Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Proč nám muži lžou? Co říkají a co si opravdu myslí!

25. ledna 2012 | 10:00

Milosrdné lži používáme na všech frontách a jsou v nich trénovaní i pánové. Lžou nám o velikosti našeho pozadí, o počtu jejich expartnerek nebo o vypitých pivech. Zajímá vás, proč a co si myslí doopravdy, když říkají…

Víte, že každý muž ročně řekne v průměru 1 092 lží, zatímco průměrná žena jen 728?

Obvyklé mužské lži

To víš, že nejsi tlustá

Co si budeme namlouvat, na otázku týkající se vašich tělesných proporcí neexistuje jiná odpověď. Představte si, že by vám, nedej bože, řekl pravdu a řekl, že jste po létě pět kilo

Nevím jak vy, já bych s ním minimálně dva dny nepromluvila a celou dobu bych v duchu přemýšlela, jak jsem si mohla vzít takového netaktního hrubiána bez špetky citu. A že tohle je tenký led vědí i pánové, kteří se snaží neranit naše city a nezlikvidovat zbytky sebevědomí.

Co si myslí opravdu:
No tak pár špeků bys shodit mohla. Přece si nemůžeš myslet, že když se večer nacpeš čokoládou, budeš ráno o tři kila hubenější. Stálo by za to si sem tam zaběhat a přestat večeřet. Ploché břicho a pevné tělo je prostě sexy.

Sluší ti to

Co na tom, že máte díru na punčoše, každou ponožku jinou a pruhované triko ke kostkované sukni. On to stejně nevidí. Jak by také mohl, když ještě ani nezvedl oči od novin nebo myslí na to, že už jste dávno měli být na cestě.

Na druhou stranu, stejně má absolutně odlišný vkus, a i kdyby sebral odvahu a řekl, že tenhle model není nic moc, mávla byste nad tím rukou. „Ty se tak vyznáš v módě!“

Co si myslí:
Jako by záleželo na tom, co máš na sobě. Hlavně už se nepřevlékej a neptej se na hlouposti.

Opravdu ti moc sluší
Autor: shuterstock.com

Jsi nejkrásnější na světě

Tady se prostě jen muž snaží získat lží nějaké body navíc a ubrzdit naši hysterickou žárlivost. V období zamilovanosti nás určitě jako extra krásku opravdu vidí, ale nakonec skončí růžové brýle na smetišti milostné extáze a zůstane realita – tedy vrásky, kruhy pod očima a pár kil navíc.

Co si opravdu myslí:
Proč bych jí neudělal radost, nakonec je to skoro pravda. Připadá mi docela hezká. Alespoň většinou.

Měl jsem jen dvě piva

Legendární a věčná lež, která se dědí z generace na generaci. Vypadá to, že pánové prostě počítají jen to první a poslední a všechny půllitry uprostřed do jejich matematiky nepatří. Na druhou stranu, kdyby se přiznal k deseti čárkám na lístku, byla byste mnohem naštvanější.

Co si opravdu myslí:
Jsem blázen, abych přiznával každé pivo, které mi zvedne náladu? Nebo snad statistik, abych si vedl jejich přesnou evidenci? Přece se nebudu nikomu zpovídat.

Opravdu jsem šel jen na jedno.
Autor: shuterstock.com

Neměl jsem signál

Potřebujete probrat, co máte uvařit k večeři, kdo vyzvedne děti ze školky, nebo jinou věc, a on vám nebere telefon. Je jedno, jestli má jednání, zašel s kamarádem na oběd, nebo prostě jen odpočívá.

Protentokrát odložil své povinnosti na neurčito a užívá si, že nemusí nic řešit. Je to lež, která s láskou nemá nic společného, jen odráží přirozenou mužskou lenost.

Co si opravdu myslí:
Nemusím ti to brát, kdykoli si vzpomeneš, prostě od tebe potřebuji alespoň občas a alespoň na chvíli klid, jinak se zblázním. Mám na to nárok, ne?

Promluvíme si o tom později

Rozebírání problémů a dlouhé rozpravy nejsou právě mužská parketa a pánové udělají cokoli, aby se tomu vyhnuli. Touhle vytáčkou se snaží získat čas, rozmyslet se, co a jak před námi zatajit, a doufají, že na celou věc úplně zapomeneme a oni budou mít pokoj.

Co si opravdu myslí:
Jen to ne. Chci se dívat na fotbal, a ne řešit nesmysly. Nakonec stejně minimálně polovinu jejího monologu nebudu vnímat, tak co.

Hádky jsou na denním pořádku
Autor: shuterstock.com

Měl jsem dvacet milenek, ale žádná nestála za nic

Polovina mužů lže o počtu svých partnerek. Většina si jich pár přidá, aby bylo jasno, že je o ně rvačka a nejsou žádní chudáci. Na druhou stranu vám nebudou vykládat, že vařila nejlepší svíčkovou na světě, uměla břišní tance, které byly tak sexy, a nikdy po něm nechtěla, ať si uklízí talíř od večeře.

Kdyby ho náhodou přepadl záchvat pravdomluvnosti, hodila byste po něm guláš i s knedlíkem, zabalila igelitku a vyhodila ho na ulici. V lepším případě byste jen přestala vařit a odstěhovala se do obýváku.

Co si opravdu myslí:
Horko těžko jsem sbalil tři holky, než se mi podařilo urvat tebe. Ale každá z mých bejvalek uměla alespoň něco, o čem se tobě ani nesnilo.

Autor: Majka Vinická, Kbak