomým plánem, že až bude nadobro náš, přeměníme si ho k obrazu svému a zformujeme do dokonalejší verze.

Pravda, jsou určité maličkosti, které mu nenápadnou mravenčí prací vtlučeme do hlavy (barva ponožek, proč jíst sushi, jak správně luxovat, kulturní preference...).
Pokud však doufáte, že o proti svému přesvědčení jen kvůli vám začne být monogamní, přestane pít, kouřit marihuanu, zatouží znenadání po dětech a podobně, ošklivě se spálíte.

Když se nedokáže bavit s ostatními, má asi nějaký problém.
Autor: profimedia.cz
2. Začnete se chovat jinak

Žádný muž si samozřejmě předem nemyslí, že se po pěti společných letech pomátnete a dáte se k nějaké sektě. Ale semínko neklidu v něm je, když tak postupně odhaluje naší komplikovanou povahu.

Snažte se zůstat taková, jakou vás poznal, prostě si i vedle něj žijte svůj život. Nepřestávejte chodit ven se známými, cvičit, učit se angličtinu… přizpůsobte si jen to, co potřebujete a budete v pohodě.

3. Že bude méně sexu

... a možná nakonec nebude žádný. V každém z nich dřímá hluboko zakořeněný strach, že ten úžasný sex, ohromné kousky, které mu dnes předvádíte, jsou jen lákadlo. Když ho klofnete, určitě mu tyto požitky časem zatípnete (abyste s ním mohla manipulovat a vydírat ho: Pokud nepojedeš k našim, já pak "ne..."), a když nebude chtít být nevěrný, zůstane chudák zubožený bez sexu.

SEX
Autor: profimedia.cz

4. Budete ho sekýrovat

Muži se obecně děsí toho, že se k nim budeme chovat jako matky k malým dětem. Sekýrování a kritika jsou pro chlapské ego frustrující. Jestli ho potřebujete usměrnit, zaobalte příkaz do diplomatické dohody, nebo jej hojně prošpikujete humorem.

5. Že mu zošklivnete

Jde o mýtus o ženách, které po svatbě zákonitě přiberou patnáct kilo, přestanou si barvit vlasy a nosí už jen vytahané tepláky. Mají se pak muži poohlédnout jinde? Pozor! I oni přibírají a dělají se jim vrásky, proč tedy mají za tento přirozený proces odsuzovat nás?

Je to sice únavné, nákladné a žere to čas, ale jisté je, že určité oběti podstoupit musíme. Pro opačné pohlaví budou vždy krása, šarm, sukně správné délky a výstřih určité hloubky největší devizy.

Problém s vlasy se věkem zhoršuje.
Autor: profimedia.cz

6. Je rozvedený

Rozvod ještě nezpracoval, to lze chápat, ale může se klidně stát, že ho nezpracuje nikdy. Pokud to trvá déle než půl roku, neprohádejte zbytečně společný život ve víře, že ho to jednou přejde.

7. Na vztah není připravený

Může být mladý, může mít špatnou zkušenost s ženou z minulosti, může být ještě nevybouřený. Prostě nikdy vám nebude schopen dát to, co potřebujete.

8. Nevěří vám

Jen vy můžete pochopit proč. Možná ale nevěří ženám z principu a to už zavání psychickou chorobou.

Kdo má u vás doma navrh?
Autor: profimedia.cz

9. Moc tlačíte

Ultimáta a klasické buď a nebo dokáží odehnat i otrlé jedince. Jasně, občas to jinak nejde, ale určité výrazy a slovní spojení jsou pro mužské ucho nesnesitelné, ať je jeho láska sebevětší.

10. Až tak moc vás nežere!

Nakonec, ale vlastně v první řadě, je tu fenomén popsaný už v legendární knize "Až tak moc tě nežere", která je dost tvrdě napsanou příručkou o mužském vztahu k ženám. Bohužel, pravda bývá někdy až tak jednoduchá.

Autor: lesk.sk, bak