Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 věcí, které ženy nenávidí na mužích

Je ráda, když uvaříte, ale toho nádobí, co po sobě necháte, ji dovádí k šílenství
25. března 2011 | 10:28

Víte moc dobře, které věci ji dokáží rozzlobit do nepříčetnosti, a přesto je děláte. Existují prostě čistě mužské záležitosti, které ženy asi nikdy nepochopí. Díky knize britské spisovatelky Christiny Hopkinson se můžete dozvědět, co že těm ženám vadí nejvíce. Blesk.cz vybral deset poznatků z její knihy.

1. Jízlivě komentujete její volbu televizního programu

Věčné seriály a telenovely, to je jejich. To asi nikdy muž nepochopí. Dále jim ale vadí i přepínání. Podívat se do programu, co dávají, je ale přece moc složité! Radši několikrát obraz proklikáme dálkovým ovladačem. A samozřejmě nemůžeme mít jen tak nějakou televizi, potřebujeme domácí kino, které zabere polovinu obývacího pokoje a partnerka z něj stírá při úklidu prach půl hodiny.

2. Kabely všude

Televize, počítač, video, DVD přehrávač, playstation. Na to všechno potřebujeme přece kabely! Ty se potom podle našich milovaných druhých poloviček táhnou podél zdí jako hadi a vypadají neesteticky. Dále musíme mít nabíječky i od starých telefonů, i když už asi nehrozí, že bychom se někdy rozhodli, že už nechceme používat iPhone, a vrátíme se k Alcatelu.

3. Jste moc ekologický

Vadí jim, že se všuse kupí plastové lahve a balíky papírů, protože sice třídíte, ale potom to nevynášíte.

4. Nádobí umyjete, ale do pánve nalijete jen vodu

Jednou za čas umýt nádobí není takový problém. Opláchnout pár talířů, u toho se člověk nepředře. Jenže kdo se má nořit do mastné vody a drhnout drátěnkou, či jak se ta věc jmenuje, zaschlá vajíčka?! To po vás přece nikdo nemůže chtít.

5. Hosté chválí vaše jídlo, ale toho nádobí, co použijete...

Že muži umí lépe vařit, je jasné. I slavných šéfkuchařů je více než slavných šéfkuchařek. Jenže přiznejte si, během vaření nedokážete používat nádobí úsporně. To je vždy mistička na tohle, talířek na tamto. A nádobí pak samozřejmě neumyjete.

6. Mince se válí všude

Správný muž nosí mince po kapsách, aby si kdykoli mohl koupit cigarety či lístek do MHD, aniž by se musel dlouho zdržovat hledáním peněz v peněžence. Takže když si sundáte kalhoty, rozkutálejí se korunky všude po zemi. Když je všechny najdete, dobře, když ne, nevadí. Najde je "někdo jiný". A to nemluvě o tom, když zapomenete vyndat peníze z kapes předtím, než oblečení dáte do pračky...

7. Že něco došlo, řeknete, až když to opravdu došlo

Nebudete přece upozorňovat na nedostatek, když je ještě daná věc typu máslo či cukr k mání. A když dopijete mléko, prázdnou krabici zásadně vrátíte zpět do ledničky. To aby si partnerka všimla, že došlo.

8. Lidé chválí, že jste v zoo s dětmi, zatímco vaše partnerka doma drhne podlahu

Hodinu týdně strávíte venku s dětmi a vždycky se najde nějaká dobrá duše, která vás pochválí, jak hezky se o potomky staráte a jaký ve vás má vaše žena poklad. A vy se jen nesměle usmějete a řeknete: "Jen necháváme maminku trochu odpočinout," zatímco vaše partnerka drhne byt.

9. Mokré ručníky necháváte na zemi nebo na posteli či po bazénu shnít v igelitce

K tomu snad ani není co dodat. Prostě se utřete a necháte mokrý ručník na zemi v koupelně - aspoň se do něj vsákne nacákaná voda, ne? Nebo s ním dojdete do ložnice, kde se oblečete, a mokrou roušku necháte svorně na posteli. S ručníkem z bazénu nechaným v igelitové tašce je to horší. Pokud si rozkládající se tašky nevšimne partnerka, s ručníkem je ámen. A jejich zásoby nejsou bezedné a láce to také zrovna není.

10. Hromadíte všechno možné na jednom místě

Časopisy, boty, sklenku od vína, již zmíněný ručník - vše končí na jedné hromadě na jednom specifickém místě v bytě či domě. Ale nebojte, žena si s hroutící se hromadou poradí, od toho ji přece máte.

Autor: mivr