Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Příběh čtenářky: Dítě chci, ale společný život ne!

29. dubna 2012 | 09:16

Marie a Miloš si užiívají takzvaného mingle vztahu. Nejsou svobodní, ale nejsou ani svoji. Problém ovšem nastal, když si Marie uvědomila, že chce miminko, ale nechce se vzdát své samostatnosti.

Když se Marie do Miloše před sedmi lety zamilovala, budoucí život neřešila. Žila už pět let sama, sem tam sice s někým chodila, ale domů si nikoho stěhovat nechtěla.

Dítě ano, ale společný život ne!

Podobně na tom byl Miloš. „Tehdy jsem byl čerstvě rozvedený a Marie byla lék na moje rány. I když jsem byl zamilovaný, chtěl jsem žít sám. Jeden náročný a nepovedený vztah mi docela stačil a já potřeboval hlavně čas,“ vypráví. V tom se s Marií naprosto shodovali a všechno se zdálo v pořádku.

mimino
Autor: Profimedia.cz

Dvakrát týdně se navštěvovali, vyrazili na večeři, koncert nebo za společnými kamarády.

Víkendy a dovolené trávili buď každý zvlášť, nebo dohromady. 

Miminko je problém

Až donedávna jejich mingle vztah probíhal celkem harmonicky. Jenže bezdětné Marii se začaly ozývat biologické hodiny. „Chci miminko a vím, že mám nejvyšší čas, ale nechci se vzdát svého klidu a pohody.

Neumím si přestavit, že se budu muset Milošovi přizpůsobovat, snášet jeho rozmary, dívat se na to, jak se válí u televize, rozčilovat se, že je zase v hospodě, a sama si nedělat, co budu chtít. Problém jsou i jeho dcery. Mám je obě moc ráda, ale ony jsou u něj někdy také týden, a já na to nejsem zvyklá. Chci se starat sama o sebe a maximálně o své dítě. Ne o chlapa a jeho děti z předchozího manželství,“ popisuje svůj problém Marie.

mimino
Autor: Profimedia.cz

Jenže do toho se Milošovi nechce. „Jen bych platil další alimenty, a stejně byl sám. To už nechci. Buď si pořídíme dítě a budeme spolu, nebo nic,“ vysvětluje svůj postoj.

Jestli jejich neobvyklý vztah těžkou krizi zvládne, nebo si každý najde partnera, který bude víc jejich představám vyhovovat, se teprve uvidí.

Marie (39 let) a Miloš (45 let)

Autor: Majka Vinická, Kema