Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Co nás na mužích přitahuje?

30. dubna 2011 | 16:46

Gaučový typ v teplákách, svalnatý drsňák, zženštilý metrosexuál... Pánové za posledních třicet let procházejí zajímavým vývojem. Zjišťovaly jsme, jak dnes podle našich představ vypadá ideální muž.

To je otázka do pranice. Zeptejte se svých kamarádek, co je na mužích nejvíc fascinuje, jak by měl vypadat a jednat ideální partner. Vsadím se, že absolutně se neshodnou ani dvě. Každá jsme jiná, proto nás na mužích lákají trochu odlišné věci. Přesto jsme alespoň v některých bodech téměř zajedno.

Jen ne pan Dokonalý

Ne že bychom na muže neměly spoustu nároků, ale drtivá většina žen (91 %) touží spíš po muži s chybami než po panu Dokonalém. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu serveru Onepoll.com, kde se ženy přiznaly, že klidně přimhouří oči nad nepořádným chlapem, jen když k nim bude pozorný a dá najevo své city. Nejčastěji také hledáme mužné typy, které nevypadají příliš upraveně, nebojí se přiznat chyby a zajímají je i jiné věci než jen starosti o vlastní vzhled a úspěchy.

Spíš přirozený typ

Samozřejmě že nám jde hlavně o to, jakou má duši, ale ruku na srdce, fyzická přitažlivost nakonec dokáže zázraky. Donedávna výzkumy říkaly, že nejkrásnější jsou pánové s havraními vlasy, modrýma očima, dokonale upravení a dostatečně vysocí. Dnes je to jinak. Lákají nás vrásky, prošedivělé skráně, chlupy na hrudi a drobné nedokonalosti. Pokud si k tomu muž ještě navíc nechá narůst strniště na tváři, jeho šance na úspěch u žen se zdvojnásobí. Naopak téměř polovině z nás je odporné, když muž sleduje svou váhu, počítá kalorie, aby náhodou nepřibral, a bez nagelované hlavy by neotevřel ani pošťákovi.

Láká nás citlivý praktik

V průzkumu ženy přiznaly, že nechtějí žádné drsňáky s kamenným srdcem. Sneseme dokonce nějakou tu slzu, která muži ukápne při sledování romantického filmu, zvlášť pokud ji pak setře rukávem a vyrazí do světa, aby dokázal uživit děti a postarat se o rodinu.

Co ženy na mužích nejvíc přitahuje

* podle britského průzkumu:

1. Strniště či vousy na tváři
2. Podivínské chování
3. Chlupatý hrudník
4. Čtení krásných knih
5. Pláč při romantickém filmu
6. Zpívání při poslechu hudby či tanci
7. Šedivé vlasy
8. Pocity štěstí a spokojenosti po sportovním tréninku
9. Vášeň pro sport či sportovní klub

* podle ankety na serveru bleskprozeny.cz:

1. Praktičnost a schopnost postarat se o rodinu
2. Smysl pro humor a nadhled
3. Prošedivělé vlasy
4. Aby byl skvělý milenec
5. Mužný vzhled
6. Láska k dětem
7. Pronikavé oči
8. Romantika a citlivost
9. Společné zájmy
10. Tolerance

Zajímavosti o můžích z průzkumu:
- 85 % mužů nevadí být viděno při nákupu dámských intimních potřeb.
- 84 % by se klidně zeptalo někoho na cestu.
- 80 % by strávilo dovolenou s rodinou partnerky.
- 76 % by nevadil vyšší příjem partnerky.
- 74 % by si bez problémů vzalo do kanceláře své dítě
- 73 % by se nebránilo dobrovolnické činnosti ve škole svých dětí
- 73 % upřednostnilo rodinu před kariérou.

Myslíte, že se s nimi dá souhlasit?

Podle průzkumů společnosti Dove jsou muži rádi sami sebou a vzkazují nám: „Chvalte nás a podporujte, budeme pak šťastní a spokojení a sneseme vám modré z nebe.“

Autor: Kbak