Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Muži poznají osudovou lásku na první pohled, ženy potřebují šest schůzek

Mužům stačí chvilka, ženy potřebují více času na to, aby zjistily, že našly toho pravého
17. srpna 2011 | 22:05

Mužům stačí málo. Podle nového britského výzkumu jsou schopni v ženě poznat svou osudovou lásku na první pohled, kdežto ženy se zamilují klidně až na šestém rande.

Vůně parfému, úsměv, uhrančivý pohled. Podle britských vědců mužům stačí pouhý pohled na ženu k zamilování do konce života. Nemusejí s ní ani mluvit. To ovšem neplatí pro ženy. Potřebují čas, aby zjistily, že on je ten pravý.

Podle výzkumu, který podstoupilo 1500 žen a 1500 mužů ve věku od 16 do 86 let, se jeden z pěti mužů dokáže zamilovat na první pohled, přes polovinu z nich uchvátí žena na prvním rande a skoro celý zbytek v tom byl až po uši do třetího rande. Žena schůzek ke stejnému výsledku potřebuje aspoň šest. Jen jedna z deseti žen uvedla, že si byla láskou jistá už po prvním setkání.

"Ženy jsou komplikovanější, muži více povrchní. Těm stačí i pouhý pohled. Ženy si po schůzce pokládají otázky, zda je muž schopný je zabezpečit, ochránit a být dobrým otcem jejich dětem, to chlapi nedělají," řekl profesor Alexander Gordon, který výzkum vedl a sám byl výsledkem překvapen. Studie totiž vyvrací všeobecný dojem, že ženy vidí muže a podlamují se jim kolena.

Obě pohlaví se ale shodla, že největší láska byla ta první. Trvá dlouho, než se člověk přenese z prvního rozchodu. A hodně lidí přiznalo, že se plně nevzpamatovali dodnes.

Autor: INT, mivr