Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Chlapi a romantika: Nejkrásnější vyznání lásky

12. listopadu 2011 | 06:00

Ve filmech lezou zamilovaní muži po římsách svých vyvolených, leje jako z konve a oni jim přinášejí zmoklou kytici růží. Jenže tohle je Hollywood. Snažila jsem se zjistit, jestli romantická vyznání lásky existují i v reálném životě a jaká jsou ta nejkrásnější.

Srdíčkový Kryštof

Přiznám se, že mě k napsání článku inspiroval můj patnáctiletý syn Kryštof. Nakoupil čtyřicet červených a růžových balonků ve tvaru srdce a domluvil se s maminkou své milé, aby ji odlákala z bytu. Mezitím, co byla pryč, nafoukl všechny balonky a zaplnil jimi holčičí pokoj.

Dojemné bylo, že mu nafukovat pomáhal táta jeho dívky, kterému celá akce připadala jako nádherné gesto. Nebyla jsem u toho, ale dovedu si představit výraz v obličeji holky, která vejde do svého pokoje, kde stojí její první láska a všude kolem jsou srdíčka. Jestli jim vztah vydrží, nevím. Ale je mi jasné, že na tento den nebo spíš gesto bude vzpomínat ještě v důchodu.

Na co vzpomínají dospělé ženy?

Andrea, 49 let

Čundr v obýváku
Můj muž mi řekl jen jednou v životě, že mě má rád. Tedy vlastně spíš napsal to na papírek. Zapomínal na narozeniny, na výročí a jeho vyznání lásky nebyla slova ani gesta, ale práce, kterou pro rodinu odváděl. Alespoň to říkal. Trochu mi to chybělo, zvlášť když mi kamarádky občas vyprávěly, jak moc je pozorný jejich manžel, ale zvykla jsem si.

Zjistěte, jaké karty vám oběma hvězdy rozdaly do vaší intimní hry.
Autor: shutterstock.com
Možná i to byl důvod, proč jsem po dvaceti letech manželství podlehla kouzlu Milana. Ten sladkými slovy přímo sršel. Jeho textovky byly plné romantiky, vyznání lásky a já si konečně připadala milovaná a obletovaná. Vyvrcholilo to oslavou mých narozenin. Můj milenec mě naložil do auta, zavázal oči a někam vezl. Vůbec jsem netušila, co mě čeká.

Za ruku mě dovedl do místnosti, kde uprostřed hořel kahan, na něm stál ešus s vodou, na zemi byla celta, v oknech maskovací sítě… Prostě čundr uprostřed obýváku. Rozbrečela jsem se jako malá holka a věděla, že to je to nejkrásnější gesto, které pro mne kdy kdo udělal.

Já totiž čundry, přírodu a country miluju, ale léta se mi o nich mohlo jen zdát. V kolotoči mateřských a manželských povinností na ně jaksi nebyl čas. Možná s Milanem nikdy nebudu žít, možná to krásné, co je mezi námi, časem vyprchá, ale už dnes vím, že tenhle zážitek mi nikdy nikdo nevezme.

Máša, 41 let

Láska psaná křídou na chodníku
Bylo mi sedmadvacet let, když jsem se bláznivě zamilovala do kolegy z práce. Chytla jsem jako papír hned na první schůzce a stejné to měl i on. Motala se mi z něj hlava, nemyslela jsem na nic ani nikoho jiného, chtěla jsem s ním trávit každou vteřinu svého života. A on? Připadalo mi, že mi snáší „modré z nebe“.

Hvězdy vám poradí, jak zapůsobit na muže svých snů.
Autor: isifa.com
Každý den vymyslel něco, co mi vyrazilo dech a dojalo mě k slzám. Jednou ráno jsem vyhlédla z okna paneláku a na chodníku byl obrovský nápis „Mášo, miluji tě.“ Jindy mi přinesl puzzle, na němž po složení bylo vyznání lásky.

Protože jsme se scházeli tajně, udělal mi v autě neuvěřitelný Štědrý den. Rozvěsil ozdoby, zapálil svíčku, pustil koledy a zahrnul mě asi dvaceti dárky. Žádné nákladné ani honosné veledary, ale drobnosti, které byly od srdce.

Není důležité, proč nám vztah nevydržel a naše cesty se rozešly. Já na něj často vzpomínám, na jeho romantickou duši, něžnosti i lásku. Jsem si jista, že něco tak krásného už mě v životě nečeká.

 

Rozhlasové vyznání

Vlaďce Pirichové, Sandře Pogodové a Lindě Finkové z Dámského klubu na Frekvenci 1 se se svými láskami svěřilo několik posluchačů. Co jim ve svých esemeskách napsali?

Tři grácie z éteru: Sandra Pogodová, Linda Finková a Vlaďka Pirichová
Autor: Frekvence 1

O důkazu lásky

„Myslíte si, že může být větší důkaz lásky, než že se můj přítel za mnou přestěhoval přes tři státy, i když nerozumí česky? Navíc skvěle vaří a pečuje o mne. Jsem šťastná jako blecha a snažím se mu oplácet stejnou mincí. Lenka.“

„Můj mužíček je důkazem lásky sám od sebe. Odevzdává celou výplatu, stará se o nás, chystá svačinky pro děti, vaří obědy i večeře a pak si v klidu dopřává pivíčko, posezení na rybách a hokej (chytá v bráně). Děláme každý, co potřebujeme a cítíme, a tak si navzájem dopřáváme lásku. Není nad vzájemnou spokojenost. Ahojte Zuzana.“

„Největší důkaz lásky? Když po dvaceti letech, dvou dětech a 25 kilech navíc mi manžel řekne, že mě hrozně miluje a stále se mu moc líbím.“

„Jsme spolu už deset let a každé ráno, dopoledne v 10 hodin a v poledne mi pošle zamilovanou esemesku. Není to hezký důkaz lásky? Iva.“

O zamilovanosti

„Poznal jsem svou lásku v půl osmé večer. V devět jsem jí nabídl manželství a jsme spolu třicet let. Zamilovanost je náš denní chléb. Máme tři krásné děti, dva vnuky a vnučku.“

„Jsem zamilovaný až po uši už takovou dobu a je to pořád stejně krásné. Chybí mi pořád… když jsem v práci, ale i když je doma třeba ve sklepě. Miluji ji! Je nám oběma 38 let a já bych se nebál pořídit si s ní ještě malého Maxíčka. Vím, že jsem našel svoji druhou půlku srdce. Aleš, Ostrava.“

Vyznání holkám z Dámského klubu

„Ahoj holky. Vždy, když prší a voda padá k zemi, po vás moc stýská se mi. Jste jako šíp vystřelený z kuše do mé rozechvělé duše. Večer, když už uléhám a vzpomínám, mé rty šeptají vaše jména vždy, když usínám. I když doma hraje bedna, radši budu poslouchat moje kočky z Frekvence 1. Tomík.“

Autor: Majka Vinická, Kbak