Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 důvodů, proč se dívají po jiných!

Muži se, se svoji oblibou prohlížet si cizí ženy, rozhodně netají. Co za tím vězí?
4. února 2011 | 15:59

„Ženám jsme slíbili, že jim budeme věrní, ale ne to, že budeme slepí!“ pronesl kdysi neznámý autor a muži se jeho slovy velmi často řídí. Přestože je pro ně jejich žena poklad a nosili by ji na rukou, „slintají“ nad kyprou blondýnkou u vedlejšího stolu a otáčí se za každou sukní, jen když z ní čouhají dlouhé nohy. Dámy, nezoufejte. Prý je to normální.

1. Lovecký instinkt

Zásadním argumentem,  proč si téměř žádný chlap neodpustí pohled na sexy ženskou, byl lovecký instinkt. Ostatně, ohání se jím téměř všichni pánové téměř v každé situaci. Prý jsou muži lovci, i když chodí v trenkách a mají pivní pupky a tohle je jejich přirozená reakce.

2. Špatný zorný úhel

Vědci tvrdí, že zatímco ženám byl vývojem daný širší zorný úhel, takže zvládnou pozorovat svět kolem sebe i do stran, aniž by si toho kdokoli všiml, pánové mají mnohem užší vidění. Pokud se tedy muž chce podívat na svůj objekt zájmu, musí pohled zaměřit přímo (takže to okamžitě zaregistrujete), nebo se dokonce otáčí celým tělem (čehož si všimnou i všichni okolo).

3. Dělají to všichni

Ruku na srdce, která žena pohledem nesjela svalovce ve vypasovaném tílku a neohodnotila model, ve kterém se nesla načesaná bruneta s dvaceti kily navíc? Pozorovat, ať už kriticky, nebo se zálibou svět kolem sebe je prostě normální. Pro muže i ženy.

4. Zvedák sebevědomí

Pro většinu mužů je koukání se po ženských hra, díky které  testují své sebevědomí a přitažlivost – podobně jako flirt. Musí se prostě předsvědčit, že jsou stále "ve formě" a ženy se za nimi stále otáčejí.

5. Erotický impulz

Muži díky pohledům na krásnou ženu, udržují své sexuální napětí ve formě. Stejně dobře na ně funguje prohlížení erotických časopisů. Ale jak se říká: „Ať se klidně venku namlsá, ale nají se až doma.“

ANKETA

Vadí vám okukování vašeho muže?

Jarmila, 21 let

Záleží, jaké. Když se neškodně kouká a nijak nekomentuje, tak to neřeším. Sama se občas na nějakého fešáka podívám.

Eva, 30 let
Nesnáším chlapy, co koukají ženský na zadek, a pokud jdou se svou partnerkou, tak je to vůbec příšerné. Já se v takové chvíli cítím poníženě a on mi připadá ubohý.

Renata, 34 let
Hezkých holek po světě chodí, ale já je neberu jako konkurenci. Můj partner mi totiž říká lichotky tak často, že absolutně nemám důvod být nervózní, protože se otočí za jinou ženou.

MUŽI
Koukáte se po jiných ženách?


Jan, 52 let
Je to reflex. Když uvidím určitou ženu, přitáhne můj pohled, i když přesně nevím, proč. Možná chůze, vlnění boků, nějaké vyzařování, které zachytím a podívám se na ni. Za chvíli už nevím, jak vypadala ani co měla na sobě.

Josef, 40 let
Jsem sice šťastně ženatý, ale pohled na hezkou ženu přece nikomu neuškodí. K čemu máme oči, ne? Pokud jde jen o pohled, tak o nic nejde. Je to úplně normální, jen ženy to někdy příliš prožívají.

Autor: Majka Vinická, KNbr