Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

6 triků obdivovaných slavných žen: Muži vám budou klečet u nohou

Zkuste některé z triků slavných obdivovaných žen historie a přesvědčte se, že zaručeně fungují.
15. března 2012 | 17:46

Jak to některé ženy dělají? Na první pohled žádné krásky nebo sexy "samice", ale muži je milují. Vášnivě a oddaně. My však víme, v čem se skrývá jejich tajemství.

Pokud si myslíte, že slavná Kleopatra, žena, která okouzlila vládce Říma, byla extra nádherná diva, za kterou by se i dnes otočil každý chlap, jste na omylu. Ani Anna Boleynovou nevypadala zrovna nejlépe, a přitom se pro ni Jindřich VIII. rozvedl a zavrhl katolickou církev. No a co říkáte na Camillu? Ženu, která prý byla milenkou prince Charlese i během jeho manželství s mnohem krásnější princeznou Dianou a nakonec zaujala její místo? Jak si obyčejná měšťácká a dcera "společnice" Jeanne Poissonovo získala srdce Ludvíka XV., kterého ovládala až do své smrti? Navzdory mnoha rozdílům měly tyto dámy některé společné rysy a schopnosti, kterými si uměly muže omotat kolem prstu. Zkuste některé jejich triky a přesvědčte se, že opravdu účinkují.

1. Pečujte o svůj vzhled
Se zdravíčky opatrně.
Autor: profimedia.cz

Slavná Madame de Pompadour si svého krále doslova vyčíhala. Věděla, kam půjde na hon a jakože náhodou se tudy vezla ve svém otevřeném růžovém kočáru v nebesky bílých šatech, dokonale upravená, navoněná, odpočatá a připravená zaujmout. Král neodolal a už byl její. Líbila se mu, protože byla vždy sladěná, její růžová líčka jsou dodnes symbolem svůdnosti, zdánlivé nevinnosti. Žena, která o sebe dostatečně nedbá, se nemůže divit, že se její drahý otáčí za jinými. Kleopatra měřila jen 150 cm a podle historiků měla masitou nehezkou tvář. Své nedostatky dokonale zakrývala make-upem, používala parfémy namíchané z cedru, skořice a myrhy a starala se o své tělo.

2. Dopřejte mu volnost

Umíte si představit, že by Madame de Pompadour, Kleopatra, Camilla nebo Anna Boleynova kontrolovaly své krále, neposkytly jim pocit volnosti a svobody? Žárlivost je do jisté míry akceptovatelná, ale moudrá žena ji nikdy neukazuje. Pokud muž zjistí, že ho chcete dirigovat a řídit mu život od rána do večera, dříve či později pravděpodobně couvne a začne hledat únikový východ. Jasně, že se dá zařídit, abyste o všem věděla (někdy je lepší nevědět), ale je třeba třeba to dělat šikovně a v žádném případě ho nedržet doma jak přivázaného na řetězu. Když se z něj utrhne, poběží co nejrychleji pryč.

Umění flirtu se dá naučit. Stačí se nebát.
Autor: profimedia.cz
3. Chvalte ho a obdivujte

Podle mnoha průzkumů mužům chybí více obdivu ze strany žen. Považují to za jednu z příčin, proč v partnerství vznikají problémy. Muži obletované ženy to věděly už dávno. I proto měly takový úspěch. Ačkoli byly často moudřejší než jejich lásky, nedaly to najevo. Nikdy mužům přímo neříkaly, aby udělali to či ono. A přitom řídily celé státy. Takže se přestaňte tvářit, že všechno víte, přiznejte jim jejich důležitost. Budete se mít jako v bavlnce.

4. Buďte zábavná, jemná, ale sebevědomá

Přestože ani Anna Boleynova nebyla krasavice, mužům se velmi líbila. Vyzařovalo z ní sebevědomí a francouzský šarm. Chovala se kultivovaně, uměla zajímavě vyprávět a ještě zajímavěji mlčet. I provokovat, dráždit, slibovat beze slov. Velmi jí v tom pomáhalo vzdělání a přehled. Jindřich VIII. nenáviděl psaní dopisů, ale pro Annu to dělal s radostí. Sedmnáct jich je uložených ve Vatikánské knihovně.

TIP: Večer podle Anny
Zjistěte, co má váš drahý rád a jděte s ním třeba na hokej či do muzea lokomotiv. Pak mu připravte jeho oblíbené jídlo a dívejte se mu do očí. Uvidíte, co to s ním udělá.

Umění flirtu se dá naučit. Stačí se nebát.
Autor: profimedia.cz

5. Svádějte ho, buďte ženská

Aby Kleopatra okouzlila Oktaviána, nechala se zabalit do koberce. Tenhle "dárek" ho tak okouzlil, že se do chytré vládkyně beznadějně zamiloval. Totéž se stalo Jindřichovi s Annou či Ludvíkovi s Jeanne. Všechny uměly být ženské, něžné, citlivé a zároveň svůdné a neodolatelné. Věděly, že kdyby "usnuly na vavřínech", znamenalo by to ztrátu prvenství a nástup sokyní.

6. Mějte společné zájmy

Camilla a Charles měli odjakživa množství společných zálib a koníčků. Proto se tak často setkávali, měli společné známé, chodili na stejné párty. Najděte si něco, co vás oba těší a dělejte to spolu. Bude vám fajn a leccos se dozvíte.

Autor: Nový čas pre ženy, Klena